Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A párom pénzéhesne...

Mit tegyek? A párom pénzéhesnek gondol.

Figyelt kérdés

Már több,mint 3 éve vagyunk együtt.Soha nem dúskáltunk a pénzben.Mivel most hagytam abba a sulit,és csak ő dolgozik,kicsit nehéz.Albérletbe lakunk és fiatalok vagyunk.Nem várom el,hogy csak ő dolgozzon.Én is keresek munkát,de hiába,mikor még suliba jártam és kaptam ösztöndijat akkor persze közösbe ment az is.Nem egyszer voltunk már padlón,mindig kitartottam mellette.Soha nem mentem haza(pedig ott lett volna mit ennem,könnyebb lett volna),szeretem és úgy gondoltam hogy az igaz szerelem az ha jóban-rosszban mellette vagyok. Fél éve megkérte a kezem,4 hónapja vagyunk új albérletben,ahol csak mi vagyunk. Mostanában megint alig-alig van pénzünk,mert mindig akad kiadás(sajnos február óta megvonták tőlem az ösztöndíjat,így maradt az ő keresete). Folyton veszekszünk,és a fejemhez vágja hogy "amíg volt pénz addig minden jó volt,most hogy nincs...kicsit feltűnően furcsa" meg folyamat azzal piszkál hogy csak ő dolgozik.Húzzak el én is dolgozni és akkor lesz pénzünk.

Tudom hogy sokan vitáznak a pénz miatt,de én nem azon vitázok vele,csak ő érzi így.

Mit tennétek a helyemben?szakítsak vele? annyira fáj,hogy ilyeneket gondol rólam,korábban soha nem mondott ilyet.én tényleg igyekszek,de egyszerűen még csak fel sem hívnak sehonnan sem,nehéz munkát találni.

2010. júl. 9. 11:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
53%

Nem igazán szeretheted őt, ha anyagi gondok miatt szakításon gondolkozol. Ülj le és gondold végig, nem lehet, hogy mégis kicsit anyagias vagy? Hiszen financiális hullámvölgybe kerültetek és te máris a szakítást latolgatod.

Ne add fel, keress munkát! Igaza van az egyik előttem szólónak, ha baj van, nincs olyan munka, amit ciki elvállalni. A multik mindig keresnek árufeltöltőt, strandok, vendéglátóhelyek idénymunkásokat, lehet takarítani, itt a nyári szünidő, beártak az iskolák, óvodák, pesztrálhatnál kisgyerekeket, vállalhatnád rossz tanulók felzárkóztatását, pótvizsgára felkészítését néhány olyan tárgyból, amik az erősségeid voltak, stb. Mindig van lehetőség pénzt keresni, csak meg- és ki kell találni a módját. Ha tényleg akarod, neked is sikerülni fog!

2010. júl. 9. 12:09
 12/29 anonim ***** válasza:
58%

Tényleg semmi munka nincs?

Csak azért mert van egy ismerős lány aki valamikor a kollégám volt..8 általános iskolája van,nyelvet nem tud..A volt munkahelyeiről általában kirúgták,mert vagy lógott,vagy idétlenkedett,de a munkát nem végezte el jól..Nos ez a lány nem rég Németországba ment dolgozni egy gyárba...HA egy ilyen "selejtes" lány aki egy értelmes mondatot nem tudott kinyögni(csak káromkodni tud de azt nagyon) tudott magénak melót találni (az más kérdés,hogy meg is tudja-e tartani) akkor szerintem lehet még melót találni...

2010. júl. 9. 12:09
 13/29 A kérdező kommentje:
érettségim van.tapasztalatom 0. voltam diákmunkán is 1-1 alkalommal amikor éppen volt hely. Kérlek ne írjátok,hogy könnyű munkát találni. 21 helyre adtam le a jelentkezésemet hét alatt. az utolsóra 3 napja. tudom,nem fognak rögtön hívni,de nem csak a neten keresgéltem.bementem a városba és ahova tudtam leadtam az önéletrajzomat. 2 helyre tudom,hogy már vettek fel valakit,1 helyről pedig meg mondták,hogy csak kirívó,csinos fiatal lányokat keresnek.tudjátok a külsőt is nézik a legtöbb helyen....
2010. júl. 9. 12:12
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Próbáld megérteni a párodat. Egyedül keres és albérletben vagytok, ez nagyon nagy teher egy embernek és persze, hogy fél, hogy mi lesz, ha nem lesz elég az ő keresete, és nem tudjátok fizetni az albérletet. Gondolom azért kérte meg a kezed, mert szeret, de ahhoz, hogy majd családotok legyen meg kell teremteni az alapokat.

