Ti lemondanátok az örökségről a lelki terror miatt?
A szüleim elváltak. Egy ideig apámmal éltem, aki újranősült. A felesége sokszor megvert amikor apukám nem volt otthon, aztán letagadta. Amikor kórházba kerültem, végre hittek nekem és anyukámhoz költöztem. Azóta nem találkoztam a nővel, apukám nem vitt többé a házukba. Van két féltestvérem, őket sem láttam soha.
Apukám elhunyt, azóta a nő meg a gyerekei folyton zaklatnak hogy mondjak le az örökségemről, mert az őket illeti, ha nem teszem akkor nagyon megbánom.
Ti mit tennétek?
Mondana le a bánat!
Ha a nő gyerekei (és nem édesapádéi), akkor nekik így sem, úgy sem jár belőle semmi, ne aggódj.
A zaklatás ellen tégy feljelentést (bizonyítékkal, pl. levél), változtass mobilszámot, otthoni számot, email címet és kész.
Nem mondanék le róla. Ha apukádnak nem volt külön végrendelete, akkor a gyerekek örököltek szinte mindent. Ha hárman vagytok apukád gyerekei, akkor javarészt mindennek a harmada a tiéd. Téged is legalább annyira megillet, mint őket, akármilyen hányott vetett sorsod is volt.
Nem mondanék le róla és nem azért mert pénzleső köcsög vagyok, hanem mert úgy érezném, hogy szeretném, ha nekem is jutna egy kicsi apukámból így halála után is egyrészt, másrészt lehet márcsak azért is alátennék a mostohának amiért úgy bánt velem anno, ahogy... Ne engedd magadat lelkileg terorrizálni, állj ki magadért és igenis tett fel nekik a kérdést, hogy ők mivel többek nálad?
Apád akarta, hogy örökölj? Ha igen, akkor akkorát beintenék a nőcinek mint a ház.
Ha nem akarta és ez írásban van, akkor nem perelném őket a köteles résszel.Tiszteletben tartanám az apám akaratát a helyedben.
Csakazert sem mondanek le az oroksegrol. Na persze, ezek utan? Meg mi az, hogy megbanod, ha nem?
Beintenek nekik.
én személy szerint, holnap elmennék egy ügyvédhez és bírósági távoltartási végzést kérnék az egész pereputty ellen. Utána az utolsó centig kiverném belőlük a jussomat. De én egy határozott ember vagyok, annak, aki szerint az élete más irányítása alatt van, nem való ez a fajta eljárási mód. A gyenge jellemek adnának a fenyegetésre.
Te döntesz melyik vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!