Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni azzal ha a...

Mit lehet tenni azzal ha a mama folyton megsértődik?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az lenne a problémánk hogy 5 hónapos a gyermekünk és az anyai nagymama folyton megsértődik. Szeretnénk a mi elveink szerint nevelni, ha bizonyos dolgokat kérünk ezzel kapcsolatban nem veszi komolyan majd ha nyomatekosabban megkerjuk akkor megsertodik. Például nem szeretnénk hogy csak úgy minden félét megvegyen neki mielőtt minket megkérdez, mert vannak dolgok amiket mi szeretnénk megvenni, vagy olyanok amiket tudjuk hogy nem fog használni. És ha beszélünk erről akkor jön a sértődés. Elhiszem hogy nagyon szereti és mindnet megadna neki de vannak dolgok amikben mi a szülei szeretnénk dönteni. Hogyan tudnánk megoldani ezt a helyzetet? Nem akarok állandóan konfrontálódni vele, nem akarom hogy megsértődjön de szeretnénk a saját elveinket megértetni vele.

Köszönöm a segítségét.

2020. ápr. 22. 10:15
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nálatok semmi nem vezetett dűlőre? Vagy mi a helyzet most a nagyival hogy egyre csak rosszabb a helyzet? Mi nagyon szeretnénk megoldani ezt a helyzetet.
2020. ápr. 22. 11:34
 22/32 anonim ***** válasza:
37%
Lényegében értem a problémád, de azért ez a gyerek ne azt lássa, hogy ellentmond ugye te is érzed, hogy túlzás ennyi idősen? A baracklevet meg megihatjátok ti. Mama meg megtanulja hogy ott áll a sarokban a játék és nem vesz többet. Ha megsértődik, hát megsértődik. Ezekre a helyzetekre nincs megoldás. Vagy hiszel neki, aki már felnevelt egy gyereket, hogy attól a pár órától, amit ott vagytok,ha majd megtanul a gyerek ülni nem lesz baja a kompban sem vagy hagyod, hogy megsértődjön és tartjátok magatokat az elveitekhez vagy nem mentek oda vagy ha találkozni akar őt hívjátok át, csak nem hozza magával a kompot is. Felnőtt ember vagy, mérlegeld a helyzetet.
2020. ápr. 22. 11:38
 23/32 anonim ***** válasza:
78%
A mi nagyink a haláláig mindenért "bosszút állt", amiben ellentmondtunk neki. Csak a hiúsága kielégítése volt neki fontos, hogy amit akar, azt teljesítsék. Nem számítottam neki én, az unoka sem, ahogy a saját gyereke sem, csak önmaga. Teljesen hatalmai, hiúsági helyzetet kreált mindenből. Soha nem volt belátó egy milliméternyit sem. Ilyenek a narcisztikusok.
2020. ápr. 22. 11:42
 24/32 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jellemző volt a narcisztikus nagyinkra, hogy direkt használhatatlan ajándékokat vett. Nekem vett egy sífutógépet pl. karácsonyra, mikor még csak tervezte, mondtam neki, hogy ezt nem kérem szépen, nem akarom, találjunk ki valami mást, de direkt megvette, s utána híresztelte mindenhol, hogy nem becsülöm meg az ajándékát. De mindenben ilyen volt.
2020. ápr. 22. 11:44
 25/32 anonim ***** válasza:
85%
Azt is hozzá kell tenni, hogy aki a narcisztikus nagyinknak rendszeresen engedett, hogy ne legyen konfliktus, azt elkezdte lenézni, és szolgakánt, cselédként kezelni, nem volt hálás a megegyezési szándékért, hanem zsákmányállattá vált a szemében az a "gyenge", aki behódolt neki. Teljes kapcsolatmegszakítás az egyetlen, ami ilyenkor használ, de mi anyagi okokból ezt nem tehettük meg (egyik szülőm súlyos beteg volt, gyógyíthatatlan, a másiknak a minimálbéréből éltünk, nem tudtunk elköltözni).
2020. ápr. 22. 11:51
 26/32 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem mondjàtok meg a mamànak hogy nagyon köszönitek a jó szàndékàt és értèkelitek is, de ilyen módon felesleges ,mert nem használjàtok és így feleslegesen költi csak a pènzt ami se neki se nektek nem jó.... Meg kell mondani neki hogy köszönjük anyuka de nem szeretnénk ha feleslegesen költene mert ez így rosz érzés hogy feleslegesen költ.... nem szeretnénk anyukát megbàntani,reméljük megérti a nézőpontunkat...Örülnétek az ajándéknak de olyannak amire tényleg szükség van. Meg kell neki mondani hogy ezt pedig ti tudjátok , ti látjátok ezért legyen olyan kedves és ha örömet szerezne okozni akkor azzal tudna a leginkàbb ha ki kérdezné a véleményeteket. Vagy beszéljètek meg vele hogy akkor válasszátok ki együtt az ajàndékokat.
2020. ápr. 22. 12:02
 27/32 anonim ***** válasza:
69%

