Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék a lányomnak...

Hogyan segíthetnék a lányomnak az apja halálának feldolgozásában?! Már nagyon nem tudom, mit tegyek.

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves,11 éves volt mikor az édesapja elhunyt.Mindketten szörnyű kínokon mentünk keresztül e miatt,de a kislányom különösen rosszul viselte.A temetésre már nyugtatót kellett adni neki,hogy végig tudja ülni.Azóta kétszer próbált meg öngyilkosságot elkövetni,de szerensére nagyon rosszul vágta meg magát.Már ott tartunk hogy csak enni jön ki a szobájából,nem mászkál semerre a barátaival,ha nem muszáj nem megy ki a házból.DE ez így nem élet!Hiába magyarázom neki hogy attól hogy az apja élete véget ért,az öbé még nem,mintha a falnak beszélnék,a pschihológus nem segít,pedig még ma s viszem hozzá,sokszor sír ott,de a doktor szerint nem mond el neki semmit.Már ez megy két éve.Egy időben gyógyszert is szedett,de nem vette be,mert azt mondta hogy nagyon álmosít és minent eltompít,lehúzta őket a WC-n,ha nem itthon,az iskolában.Megpróbálok vele türelmes lenni,de az orvos minden alkalom után elkér egy 20-ast,és én ezt egyedül már nem bírom fizetni.

De amiért írok: megismerkedtem egy nagyon kedves férfival,mikor komolyabbra kezdett fordulni szóltam a lányomnak.Teljesen kiakadt,úgy ordítozott velem,mint még soha,hogy már hiányzik nekem egy f*sz,meg egy ringyó vagyok,hogy tehetem ezt apával stb. Itt volt teljesen elegem belőle,olyan istenesen pofon vágtam,hogy ott maradt a tnyerem nyoma.Felrohant a szobájába és három napja hozám se szól.(ez hárpm napja történt)CSak falni jön le.Tudom hogy ez csúnya tőlem,de nagyon önzőnek érzem Őt.Mindent megadok neki,már két éve heti 20000 forintot ki*szok rá,de még meg sem próbál segíteni,megérteni.És most nem azért,mert itt van nekem az új kolbi,eddig megpróbáltam elfogadni,de nem kapaszkodhat örökké az apja emlékébe!Hogy tisztázzuk ezt,szerintetek továbbra is hagyjam,vagy megint gyógyszeres kezelés?(már volt egy,azokat húzta le a WC-n)Én már tényleg nem tudom mit csináljak!

34/N a lányom 14/L

2010. júl. 10. 18:22
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
40%
Szia! Bocs, de melletted nem csodálom, hogy ilyen. Ilyenért pofon vágtad, nemhogy szégyellnéd magad. Én ugyanígy reagálnék, 10 év után is. Teljesen normális érthető reakció volt. Nem ő az önző, hanem te vagy idegbeteg, ha ilyenért pofon vágtad. Ne is várd, hogy feldolgozza, ha új faszit hozol a házhoz. Azt a pénzt pedig nem kib*szod, hanem a lányodon akarsz segíteni. Nem vagy mellette, ennyi a baj. Egyébként keressetek másik pszichológust, más tudna segíteni a lányodon, de ehhez neked is normális anya módjára kellene viselkedned.
2010. júl. 10. 18:29
 2/59 anonim ***** válasza:
59%
hát gratulálok kedves anyuka:)
2010. júl. 10. 18:32
 3/59 anonim ***** válasza:
100%
Ha már két éve húzódik, szerintem nem a gyógyszer segít. Sajnos pont kamasz, talán ezért sem együtt érzô. Ez bizony nehéz helyzet, és ami biztosan segít, az az idô. Szerintem ahogy elkezd majd komolyodni, rájön, hogy sajnos az életben történnek rossz dolgok, amiken túl kell lépni. Én a helyedben próbálnék kitartani. Vigyázz rá, hogy nehogy drogokhoz nyúljon és persze, hogy nehogy megint ártson magának. Nagyon sajnálom a történteket, remélem mindketten kilábaltok belôle.
2010. júl. 10. 18:33
 4/59 anonim ***** válasza:
50%
Ja és bocs, ha sértő voltam, de ez a véleményem. Ha az én lányom ennyire ki lenne bukva akkor nem új pasit mutatnék be neki, főleg ha ennyire nem tudja feldolgozni. Hogy lehet egyáltalán ez??? Nekem a gyerekem az első.
 5/59 anonim ***** válasza:
67%

