Mit tegyek? A párom pénzéhesnek gondol.
Már több,mint 3 éve vagyunk együtt.Soha nem dúskáltunk a pénzben.Mivel most hagytam abba a sulit,és csak ő dolgozik,kicsit nehéz.Albérletbe lakunk és fiatalok vagyunk.Nem várom el,hogy csak ő dolgozzon.Én is keresek munkát,de hiába,mikor még suliba jártam és kaptam ösztöndijat akkor persze közösbe ment az is.Nem egyszer voltunk már padlón,mindig kitartottam mellette.Soha nem mentem haza(pedig ott lett volna mit ennem,könnyebb lett volna),szeretem és úgy gondoltam hogy az igaz szerelem az ha jóban-rosszban mellette vagyok. Fél éve megkérte a kezem,4 hónapja vagyunk új albérletben,ahol csak mi vagyunk. Mostanában megint alig-alig van pénzünk,mert mindig akad kiadás(sajnos február óta megvonták tőlem az ösztöndíjat,így maradt az ő keresete). Folyton veszekszünk,és a fejemhez vágja hogy "amíg volt pénz addig minden jó volt,most hogy nincs...kicsit feltűnően furcsa" meg folyamat azzal piszkál hogy csak ő dolgozik.Húzzak el én is dolgozni és akkor lesz pénzünk.
Tudom hogy sokan vitáznak a pénz miatt,de én nem azon vitázok vele,csak ő érzi így.
Mit tennétek a helyemben?szakítsak vele? annyira fáj,hogy ilyeneket gondol rólam,korábban soha nem mondott ilyet.én tényleg igyekszek,de egyszerűen még csak fel sem hívnak sehonnan sem,nehéz munkát találni.
"off az előzőhöz: az újsághirdetésél 80% átverés.
Meghirdetik, hogy összetett irodai munka és kiderül, hogy embereket kell hívogatni és rájuk sózni a 100.000 forintos termékeket és csak jutalékot fizetnek."
Az lehet, hogy mindig van hirdetése a munkának, de azt senki nem tudja, hogy hányan jelentkeznek arra a helyre és hányat nem vesznek fel. Mindenki csak azt tudja mondani, hogy de ott hirdetik az árufeltöltő munkát, igen de azt nem csak én láttam, meg nem csak a szomszéd, szóval, ha el is mentem jelentkezni egyáltalán nem biztos, hogy engem vesznek fel.
Egyszer mikor állást kerestem, egy plázában ki volt írva, hogy sürgősen eladót keresnek xy papír kell, angol tudás előny. Bementem, leadtam az önéletrajzomat, csatoltam a felsőfokú angol és a középfokú német tudásom bizonyítékait és vártam. Másfél hónap múlva felhívtak, hogy akkor menjek be személyes interjúra, mert most minden jelentkezőt behívnak, és majd utána döntenek. Pedig az is ki volt írva, hogy SÜRGŐS.
Láttam egy olasz fotót arról, hogy 50 meghirdetett bölcsődei gondozónői állásra 6000 ember jelentkzett. Persze, aki nem ment el, csak azt látta, hogy jé van 50 hely, nem igaz, hogy nincs munka. Szerintem itt is simán van ilyen, ez nem az olaszok sajátossága manapság.
A barátodnak simán lehet, hogy más baja is van egyébként. Mi is voltunk már ilyen helyzetben, és soha egyetlen szó erejéig sem hallottam tőle, hogy eltart és pénzéhes vagyok. Pedig a "csak ő dolgozik" időkben nekem még rendszeresen hozott ajándékokat is, sokszor nem is kicsit, amit nekem meg volt képem elfogadni is. MOndd meg neki, hogy te keresel munkát, de valahogy nem megy és kezded már te is elveszíteni a kedved és türelmed, mert nagyon szeretnél neki besegíteni, de nem tudod hogyan.
Viszont, ha azt nézem, hogy most külön albérletben vagytok, csak magatok, ami eddig nem így volt -------> több kiadás, de neked meg már nincs ösztöndíjad sem ------> kevesebb bevétel, hát nem csoda, ha idegbajos, azt viszont nem árt meggondolni, hogy nem így kellene levezetnie rajtad, valószínűleg más bajok is lesznek vele, ha nem képes rendesen elmondani, hogy szívem, félek attól, hogy mi a görcs lesz velünk, ha nem találsz munkát, mert ez így nagyon nehéz és egyre nehezebb, hanem annyit mond, hogy pénzéhes vagy, meg húzzál dolgozni... ha meg nem csak nem tudja rendesen elmondani, hanem így is gondolja, akkor még gázabb az egész, mert ha ilyen jellem jobb ez már nem lesz később, csak rosszabb.
Nekem egyébként anyósom szólogatott be, hogy könnyű eltartatni magam, meg ilyenek, mikor nem dolgoztam, csak akkor közöltem vele, hogy ha annyira a jólét, meg az eltartás érdekelne, akkor hazamennék apuhoz, esténként szaunáznék utána úsznék a medencében és azt a kis pénzt, amit adnak nekem, nem arra költeném, hogy ide beadjam, hanem magamra.
Én nem hibáztatlak, félre ne értsd, és szerintem más sem, mert mindenki tudja milyen nehéz munkát találni.
És igaza van valamelyik hsz-nak, bármelyik fél elveszítheti a munkáját egy párkapcsolatban, és ezt nem kell a másik orra alá dörgölni, mert pontosan erről szól minden, jóban rosszban együtt.
Azért mégis próbáld megérteni a párodat, hiszen tőle is ezt várod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!