Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mint jovendobeli par, elfogadn...

Mint jovendobeli par, elfogadnatok egy olyan szemelyt akinek egy fogyatekossaggal szuletett?

Figyelt kérdés
Egy 21 eves csaj vagyok es van egy nagyon ritka betegsegem ami abbol all, hogy allandoan rangatom a fejemet es beszed hibam van, vagyis tudok beszelni csak kicsit nehezen. Maskulomben mindent megteszek, mindent csinalok fozok, takaritok, mosok stb, ilyen gondjaim nincsenek h valamit ne tudnek megcsinalni, s most fejeztem be az elso ev egyetemet. Neha nagyon kivagyok borulva, mert van amikor azon torom a fejem hogy senki nem fog elfogadni ezzel a betegsegemmel.
2010. júl. 8. 17:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%

Igen elfogadnám, mert mint írtad is egyetemista vagy, tehát értelmes, intelligens illető. Ha tényleg okos, intelligens vagy és pozitív kisurgárzással rendelkezel akkor biztos megkérném a kezed(bár lány vagyok:P) mert annyira kevés manapság az igazán "jó" ember.

Nem holmi fogyatékosság alapján mondanék nemet valakinek!!! És ezt nem álszentségből írom.

L/18

2010. júl. 8. 22:55
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

valaki írta, hogy arc nélkül könnyű bármit is írni. Ez igaz. Röviden leírom az én történetemet:

25 éves férfi vagyok, egészséges (?) ....

Ahol régen laktam, volt egy srác, akinek koordinációs problémái voltak, a születésnél valamit elrontottak az orvosok. Eléggé feltűnő jelenség volt az utcán, nem tudott rendesen járni, volt aki undorodva, volt aki szánakozva nézett rá, de senki sem barátkozott vele.

Véletlenül a munkám miatt találkoztam vele. Akkor beszéltem vele először, kiderült, hogy teljesen normális, három diplomája van, programozó, stb... Többször is találkoztunk, beszélgettünk...

Azóta már elköltöztem onnan, munkát is váltottam, így már nem tartom vele a kapcsolatot.

De a lényeg, hogy sokat ítélnek (el) külső alapján (én is ilyen voltam). De ha megismernek valakit, már nem fognak "félni" tőle.

Biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni a párodat, de nem lesz könnyű.

És hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, ma már azt mondom, hogy elfogadnék páromként egy fogyatékkal élőt is.

2010. júl. 12. 13:54
 13/24 anonim ***** válasza:
95%
igen ! A "beteg" emberek néha szeretetre méltóbbak,mint az "egésszégesek".
2010. júl. 12. 14:03
 14/24 anonim válasza:
95%

természetesen :)

személy szerint nem külsőleg ítélem meg az embereket :)

hajrááá :)

2010. júl. 12. 14:59
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy ismerősöm,( akinek szerintem..bár nemtudom, neked mi a betegséged...sőt az övét sem ugyanaz lehet a betegsége )a lányok nem is foglalkoznak ezzel a betegséggel , mert aranyos és kedves. Egyébként nekem személy szerint semmi bajom ezzel..az "egészségesek" között sokkal több problémás eset van:D Ne aggódj mindenkire vár a párja valahol. Keresztapám 50 évesen, de megtalálta azt, akivel leéli az életét.
2010. júl. 12. 15:03
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
Barátnak elfogadnálak..de félnék,hogy a gyereknek is így valami komolyabb betegsége lenne(tehát feleségnek vagy férjnek fogyatékkal élő embert nem fogadnék el)..maximum egy vak embert..na egy vakot bátran felválalnék,azt tudnám kezelni,mert ő végülis egészséges,csak vak..
2010. júl. 12. 15:10
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én őszinte leszek. Én nem tudnám kezelni, így párnak sem választanálak. Lehet, gyengeség részemről, lehet jellemhiba , vagy mindkettő. Barátnak simán, párnak nem.
2010. júl. 12. 15:33
 18/24 anonim ***** válasza:
67%

Én is elfogadnálak barátnőnek :)

18/F

2010. júl. 12. 16:10
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én el tudnám fogadni,bár leginkább én is barátnak, de nem a külső alapján ítélek. Tehát ha mondjuk barátok lennénk, bárhol simán gondolkodás nélkül felvállalnám, de ha párom lenne akkor is. De ez csak a személyiségétől függene.
2010. júl. 12. 17:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Én beleszerettem egy beszédhibás fiúba, úgyhogy simán lehet, hogy valaki belédszeret. Az a srác 30 felett volt és nem volt addig párkapcsolata. És mit mondjak, ő volt a legsegítőkészebb legkedvesebb ember. A sok zsarnok egoista faszi eltörpült mellette.

Mivel nő vagy, egy dologra nagyon figyelj!

Ha érdeklődik irántad egy pasi nagyon vigyázz, hogy ne add magadat egykönnyen, vagyis, ne engedd hogy kihasználjanak (pl.főzni mosni takarítani vagy egyéb) mert vannak olyan pasasok, akiknek a szemében gyengének tűnsz és ezt kihasználják, hogy jóindulatú vagy.

Azok az uralkodó, zsarnok faszik, ezeket hagyd ki.

Én a te helyedben valamilyen fogyatékkal élő férfit keresnék (nem szellemi f-t!!!! hanem pl. beszédhibás, vagy halláskárosult) mert ők is kedvesek, és ugyanolyan cipőben vannak mint te, tehát átérzik a problémádat.

Nagyon figyelmes legyél, mert sok pasi nagyon szemét.

2010. júl. 12. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!