Mit csinálnál ha a leendő férjednek cigány vezetékneve lenne?
Aki amúgy normális, nem cigány családból származik, maximum az ük-ük-ükapja volt cigány, és onnan jön ez az egyértelműen cigány vezetéknév, pl. Orsós, Lakatos, Kolompár stb.
Gondoljunk arra is, hogy ha még te nem is vagy rasszista, de az emberek nagy része bizony az. Felvennéd így a nevét? A gyerekeidnek is ezt adnád? Nem félnél, hogy hátrányos megkülönböztetés érné így őket?
Csak elméleti kérdés!!!
nézd, egyrészt nem hiszem, hogy jó ötlet olyanoknak együtt gyereket nevelni, ahol ilyen megoldhatatlan stresszforrás az egyik fél neve.
másrészt nem venném fel a férjem nevét, nálunk nem szokás, és nem is én kívánom elkezdeni. Van nekem is saját nevem.
harmadrészt igazából ez ma már ebben a roggyant országban nem oszt-nem szoroz, nekem nincs cigány nevem,sőt, kb az ük-ük szülőkig visszavezetve egyik ágon sincs senkinek, de kicsit rosszul kereszteződtek nálunk a két ágról a gének, és két, magyar nevű, de menthetetlenül félvérnek kinéző magyar gyerek lett a végeredmény. szóval igazából hiába a név és a származás, így is beüthet valami amitől nem lesz itt összkomfortos a magyarok között. vagyis végeerdményben adnám a vezetékneveket, úgyis mindegy.
Én cigány vagyok!
Sok magyart ismerek, akiket Lakatosként hívnak stb. De a cigánysághoz 99%-an nem volt köze hozzá. Rengeteg magyart ismerek akiket így hívnak mint pl: Lakatos Gábor, Orsós Angéla.. De mint írtam, semmi közük nincsen a cigányokhoz, nem is volt soha közük.
Aki ilyenért elítél valakit, az nézzen tükörbe szerintem. Nem a név határozza meg ki milyen ember, cigány-e stb. Jó tudjuk hogy rengeteg cigánynak ez a neve 90%-ban, na de egyik cigány ismerősömnek sem Lakatos stb... A neve!
Nehogy már ez is gond legyen, hogy ki milyen nevet add gyermekének stb. Ha ez gond, baj van az aggyal. Tiszt. Kivételnek
22F cigány
Anyum pl. Lakatos, igaz Erdélyből, törzsgyökeres magyar földművesek voltak a felmenöi. Nálunk nincsenek is Lakatos cigányok, Gábor, Burcsa. Rostások vannak.
Szinte én is Lakatos lettem, válás miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!