Igaz, hogy ha két ember között előbb testi kapcsolat volt, mint érzelmi, akkor sokkal jobban kötődnek később egymáshoz?
Szia!
Nők esetében úgy érzem, hogy nagyon melléfog(hat)nak, ha egy kellemes szex után azt hiszik, hogy mostmár ez "járás". Én is megütöttem ezzel a bokám.
Tanultam a dologból, és amikor találkoztam egy nekem szimpi pasival(akinek én is az voltam) húztam, ameddig csak lehetett. Persze , 4 hónap után már engedtem a kísértésnek ;) (kb. hetente 2x találkoztunk, azt hozzáírom)
Fiúknál nem tartom lehetetlennek, hogy a szex oldal jobban dönt egy kapcsolat folytatásában.
Nm akarlak kiábrándítani, de a nők azért kezdenek egy szexuális élmény után jobban kötődni az adott férfihoz, mert felszabadul a szervezetükben az ún. oxitocin nevű hormon (főleg, ha orgazmust is átélt a nő.) Az oxitocin az érzelmi kötődés (és még más egyebek) felelőse. A kisbabában, amikor anyatejet kezd inni az édesanyja melleiből, ugyanez a hormon szabadul fel azért, hogy érzelmileg erősen kötődjön az anyjához. Ugyanígy az édesanyában is megjelenik ez a hormon ekkor. (t.i. szoptatásnál.) így alakul ki az anya-gyermek közötti erős, szinte széttéphetetlen kapcsolat.
Tudom, nehéz az ilyesmivel megbarátkozni, dehát ez van :) Én szoktam magamon érezni egy romantikus együttlét után, hogy sokkal erősebben kötődöm a páromhoz, mint "egyébként". Biztos nem véletlenül van ez így! :)
Igaz!
Álszent vélemények ezt igyekeznek cáfolni, de aztán be nem vallottan ők maguk is eszerint kénytelenek élni, mivel a testiség, a szexualitás egy kapcsolat alappillére. Ezt lehet elismerni és nem elismerni, attól még így van, ha valami a testiséggel nincs rendben, akkor megfelelő érzelmi kapcsolat se tud kialakulni. Vagy aztán jönnek az ilyen "hitgyülekezetes"-féle magyarázatok, amelyek látszólag racioálissá teszik a sexualitás hiányának helyességét, na de ...........
érdekes, a legelső válaszoló frankón, őszintén válaszolt, és lám őt lepontozták ... a kérdező képmutató válaszokat szeretne vagy az igazságot?
Én is úgy vagyok ezzel, h zsákbacicát nem veszek, azaz eleve érzelmi kapcsolat ki se alakulhat olyannal akivel a testi kapcsolat nem volt 100-as. De sztem inkább ez a megoldás, mint hogy érzelmileg hű de kötődünk egymáshoz, aztán meg az ágyban kiderül, hogy "hoppá, jól befürödtünk egymással" ...
na és most engem is lehet lepontozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!