Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék a lányomnak...

Hogyan segíthetnék a lányomnak az apja halálának feldolgozásában?! Már nagyon nem tudom, mit tegyek.

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves,11 éves volt mikor az édesapja elhunyt.Mindketten szörnyű kínokon mentünk keresztül e miatt,de a kislányom különösen rosszul viselte.A temetésre már nyugtatót kellett adni neki,hogy végig tudja ülni.Azóta kétszer próbált meg öngyilkosságot elkövetni,de szerensére nagyon rosszul vágta meg magát.Már ott tartunk hogy csak enni jön ki a szobájából,nem mászkál semerre a barátaival,ha nem muszáj nem megy ki a házból.DE ez így nem élet!Hiába magyarázom neki hogy attól hogy az apja élete véget ért,az öbé még nem,mintha a falnak beszélnék,a pschihológus nem segít,pedig még ma s viszem hozzá,sokszor sír ott,de a doktor szerint nem mond el neki semmit.Már ez megy két éve.Egy időben gyógyszert is szedett,de nem vette be,mert azt mondta hogy nagyon álmosít és minent eltompít,lehúzta őket a WC-n,ha nem itthon,az iskolában.Megpróbálok vele türelmes lenni,de az orvos minden alkalom után elkér egy 20-ast,és én ezt egyedül már nem bírom fizetni.

De amiért írok: megismerkedtem egy nagyon kedves férfival,mikor komolyabbra kezdett fordulni szóltam a lányomnak.Teljesen kiakadt,úgy ordítozott velem,mint még soha,hogy már hiányzik nekem egy f*sz,meg egy ringyó vagyok,hogy tehetem ezt apával stb. Itt volt teljesen elegem belőle,olyan istenesen pofon vágtam,hogy ott maradt a tnyerem nyoma.Felrohant a szobájába és három napja hozám se szól.(ez hárpm napja történt)CSak falni jön le.Tudom hogy ez csúnya tőlem,de nagyon önzőnek érzem Őt.Mindent megadok neki,már két éve heti 20000 forintot ki*szok rá,de még meg sem próbál segíteni,megérteni.És most nem azért,mert itt van nekem az új kolbi,eddig megpróbáltam elfogadni,de nem kapaszkodhat örökké az apja emlékébe!Hogy tisztázzuk ezt,szerintetek továbbra is hagyjam,vagy megint gyógyszeres kezelés?(már volt egy,azokat húzta le a WC-n)Én már tényleg nem tudom mit csináljak!

34/N a lányom 14/L

2010. júl. 10. 18:22
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim válasza:
70%

Én saját tapasztalatot szeretnék írni...nekem 10 éve halt meg az apukám,akkor voltam 8 éves.én sem tudtam felfogni a dolgot..pár éve jött le a dolog,hogy nagyon hiányzik,én is öngyilkos akartam lenni...és nálam az volt a baj,hogy ráadásul az én anyám is összeállt vki mással,ráadásul még el sem telt 1 év...na mind1..és sztem nem kell pszihológus neki,hanem csak szeretet,megértés és törődésre lenne szüksége,nem gyógyszerekre,mert azok tönkreteszik az életét,főként,hogy csak 14 éves!!

Ülj le vele,és próbálj meg beszélni vele,tudom,hogy nehéz,de hidd el,hogy szeretet kell neki,most az apja helyett is annak kell lenned...én már csak tudom

2010. júl. 10. 19:41
 42/59 anonim ***** válasza:
23%
Ha mentális beteg miért kell verni? Ha látod nem segít a doki miért nem viszed másikhoz? Hogy beszélsz róla?
2010. júl. 10. 19:42
 43/59 anonim válasza:
25%
Nah ez az. Mentálisan beteg. Ki tudja mi játszódik le benne? Hiába hogy már nem kisgyerek!
2010. júl. 10. 19:45
 44/59 anonim ***** válasza:
50%
Szánalmassak vagytok!Az anyát nem kell védeni,nem követett el bűnt neki is szüksége van egy párra ez természetes, de ha látja,hogy a lánya milyen helyzetbe van lehet,hogy nem kéne neki ezt elmondani,mert ugy sem fogadja el.És az meg hogy pszihiátriára küldeni JÉZUS!!A lány egy leki roncs csak az ídő segít rajta meg a szeretet.
2010. júl. 10. 19:49
 45/59 anonim ***** válasza:
97%

De hát már nem egyszer írta az Anyuka, hogy beszél, próbál beszélni a lányával.

A pszichiátriát drasztikusnak tartanám, de ha minden kötél szakad.

De ott is csak gyógyszerrel tömnék, és akkor a kommunikálás hiánya váltana ki belőle valamit.

Mert beszélni jó, és kell dolgokról.

Egy ilyen intézményben nem hiszem, hogy azzal is foglalkoznának, hogy egy gyerek lelki terhe megoldódjon, amit az Anyuka egyértelműen, elmondása alapján meg is próbál otthon, normális körülmények között oldani.

2010. júl. 10. 19:52
 46/59 anonim ***** válasza:
63%
Persze és akkor neki mindent szabad mert roncs? Hát bocsánat ez a társadalomban nem így megy... És ha egy roncs akkor mindnekinek rá kell álodzni az életét és szenvedni kell? Nem eleget próbálkozott a kérdező?
2010. júl. 10. 19:52
 47/59 anonim ***** válasza:
66%
Egyszer mindenkinek meghalnak a szülei, ez természetes dolog és minden átlagember kibírja és van élete azon túl is.
2010. júl. 10. 19:54
 48/59 anonim ***** válasza:
86%
igazad van. Jogos volt a pofon. Egy 14 éves lány nem gyerek már. Semmi joga beleszólni az anyja életébe és főleg nem ilyeneket mondani. Sajnos tanácsot nem tudok adni csak annyit mondanék hogy kitaetás és remélem mindketten túlléptek ezen a helyzeten.
2010. júl. 10. 19:54
 49/59 anonim ***** válasza:
66%
anya barátok pszichológus elutasítva, öngyilkossági kísérletek, nem áll szóba senkivel, gyógyszert nem vesz be, és drasztikus a pszichiáter? ha elkezd inni/drogozni/lövöldözni akkor időszerű lesz? az idő elvileg segít, de itt ahogy látom csak romlik a dolog
2010. júl. 10. 20:04
 50/59 anonim ***** válasza:
70%
Valószínűleg egyébként is pszichiáternél volt, mert pszichológus nem orvos, nem írhat fel gyógyszert. Szóval tényleg elnézést, ha megsértettelek, de iszonyatosan sajnálom szegény kislányt. Neki vele egykorúakra vagy több családtagra lenne szüksége, nagyszülőkre, rokonokra, unokatestvérekre.
2010. júl. 10. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!