Ha te is dolgoznál akkor több lenne a pénzetek, nem kéne félni, hogy nem lesz jövőtök a pénz miatt, hogy nem tudjátok az albit fizetni és hogy nem lesz spórolt pénzetek.

A terheket közösen vállaltátok, neked is bele kell szállnod mindenbe. Tudom, hogy nehéz munkát találni, biztos vagyok benne, de muszáj elvállalni bármit, ha a közös jövőtöket tervezitek.

Én is elvállaltam éjszakai betanított munkát, 2 évig, pedig főiskolát végeztem. Nem volt más munka akkor, ezért el kellett vállalnom. Ciki nem ciki, de a vőlegényem csak felnézett rám. Büszke volt rám, hogy képzettségem alatti munkát is elvállaltam a közös jövő érdekében.

Ha nincs más, tedd te is azt, aztán meglátod összejön egy jobb is. Nekem is összejött, azóta a szakmámban dolgozom és jól keresek. De ehhez az kellett, hogy ha tetszik ha nem elvállaljam a szar melót is.

Sok sikert!

Gondolj bele még abba is, ha netán elveszíti az állását, mert sosem tudni, és éppen te sem dolgozol, akkor hogy fizetitek a lakást?

2010. júl. 9. 12:13
 15/29 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem attól, hogy a párja tartja el, nem kell még az orra alá is dörgölni.
2010. júl. 9. 12:13
 16/29 A kérdező kommentje:
jajjjjjjjjjjjjjjj. NEM AZÉRT AKAROK SZAKÍTANI MERT NINCS PÉNZÜNK. hanem nagyon bánt,hogy így viselkedik velem, és ez nem csak 1-2 napja megy így!!!most elkezdhetném írni,hogy melyik veszekedés hogyan zajlik,de felesleges.itt mindenki szerint ÉN vagyok a hibás,és húzzak dolgozni
2010. júl. 9. 12:14
 17/29 anonim ***** válasza:
76%
aki azt mondja könnyű munkát találni segítsen nekem is.
2010. júl. 9. 12:22
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

sajnos a pénztelenség feltörli az embereket. Ez országos jelenség. Nem rád haragszik, vagy legalábbis nem úgy ahogy gondolod. Egyszerűen ez érzés, hogy az ember nem jut előrébb nagyon borzasztó.

Szerintem kezdetben vállalj el bármilyen munkát.

Amúgy: valóban nagyon nehéz. Pl a gyorséttermekben már várólista van, takarítási munkák se nagyon vannak, mert azokra a cégek lecsapnak. A bolti eladáshoz meg kell valamiféle szakirányú végzettség. Legalább egy tanfolyam. Szerintem vedd a nyakadba a várost és kilincseljél. Ha ma hazamegy mondd meg neki, hogy a hétvégén te erre szánod az időt. Mindenhova elmész személyesen. Ahova ki van írva, hogy munkatársat keresnek menj be. Vegyél előtte nagy levegőt is sugározd magadból az önbizalmat.

Ő pedig pihenjen, tévézzen. Neki is jót fog tenni, hogy egy kicsit egyedül van. Emiatt ne menjetek szét, túl kell vészelni.

2010. júl. 9. 12:22
 19/29 anonim ***** válasza:
66%
meg nekem is!
2010. júl. 9. 12:23
 20/29 anonim ***** válasza:
73%

IGEN!!!

hagyd ott a francba!!!!!!

Nekem is volt ilyen pasim, hányinger, majd a következő párkapcsolatomban, a barátom semmit az égvilágon nem engedett nekem fizetni, holott nem vetette fel a pénz.

Amikor megszorultunk, leültünk, és teljesen normálisan megbeszéltük, hogyan tovább. Nem cseszegetett, nem bántogatott, hanem nagyon rendes volt. A mai ffiak, nyápic, kicsinyes barmok, akikből kihalt a legkisebb szikra férfiasság is, tisztelet a kivételnek.

Erre biztos sokan ugrani fognak, nem érdekel, kérdező szerintem, ne maradj egy ilyen gondolkodású ember mellett.

2010. júl. 9. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!