Lemondanátok így a gyerektartásról?
Férjemmel elválltunk, 35 ezret fizet egy fiúnk van. A válás legnagyobb oka a fukarság volt, amit akkor mutatott meg igazán mikor terhes lettem és összeházasodtunk. Most minden forintról elkell számolnom neki és az ügyvédének. Szerencsére van jó munkám, egy cégnél vagyok kőnyvelő, lakásom is van, autóm stb. Nem hiányzik ez a sok bonyodalom amit okoznak. A 35 ezret elrakom egy számlára a fiamnak, hiába a befizetésről az igazolás nem fogadja el. Zaklatnak a volt anyóssal együtt, hogy nem adok enni a gyereknek, nincs ruhája biztos nem fürdetem stb. 5 éves a fiúnk nem kis duci az igaz, inkább csontos, de hát eszik. Egy hónapig írtam miket mennyit, lefotóztam a ruháit, szobát mindent. Ez sem elég nekik. Kapott új bringát, rollert ruhákat, lego távirányítós vonatot. Elkezdett vitorlás edzésekre járni is. Megy 4 táborba, megyünk külföldre nyaralni, állatkertben szerveztem szülinapi bulit. Az apja egy forintot nem adott soha semmibe, el sem jött a szülinapjára nem hogy adjon bármit is.
Láthatáson is 1 délutánt vannak játszótéren és ennyi, nem viszi el magához.
Elegem van abból, hogy mindenhol szidnak közben meg arra nem képes, hogy a gyereket csak felhívja és felköszöntse, de az anyósom is ilyen. Havi 2x eljön a gyerekhez, akkor is azt kérdezgeti anyának van pénze? Meg hogy hol van? Nem bírom már ezt, belefáradtam. A fiamat sajnálom nagyon, már úgy mondja hogy tudja apa úgy sem hív ugye, meg neki miért nincs olyan apukája mint egy barátjának.
Jól mondják az előttem szólók. ne mondj le, és ne is részletezd nekik. Legyél egy kicsit határozottabb, ne azt lássák rajtad, hogy rángathatnak, és úgy táncolsz ahogy ők fütyülnek.
A tábornak meg igenis ki kellene fizetni a felét az apukának. Sőt, még zsebpénzt is adhatna a fiának (már ha normáális apa lenne..)
Idióta ez a pasi. A gyerektartásról ne mondj le, az egy jó ötlet, hogy tedd be egy számlára, ahol a gyereknek gyűlik, azzal az apának sem lehet gondja, ha egy kicsit is szereti a kisfiút. Bár én attól tartok, hogy elég felszínes ember, ha 35 ezer forintból ekkora kálváriát csinál. Drágább az ügyvéd bére, akit minden hónapban ráállít arra, hogy ellenőrizze a pénz elköltésének módját. Egyébként én úgy tudom, hogy nem vagy köteles beszámolni arról, hogy mire költöd a pénzt.
Ha lemondanál a gyerektartásról, akkor kitalálna mást az anyósával, amivel bosszanthat, ne aggódj. Inkább próbálj meg elhatárolódni tőle, amennyire csak lehet. Bíróságon kérheted, hogy fix összeget ítéljenek meg és megadhatod, hogy hova utalják, akkor pedig nem a férjed fogja küldeni, hanem a munkáltatója automatikusan vonja majd a fizetéséből, és akkor már tényleg semmi köze nem lesz hozzá, hogy az a pénz hova is megy.
Nyilván többe kerül a gyerek 35.000 Ft-nál (legyen 70.000, ha te is ugyanannyit teszel mellé), plusz te gondoskodsz napi szinten róla, úgyhogy nekik lehet csöndben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!