Hogy nyissam fel anyukám szemét?
A szüleim elváltak, anyukám, a hugom és mi ketten a férjemmel közös házban élünk. Anyukám nagyon keveset keres, ráadásul hitele is van. Eddig felesbe ment a rezsi, de március óta minden számlát mi fizetünk a férjemmel. A hugom még nincs 18 éves, apukám rá még fizeti a gyerektartást, ezen felül szinte mindennel ő látja el. Anyának csak magáról kellene gondoskodnia. Elméletileg nehézkesen kijöhetne a fizetéséből, de van egy nagy problámája, a dohányzás. Ma elég csúnyán összeszólalkoztunk, amikor kölcsön akart tőlem kérni, ami egyre gyakrabban megeseik. Ma megkérdeztem, mire kellene a pénz, és azt mondta ennivalót venni. Mondtam neki, hogy nem akarok pénzt levenni a számlámról, írja össze mi kell, és hozok neki. Erre mondja, h de neki kézpénzre is szüksége lenne...na vajon mire? Mondtam neki, bármire adok, de cigire nem. Ezen jól megsértődött. Hetente kb.8 000 ft-ot költ el dohányárura. Többször próbáltam már meggyőzni, hogy sajnos olyan helyzetben van, hogy el kell döntetni, eszik vagy dohányzik, ráadásul káros is, tehát jó lenne leszokni, ő visztont egyre többet szív. Sajnos anyira jól mi sem állunk, hogy még a szenvedélyét is támogassam,már mi is ott tartunk, hogy tényleg csak ennivalót veszünk, nagyritkán gyümölcsöt. Képtelen belátni, mennyi pénzt ver el cigarettára, és ha mondom, láthatóan nem is érdekli... Már rettegek a téltől, hogy a hatalmas háznak a fűtési számlaja is a nyakamba szakad, mi lesz...
szerintetek mi tehetnék? hogyan tudnám megértettni vele, hogy ne szívja azt a vackot? Képes lenne kenyéren és vízen élni, csak cigit kapjon.
Anyukám is ugyan ilyen!Szerintem sehogy nem lehet meggyőzni,amíg ő nem akarja.Sajnos ez egy függőség és nem könnyű letenni.Én ezt megértem.Csak rossz nézni,hogy az egészségét tönkre teszi és anyagilag is lenulláza magát.
Próbálj meg vele beszélni amikor csak lehet erről.Én is csak azt tudom tenni...
Sajnállak:(
Az én anyukám is ilyen,hogy nem érti meg hogy nincs pénzünk,naponta van hogy 2 doboz cigit is elszív,és neki fontosabb a cigaretta,mint az h étel legyen itthon..sajnos itt csak apu idegeskedik a számlákon,anyát nem érdekli.És amikor terhes volt velünk(3-an vagyunk tesók)VÉGIG dohányzott,és az egészségünk sem érdekelte.Apa azt mondta hogyha bajunk lett volna,biztos elválnak,mert a CIGI MINDENNÉL FONTOSABB nála...volt egyszer olyan,h volt itthon kaja,minden,nekem meg volt itthon pénzem,anyunak meg direkt nem hagyott itthon apa cigire,(mert előző este vett egy dobozzal,és spóroltunk),és anya tőlem kért,és mondtam neki hogy cigire NEM adok pénzt,inkább akkor megmarad.Ő meg ezen fennakadt h mi az hogy CIGIRE nem??Én meg megmondtam neki hogy az én pénzem és arra adom/költöm el amire szeretném...sajnos van cigaretta..ráadásul apu úgy ment hozzá h nem tudta h cigizik,és apa azt mondta hogyha tudja,biztos nem veszi el feleségül..
Kérdező,ne haragudj hogy nem a kérdésedre válaszoltam.Bocs az OFF-ért,mások biztos tudnak segíteni:)
13/L
nem baj, hogy nem a kérdésre válaszoltál,örülök h leírtad (bár ne lett volna miről írnod!)
nagyon rossz olvasni, hogy másnak ily van ilyen a családjában, és egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy nem érdekelhet ez valahogy ennyire. én már a vacak 200ft-os rejvényújságot se veszem meg, mert kifut 1 kg kenyeret, és van aki több ezret képes elfüstölni... és az legszomorúbb, hogy már azt is felajánlottuk neki, hogy fizetünk egy leszoktató terápiát, akupunktúrát, gyógyszert, tapaszt... amit csak akar, és látszik rajta hogy egszerűen nem érdekli.
köszönöm, megpróbáljuk
más nem, legalább az orvos hátha jól ráijeszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!