Más családokban is állandóan megy a veszekedés az ételen?
Otthon állandóan ez ment, meg a nagyszüleimnél is.
"Ki ette meg?", "Miért ette meg?", "Azt ne edd meg!"
Egyik nagymamámnál szeletre ki volt számolva még a sonka is, ki mennyit ehet (gyereknek napi egy szelet), a másik mamámnál meg azon ment a vita a felnőttek közt, hogy "A Józsi megint megette az utolsót, így a Mariéknak nem marad, ha átjönnek."
Nálunk pont a középút van, sőt sokszor udvariasságból meghagyjuk, amiből már ettünk, hogy a másiknak is maradjon.
Ha például nekem nagyon ízlik valami, akkor meg szoktam kérdezni, hogy eszel még belőle? Mondja, hogy nem. Akkor simán megeszem. Az ilyen kajatéma nagyrészt intelligencia kérdése egy családon belül.
Mondjuk volt már rá példa, amikor anyu rám szólt: miért nem etted meg, pedig direkt neked hagytam. Ááá, jó kérdést tettél fel egyébként, mert ezt sokáig lehetne vesézgetni.:) Mondjuk irigység, kiporciózás nálunk nincs.
Régen volt, amikor a nagy szocializmusban sorba kellett állni banánért (aki akkor volt gyerek, tudja, miről írok), mamám vett egy-két kilót, de az unokák között úgy osztotta el, hogy minden nap kaptunk 1 darabot. Se többet, se kevesebbet. De hát az akkor volt. Sajnálom, ha neked ebben kell felnőnöd, mert írod, hogy a szüleid is ilyenek.
25-ös vagyok
Illetve állandóan mennek az ilyen kis "deal"-ek is, hogy "én megeszem ezt, akkor te megeheted azt", "felezzük el", "ha adsz abból, akkor én adok ebből" stb., állandó téma, hogy ki mit akar megenni, folyton kérdezgetjük egymást, hogy kinek mi kell, mit lehet megenni stb.... Lehet, hogy túl sokat foglalkozunk a kajával, nem tudom, de nálunk ez mindig is így volt.
na, megihletett a másik kajabeosztós család???
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!