Ha a leendő férj és feleség vezetékneve ugyanaz, és a nő nem szeretne -né lenni, ezért látszólag ugyanaz marad a neve mint eddig volt, akkor az iratokból meg egyéb hivatalos dokumentumokból nem is derül ki a változás?
Tehát ha Szabónak hívnak, akkor megváltoztatod a neved Szabóra?
Sok mindent nem tehetsz, ha a férjezett mivoltodat egyértelművé akarod tenni, akkor Szabó Béláné. Egyébként meg maradtok születési néven.
Te vagy pl. Szabó Judit, a férjed Szabó Ferenc.
De te nem szeretnél Szabóné Szabó Judit lenni, akkor maradsz Szabó Judit. És az nem fog kiderülni a név alapján, hogy feleség vagy, csak ha a családi kapcsolat is fel van tüntetve a hivatalos papíron.
Én is saját néven maradtam és nekem se derül ki, hogy férjnél vagyok, pedig nem egyezik a nevünk.
Ha meg valaki ismeri a férjemet, akkor úgyis tudja, hogy ki vagyok, szóval sok értelme nincs így a másik nevet felvenni.
És ilyen esetben az is vicces lenne, hogy Szabó-Szabó Judit.
Én tutira úgy venném fel, hogy Szabóné Szabó Judit, még élvezném is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!