A láthatást meg lehet vonni a nagyszülőktől? Mi kell hozzá? Akinek van talasztalata tudna segíteni?
Amikor otthon éltem a szüleim bántalmazni kezdtek mert nem tetszett nekik a párom. amikor bekattantak cibáltak, húztak a földön, ütöttek, ordítoztak stb... nyilván ez az egész gyerekkoromat végigkísérte valamilyen szinten, de az "agyonverlek" fenyegetéssel tetőzött ki ez az egész a részemről. Azóta alig láttam őket.
Most kismama vagyok, hamarosan gyermekünk születik a párommal. Anyám fülébe jutott, és már visszahallottam hogy márpedig neki joga lesz látni a gyereket, akár akarom akár nem, mert őt is megilleti a láthatás.
Szerintem csak azért akarja látni hogy ezzel is csak engem bosszantson, mert egyébként engem és a páromat is utál.
Erről talaltam információkat hogy valóban van joga a nagyszülőknek, viszont arról nem hogy milyen esetben lehet megvonni tőlük.
Igazából rettegnék a gyermekemet a kezei közé adni, hogy balhét csinálnak a gyerek előtt, netán bántanának valakit, hiszen örülök hogy én elszabadultam tőlük, és megúsztam némi lelki sérüléssel, és élheten a nyugodt életemet. Sajnos feljelentést sose mertem tenni, ezért nincs írásos bizonyíték róla.
Kb 30 km-re lakunk egymástól, és már attól is félek hogy betoppanak a kórházba, vagy kinyomozzák hol élünk, ami nem lenne túl nehéz, nemhogy még 2 hetente vagy havonta ide jöjjenek.
A védőnőmhöz vagy a gyámhivatalhoz fordulhatok ebben az esetben? Kinézem azt is belőlük hogy ők perelnek ha nem veszem fel a telefont mert hogy nekik joguk van...
Nagyon megköszönöm ha valaki segít aki tud. Szeretnem nyugodt körülményben tölteni a kisbabánkkal az időnkket, de sajnos már ígyis fekzakkat a dolog és jó lenne tudni mi a megoldas...
Szerintem az hogy láthatja, nem jelenti azt, hogy el is viheti. Pláne amíg pici.
Ha nem szívesen engednéd be a lakásodba, kérheted, hogy ellenőrzött körülmények közt láthassa. Pl családvédelmisek irodájában a te jelenlétedben.
Nem eszik azt olyan forrón.
Ha pert indít, megítélhetik a láthatást, nagy eséllyel meg is fogják.
A nagyszülői láthatás viszont nem olyan, mint elvált szülőknél, egyrészt jóval ritkább (jellemzően havi egy alkalom), illetve felügyelt láthatásról van szó, tehát nincs olyan, hogy elviszi egy hétvégére mondjuk.
Köszönöm a sok hasznost választ! Megnyugodtam kicsit.
Természetesen ha normálisan fognak hozzánk és a kicsihez állni nem fogom eltiltani tőle, főleg ha a gyerek is találkozni akar velük, de jelenleg fogalmam sincs milyenek lesznek, nyilván ezért félek.
És nem szeretném ha egy kisbabával bárki zaklatna vagy zavarna.
Nagyobb korába is szülői jelenléttel láthatja a gyereket? Vagy el is vihetik ha már nagyobb?
Ez még messze van de köszönöm ha valaki tud válaszolni!
Szerintem ha havi pár órára fogja látni őket, kétlem, hogy olyan szoros kapocs lesz, az is lehet, emlékezni se fog rájuk.
Ha ennyire félsz tőlük, miért nem messzebbre költöztél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!