Ha ezt így nem érti meg akkor meg vegye csak meg feleslegesen az ajándékokat....

Majd ott fog porosodni , vagy tovább adjátok vagy kidobjàtok.... Ha meg megsértődik akkor az az ő baja, ti elmondtàtok a nézőpontotokat és inkább nektek lenne okotok megsértődni hogy ezt nem tartja tiszteletben....

2020. ápr. 22. 12:08
 28/32 anonim ***** válasza:
88%

Az nem érv, hogy ők is már felnevelték a saját gyerkeiket, és semmi bajuk. De van bajuk. Meg lehet nézni, mi a következménye a bébikompoztatásnak, hogyan járnak annak a generációnak a tagjai, milyen mozgásservi problémáik vannak, illetve cukorbetegségek, anyagcserezavarok... nem fogod tudni soha direktben rábizonyítani, hogy azért, mert a négyhónapost már barackléztette, pedig egészen biztosan nem függetlenek ezek a krónikus állapotok ettől.

Kérdező, szerintem jól csináljátok. Az szerintem is jó ötlet, hogy amikor valamit elutasítotok, akkor irányítsátok rá a figyelmét arra, ami viszont hasznos, jó azokból, amiket vett. A kompba ne üljön bele, a baracklét ne igyan, akkor se, ha a mama megsértődik, én nem is értem azokat, akik szerint ez oké lenne. Nem kell a nagymamát hülyére venni meg úgy tenni, mintha tetszene az ajándék, amikor nem tetszik, tiszteljük már meg az idősebb családtagokat azzal, hogy őszinték vagyunk velük, nem kisgyerekek ők, még akkor sem, ha néha úgy reagálnak, mint egy kisgyerek.

2020. ápr. 22. 12:12
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se célravezető az a magatartás aki úgy csinál mint ha örülne csak hogy nehogy megbántsa a másikat. Mert így ezzel csak becsapjuk a másikat , szegény feleslegesen költeni fog, mi meg mindig csalódottak leszünk... Ez nem megoldása a problémànak...
2020. ápr. 22. 12:19
 30/32 A kérdező kommentje:
Itt most nem a komp vagy a rostos lé a lényeg, ezek csak példák. Olyat semmi képpen nem szeretnénk hogy csak a mama "kedvéért". Ami egyszer nem az nem. Ezzel is szeretnének elkerulni azt, hogy "dehat a múltkor lehetett". Mondtuk már mit szeretnének de ő teljesen az ellentétjet veszi azt amire nemet mondunk. Ha pedig szóvá tesszük akkor sértődés van, hogy ő csak jót akart. Nem szeretnének az elnezzuk neki szemszöget választani, mert az nem vezet jóra. Azt is próbáltuk már hogy besertodunk mi, de akkor ő is ezt tette és nem is beszéltünk pár napig, ahol szintén én kezdeményeztem, higy újra jóban legyünk. Megkoszontem neki hogy anno sokat tett értem, amit nagyon köszönök és hálás vagyok érte de most más idők vannak és mi is szeretnének megprobalni. Igazából itt nem a gyermek életkora a lényeg hanem az hogy ezt most az elején szeretnének megoldani nem pedig évekkel később . De lehet erre nincs lehetőség, viszont nem fogjuk hagyni az 100%.
2020. ápr. 22. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!