Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önző vagyok ha nem akarom...

Önző vagyok ha nem akarom tovább segíteni a feleségem rokonait?

Figyelt kérdés
4éve vagyunk házasok, és másfél éve dolgozunk Angliában. Nem megy rosszul a sorunk, kamionsofőrként keresek eleget ahhoz, hogy a feleségen otthol maradhasson 3évés lányunkkal. Csak abból lett elegem, hogy amióta kint vagyunk havonta küld haza pénzt az öccsének, és az özvegy anyukájának. Másfél év alatt kb. 2000fontot küldött. Eleinte kicsit meg voltak szorulva, rezsire kellett nekik a pénzt, meg hasonlókra. Azóta az öccse dolgozik és sikerült talpra állniuk, de azóta is küld neki a feleségem havi 50-70font költőpénzt. Ami pedig nekem nagyon rosszul esik, hogy szerettem volna venni magamnak egy kicsit drágább laptopot, és a feleségem nem engedi, mert szerinte felesleges és önző dolog annyit költeni egy játékra, miközben otthol nélkülöznek.

2019. máj. 5. 15:07
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
36%
17es, aki otthon marad a gyerekkel és eltartatja magát annak nincs karrierje, kényelmesebb neki az ingyen pénz. Aki dolgozni akar nem marad otthon, az ilyen nők, akik a pasijukon élnek nem érdemelnek tiszteletet. Más munka mellett nevel gyereket. Vagyis a nők jó része. Na, őket tisztelem. A HTB-ket nem.
2019. máj. 5. 16:54
 22/43 anonim ***** válasza:
54%
8as, nem az a baj hogy tudatlan vagy hanem hogy okoskodni próbálsz. Gondolom a kérdező Szabolcsból vagy a Hajdúságból származik, ott az otthont ottholnak mondják meg meg kellesz, jösztök, elmegyek nálatok stb. Nézz utána a dolgoknak mielőtt be akarsz valakit oltani mert így te égtél be nem kicsit.
2019. máj. 5. 16:56
 23/43 anonim ***** válasza:
44%
Tök mindegy, hogy nyelvjárás, egy nyelvtandogán ezt áthúzzák. Más az írott és a beszélt nyelv, mondhatja a paraszt, hogy mindég, attól az mindig marad.
2019. máj. 5. 17:41
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

50-70 font nem annyira sok, de teljesen érthető, hogy eleged van a helyzetből. Te keresed a pénzt, a feleséged mégis korlátoz abban, hogy mire nem koltheted(laptop). Míg a családjának meg elküldi.

Én a helyedben határozottan megmondanàm, hogy ennek vége.. Ha a családja szarul él, akkor segíts nekik munkát keresni Angliában. És koltozzenek ki akkor, oldják meg az anyagi gondjaikat maguk. Nem kötelező otthon maradni, ha nem tudnak megélni.

Egyébként én el se fogadnám a pénzt, ha nem a tesóm keresete, hanem a férjéé. Bár a tesòmat sem pumpolnàm, az biztos.

2019. máj. 5. 17:50
 25/43 Lili8989 ***** válasza:
58%

21! Oké, örömmel, de akkor apuka is szálljon be 50%ban a háztartásba, minden házimunkába, a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatokba, (tehát gyerek hurcibálása stb) Tehát mindenbe amit anya eddig egyedül csinált.

Jaaaaaa, aaaaazt már nem?

2019. máj. 5. 18:58
 26/43 anonim ***** válasza:
37%
Az asszony takarodjon dolgozni és abból küldjön a családjának.Bocs,nem megsérteni akartalak.Nem szeretem az élősködőket.
2019. máj. 5. 19:21
 27/43 anonim ***** válasza:
67%
Lilike, apuka viszi haza a pénzt. Anyuka pelenkázza a gyereket. Ez pont fele-fele munkamegosztás. Ja, hogy neked ez sem elég? Megvan rólad a véleményem.
2019. máj. 5. 19:26
 28/43 anonim ***** válasza:
64%
Ezek szerint apukát is pelenkázza.
2019. máj. 5. 19:43
 29/43 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem ott sántít a dolog, hogy ha a feleséged osztja be a pénzt, ő veszi a kaját, ruháidat is, akkor nem is lenne szabad észrevenni azt az 50-70 fontot havonta, amit hazaküld. Miből jössz rá, mondja a feleséged? Mert ez kb. 20-25 ezer forint, nem hiszem, hogy belelátsz ennyire.
2019. máj. 5. 19:46
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az tény, hogy havonta piszlicsáré, de éves szinten mondjuk 300 ezer körüli összeg, úgy meg már sok.
2019. máj. 5. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!