Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önző vagyok ha nem akarom...

Önző vagyok ha nem akarom tovább segíteni a feleségem rokonait?

Figyelt kérdés
4éve vagyunk házasok, és másfél éve dolgozunk Angliában. Nem megy rosszul a sorunk, kamionsofőrként keresek eleget ahhoz, hogy a feleségen otthol maradhasson 3évés lányunkkal. Csak abból lett elegem, hogy amióta kint vagyunk havonta küld haza pénzt az öccsének, és az özvegy anyukájának. Másfél év alatt kb. 2000fontot küldött. Eleinte kicsit meg voltak szorulva, rezsire kellett nekik a pénzt, meg hasonlókra. Azóta az öccse dolgozik és sikerült talpra állniuk, de azóta is küld neki a feleségem havi 50-70font költőpénzt. Ami pedig nekem nagyon rosszul esik, hogy szerettem volna venni magamnak egy kicsit drágább laptopot, és a feleségem nem engedi, mert szerinte felesleges és önző dolog annyit költeni egy játékra, miközben otthol nélkülöznek.

2019. máj. 5. 15:07
1 2 3 4 5
 31/43 Lili8989 ***** válasza:
78%

27. Félreértettél! Igen. Egyet ertek. Fele-fele. Csak azt nem birom, amikor valaki azt mondja, hogy: "takarodjon el anya is dolgozni" - Örömmel, de ha en is elmegyek dolgozni, akkor apuka szalljon mar be az otthoni feladatokba. Es rengeteg ferfit ismerek, aki orommel "eltartja" az asszonyt, ha neki "csak" dolgozni kell a munkahelyen.

Megjegyzem: Amig én otthon voltam a picivel az ugy ezerszer volt nehezebb, mint dolgozni...

2019. máj. 5. 19:52
 32/43 anonim ***** válasza:
76%
25ös, igen természetesen, ha mindketten dolgoznak akkor a házimunka meg a gyereknevelés is feles. Ha eltartják a nőt, természetesen mindent csináljon meg ő, hiszen ezért kapja a fizetést a férjétől.
2019. máj. 5. 20:16
 33/43 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos megmondanám, hogy vagy abbahagyja az apanázs osztást, mert az én pénzemről van szó, vagy beadom a válópert, utána gyerek nélkül mehet, amerre lát. Ugyebár ha nem dolgozik, el se tudja tartani.
2019. máj. 5. 20:30
 34/43 A kérdező kommentje:
A házimunkábol nem veszem ki a részem, mert alig vagyok otthon, három hétig a kamionban élek, és egy hétig vagyok otthon. A május elsejét is egy walesi parkolóban töltöttem egyedül, távol a családomtól, miközben sógorom Erdélyben nyaralt. Ezért is szeretnék laptopot venni, hogy kicsit kellemesebben teljenek a magányos hetek.
2019. máj. 5. 20:31
 35/43 Lili8989 ***** válasza:
9%
33.as! A gyerek!!!!! AZ ANYÁT ILLETI MEG!!!!!! szerencsere a birosag nekik szokta itelni. Nyilván elmebbe dolgozni...
2019. máj. 5. 20:42
 36/43 Lili8989 ***** válasza:
53%
A kérdezőnek: Persze, hogy nem szállsz be a hazimunkaba! Ilyen esetben, (hogyvte viszed haza a penzt) kizarolag es 100%osan a feleséged dolga! Ez nem is kerdes. En biztosan megvennem a laptopot! Engedelyt sem kertem volna....
2019. máj. 5. 20:44
 37/43 anonim ***** válasza:
65%

Lilike, ne vergődj, még leversz valamit!

A gyereknek KÉT szülője van, egyforma jogokkal, tudtad?

2019. máj. 5. 20:48
 38/43 anonim válasza:
86%

Nem vagy önző,inkàbb a feleséged az!

Èn is szoktam anyukàmnak segíteni,de ezt minden esetben megbeszéljük a párommal.Bár hozzátenném mindketten dolgozunk.A kettőnk.fizetését én osztom be,de mindenféle kiadàst megbeszélünk.Míg anyukàmat anyagilag segítjük,anyósomnak sokszor veszünk ajàndèkot.

2019. máj. 5. 22:43
 39/43 anonim ***** válasza:
76%
35ös, ha a gyerek az anyát illeti meg akkor az eltartása is kizárólagosan az ő feladata nem? Tehát ahol jogok vannak ott vannak a kötelezettségek is. Úgyhogy a te logikádat követve az apának nemhogy a házimunkába nem kell beszállnia de egy vasat se kell hazaadni hisz a gyerek csak az anyjáé. Váláskor se kell gyerektartást fizetni ugyan ezért igaz? Jaa vagy nem így gondoltad?
2019. máj. 6. 05:44
 40/43 anonim ***** válasza:

Igazából az egész helyzet abszurd. Te dolgozol és mégsem engedi a feleséged, hogy magadra is költs. De a családjának elvarja, hogy fizess. Milyen alapon?

Főleg ha azóta talpra álltak az otthoni csalàdtagok és már nincsenek alapvető pénzügyi gondjaik.

Inkább tegyétek félre a gyereketek számára ezt a havi 50-70 fontot. Majd ha 18 elmúlt, jól fog jönni a tandìjàra vagy az elköltözéséhez. Én pl önerőként használtam fel ingatlan vásárláskor, amit a szüleim gyűjtöttek nekem az évek során. Ha inflàlòdik a pénz is inkább neki gyűjtsetek, mint a családnak küldjetek, akik ugye felnőttek és dolgoznak.. Mindenképp meg kéne beszélni ezt a feleségeddel. Szép, hogy segíteni akar az otthoniaknak, de tegye a saját keresetéből, ha lesz majd.

2019. máj. 6. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!