Mit csinálnál ha a leendő férjednek cigány vezetékneve lenne?
Aki amúgy normális, nem cigány családból származik, maximum az ük-ük-ükapja volt cigány, és onnan jön ez az egyértelműen cigány vezetéknév, pl. Orsós, Lakatos, Kolompár stb.
Gondoljunk arra is, hogy ha még te nem is vagy rasszista, de az emberek nagy része bizony az. Felvennéd így a nevét? A gyerekeidnek is ezt adnád? Nem félnél, hogy hátrányos megkülönböztetés érné így őket?
Csak elméleti kérdés!!!
Én férfiként fordítva válaszolnék.
Ha a párom szégyellé a nevemet a gyerekeinknek adni, akkor megmondanám neki, hogy keressen olyan nevű társat magának, amilyet akar.
Biztos, hogy nem változtatnék nevet senki kedvéért és nem kellene olyan nő aki elvárna ilyet tőlem attól félve, hogy mások majd mit gondolnak.
Én is ismerek Lakatos vezetéknevű családot, szülők és gyerekek is hófehér bőrűek, kék szeműek, szinte tejfölszőkék.
Nem érdekelne a párom neve, hiszen Őt szeretem. Amúgy sem vagyok rasszista, szóval...
Előző régen apa után a férj volt a tulajdonos ezért alakult ez ki,de én ettől viszketek... Már rég el kéne ezt felejteni,nem vagyunk férfiak tulajdona..
40N
Köszi az eddigi válaszokat, de jöhetnek még! :D
Mint írtam csak elméleti kérdés, én még nem kerültem ilyen helyzetbe. Úgy látom itt a többség nagy feminista, szerintem felvenni a férj nevét csak egy szokás, az ég világon semmit nem jelent, főleg nem azt, hogy a tulajdona vagy. Ennyi erővel minek megházasodni?! :D Az is csak egy hülye szokás.
Bár attól én is irtózom, ha valaki pl. Kiss Jánosné, és egyáltalán nem viseli még csak a saját keresztnevét se. De a pl. Kissné Németh Eszter vagy Kiss-Németh Eszter szerintem teljesen jó.
Amúgy arra is kérek választ (aki nem tette), hogy a gyerekeidnek adnád-e. Sőt inkább a továbbiakba legyen ez a fő kérdés.
Szerintem igenis érne egy Kolompár nevű gyereket kisebb nagyobb hátrány, ha más nem csúfolódások (bár ez akármilyen névvel érheti, hisz a gyerekek elég kreatívak ilyen szempontból, csak nem mindegy, hogy pl. Boglárkát bogárkának csúfolják vagy a Kolompár nevű gyereket cigánynak becézik.) Honnan tudjuk, hogy az apukát nem érte hátrány?
És takarózhatunk, hogy mi bizony nem vagyunk rasszisták, de bizony bizony a társadalmunk az. Lehetséges, hogy akár a családban is lenne olyan, aki nem örülne egy ilyen névnek. Pl. a leendő nagyszülők? Itt egy olyan nő sincs akinek a szüleinek nem lenne felhőtlen az örömük egy Kolompár nevű unokától?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!