18:29 - nem értek veled egyet. azért a lánya is lehetne megértőbb... ilyet mondani az anyjának "hiányzik neki a fasz" azért durva.

Kérdező sajnos neked nem tudok tanácsot adni, talán tényleg egy másik pszichológust kéne keresni.

6/59 anonim ***** válasza:
66%
Szerinted aki gyászol az hogy legyen megértő? Ilyenkor olyan indulatok keringenek az emberben, hogy egy teljesen nyugodt embert is felzaklat, nemhogy egy olyat, aki a mai napig nem tudta túltenni magát rajta. Felnőtt fejjel is cifrábbakat mondtam volna neki és szerintem a büdös életbe nem beszélnék vele.
2010. júl. 10. 18:35
 7/59 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg nagyon is érthető. Nem te vagy idegbeteg, hanem a lányod... Nem tudom, hogy mondhatott ilyet, még ha a pofon nem is a legjobb megoldás, jól tetted, hogy nem tűrted el ezt a viselkedést tőle! Nem kell kinyalni a s*ggét, csak azért, mert gyászol. Igen, tényleg nem kapaszkodhat folyton az apja emlékébe, szerintem keressetek másik pszichológust. Egyébként a kórházakban vannak ingyenes rendelések, én is olyanra jártam (kórházban gyerekpszichológus is van külön, de van pszichiáter is, ha gyógyszer kell, az is teljesen ingyenes).
2010. júl. 10. 18:36
 8/59 anonim ***** válasza:
83%

Nem elég, hogy kamaszodik, még úgy érzi, hogy az apja emléke is feledésbe merül, és neki kell megmentenie. Szörnyű dolgokon ment keresztül, de nem mindent csak a pszichológus tud megoldani. Ha ennyi idő alatt nem vált be, akkor minek fizeted? (pláne hogy van szíved ezt felemlegetni?)

A pofon miatt még jó, hogy látni sem akart jelenleg, ez részedről is önző dolog volt! (mi az, hogy "falni" jár csak le??)

Legjobb lenne beszélgetni vele neked is, és az új párodnak is (külön-külön), hogy senki nem tudja és nem is akarja pótolni az édesapját, de az élet megy tovább, és a papája se azt szeretné, hogy végleg egyedül maradj.

2010. júl. 10. 18:38
 9/59 A kérdező kommentje:

Elnézést,kedves első.

De ha három évig gyészoltam,nem várhatja el tőlem hogy örökké apácaként éljek.Ha a lányod lek*rváz mikor szépen magyarázol neki valamit,te megdícsérnéd?

2010. júl. 10. 18:39
 10/59 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem miért az anyukát hibáztatjáto. Szerintem ő mindent megtett azért, hogy a lányán segíteni probáljon . a gyereknek pedi saját magának és kéne segitenie és elfogadnia mások segitségét is. 34 évesen legyen egyedül? én teljesen megértem a helyzetet és azt a pofont is jogosnak tartom. Persze nehéz elfogadnia, hogy meghalt az édesapja de nem várhatja el az édesanyjátol hogy élete végééig gyászoljon, az élet megy tovább. Túl kell rajta lépni. Nekem úgy tünik a gyerek nemis akarja magát túltenni ezeken a dolgokon. Ha nagyon akarná és szeretne jobb életet nem folytaná magába a dolgokat és probálná a megoldást keresni, hiszen egy ennyi idős gyereknek már kell értelmesen tudnia gondolkozni.
2010. júl. 10. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!