Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál ha a leendő...

Mit csinálnál ha a leendő férjednek cigány vezetékneve lenne?

Figyelt kérdés

Aki amúgy normális, nem cigány családból származik, maximum az ük-ük-ükapja volt cigány, és onnan jön ez az egyértelműen cigány vezetéknév, pl. Orsós, Lakatos, Kolompár stb.

Gondoljunk arra is, hogy ha még te nem is vagy rasszista, de az emberek nagy része bizony az. Felvennéd így a nevét? A gyerekeidnek is ezt adnád? Nem félnél, hogy hátrányos megkülönböztetés érné így őket?

Csak elméleti kérdés!!!

2019. febr. 25. 23:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%
Én felvettem huszonéve, -né XY formában. Hátrányát nem tapasztaltam, ahogy a gyerekeink sem. Nekem tetszik így, mert a születési vezetéknevem elég jellegtelen. Aki meg emiatt lenéz, annak a véleménye abszolút nem érdekel.
2019. febr. 26. 13:48
 22/29 anonim ***** válasza:
63%
Előző vagyok, nem cigány a férjem.
2019. febr. 26. 13:50
 23/29 anonim ***** válasza:
94%

nézd, egyrészt nem hiszem, hogy jó ötlet olyanoknak együtt gyereket nevelni, ahol ilyen megoldhatatlan stresszforrás az egyik fél neve.

másrészt nem venném fel a férjem nevét, nálunk nem szokás, és nem is én kívánom elkezdeni. Van nekem is saját nevem.

harmadrészt igazából ez ma már ebben a roggyant országban nem oszt-nem szoroz, nekem nincs cigány nevem,sőt, kb az ük-ük szülőkig visszavezetve egyik ágon sincs senkinek, de kicsit rosszul kereszteződtek nálunk a két ágról a gének, és két, magyar nevű, de menthetetlenül félvérnek kinéző magyar gyerek lett a végeredmény. szóval igazából hiába a név és a származás, így is beüthet valami amitől nem lesz itt összkomfortos a magyarok között. vagyis végeerdményben adnám a vezetékneveket, úgyis mindegy.

2019. febr. 26. 16:47
 24/29 anonim ***** válasza:
91%
Hókadt, világos hajú és bőrű vagyok, ráadásul egy generációk óta rám maradó, de mondjuk a Radicsnál ritkább roma névvel. Úgyhogy egy szavam se lehetne.
2019. febr. 26. 19:51
 25/29 anonim ***** válasza:
91%
#20 én például életemben nem hallottam a Lingura nevet, szóval nem biztos, hogy bárkinek is beugrana.
2019. febr. 26. 22:16
 26/29 Metionin ***** válasza:
95%
Előző, azt hiszem román cigány név. A román határ mellett nőttem fel, a környéken elég népes kolónia van belőlük, ráadásul nem épp a rendes életvitelükről híresek. Emiatt ha valaki pl. ezzel a névvel él, egyből mindenkinek az ugrik be hogy na vajon mikor jön hozzánk betörni (az egész dinasztia ebből és egyéb bűnözésből él). De a környéken pl. az Orsós nevű cigányokkal nincs semmi gond. Szóval az is számít hogy az adott nevet viselő cigányok milyenek, milyen hírük van az adott környéken.
2019. febr. 26. 23:29
 27/29 anonim válasza:
100%

Én cigány vagyok!

Sok magyart ismerek, akiket Lakatosként hívnak stb. De a cigánysághoz 99%-an nem volt köze hozzá. Rengeteg magyart ismerek akiket így hívnak mint pl: Lakatos Gábor, Orsós Angéla.. De mint írtam, semmi közük nincsen a cigányokhoz, nem is volt soha közük.

Aki ilyenért elítél valakit, az nézzen tükörbe szerintem. Nem a név határozza meg ki milyen ember, cigány-e stb. Jó tudjuk hogy rengeteg cigánynak ez a neve 90%-ban, na de egyik cigány ismerősömnek sem Lakatos stb... A neve!

Nehogy már ez is gond legyen, hogy ki milyen nevet add gyermekének stb. Ha ez gond, baj van az aggyal. Tiszt. Kivételnek

22F cigány

2019. febr. 27. 08:29
 28/29 anonim ***** válasza:
91%

Anyum pl. Lakatos, igaz Erdélyből, törzsgyökeres magyar földművesek voltak a felmenöi. Nálunk nincsenek is Lakatos cigányok, Gábor, Burcsa. Rostások vannak.

Szinte én is Lakatos lettem, válás miatt...

2019. febr. 27. 10:23
 29/29 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudnék ilyen névven élni.Nem venném fel.Egyébként meg, ha az ősök cigány származásuak , akkor az utódokon is előjön a cigány vonások. Hiába próbálod takargatni, hogy nem adtok olyan nevet nekik. Ránézésre látszik majd. Hát a 7. leszármazotton is előjön a cigányság. Ha neked ez a férfi kell, akkor erre számíthatsz majd ha család születik.
2019. jún. 8. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!