Mit lehet tenni azzal ha a mama folyton megsértődik?
Sziasztok,
Az lenne a problémánk hogy 5 hónapos a gyermekünk és az anyai nagymama folyton megsértődik. Szeretnénk a mi elveink szerint nevelni, ha bizonyos dolgokat kérünk ezzel kapcsolatban nem veszi komolyan majd ha nyomatekosabban megkerjuk akkor megsertodik. Például nem szeretnénk hogy csak úgy minden félét megvegyen neki mielőtt minket megkérdez, mert vannak dolgok amiket mi szeretnénk megvenni, vagy olyanok amiket tudjuk hogy nem fog használni. És ha beszélünk erről akkor jön a sértődés. Elhiszem hogy nagyon szereti és mindnet megadna neki de vannak dolgok amikben mi a szülei szeretnénk dönteni. Hogyan tudnánk megoldani ezt a helyzetet? Nem akarok állandóan konfrontálódni vele, nem akarom hogy megsértődjön de szeretnénk a saját elveinket megértetni vele.
Köszönöm a segítségét.
Ha ezt így nem érti meg akkor meg vegye csak meg feleslegesen az ajándékokat....
Majd ott fog porosodni , vagy tovább adjátok vagy kidobjàtok.... Ha meg megsértődik akkor az az ő baja, ti elmondtàtok a nézőpontotokat és inkább nektek lenne okotok megsértődni hogy ezt nem tartja tiszteletben....
Az nem érv, hogy ők is már felnevelték a saját gyerkeiket, és semmi bajuk. De van bajuk. Meg lehet nézni, mi a következménye a bébikompoztatásnak, hogyan járnak annak a generációnak a tagjai, milyen mozgásservi problémáik vannak, illetve cukorbetegségek, anyagcserezavarok... nem fogod tudni soha direktben rábizonyítani, hogy azért, mert a négyhónapost már barackléztette, pedig egészen biztosan nem függetlenek ezek a krónikus állapotok ettől.
Kérdező, szerintem jól csináljátok. Az szerintem is jó ötlet, hogy amikor valamit elutasítotok, akkor irányítsátok rá a figyelmét arra, ami viszont hasznos, jó azokból, amiket vett. A kompba ne üljön bele, a baracklét ne igyan, akkor se, ha a mama megsértődik, én nem is értem azokat, akik szerint ez oké lenne. Nem kell a nagymamát hülyére venni meg úgy tenni, mintha tetszene az ajándék, amikor nem tetszik, tiszteljük már meg az idősebb családtagokat azzal, hogy őszinték vagyunk velük, nem kisgyerekek ők, még akkor sem, ha néha úgy reagálnak, mint egy kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!