Hogyan nyissam fel a szülők szemét?
Van egy 13 éves fiú rokonom és nem foglalkoznak vele már régóta a szülei. Adnak neki enni meg ilyenek csak leszarják h mit csinál. Nem lakik messze ezért sokszor át jön ide mert nálunk jól érzi magát. Nyáron meg szünetekbe nagyon sokat van velem és néha szoktunk beszélgetni. Azt mondta h sokkal jobban szeretem engem mint az apját meg h olyan mintha én lennék az apja. Szünetekbe mindig jön velem kamionozni (ő is az akar lenni) és haza se akar menni tőlünk mert utál otthon lenni. Ez a viselkedésén is rendesen meglátszik. Még csak 13 éves de már egyszer kirúgták a suliból és most is ki lett volna csak megbeszélték a dolgokat de a magatartása kettes lesz most. Csinál egy csomó hülyeséget csak h figyeljenek rá otthon. A bátya igaz h 20 év körül van de ő is azt mondta h magasról leszarja a családját meg h neki is olyan mintha az apja lennék. Tökre elcsesznek mindent és a gyerekeik szívják meg az egészet. Nem akarok balhét csak valahogy beszélni kéne velük h figyeljenek rájuk többet. Ezt h lehet?
30/F
Átmész, és megmondod a szülöknek, hogy nem tetszik ez neked.
És ezt nem úgy gondolod, hogy egy szemét szomszéd mondja, hanem egy normális ember!
hát ha a kollégánk akar lenni,akkor nem szabad hülyeségeket csinálnia :)
a csláadjáról nem irtál semmit,alkoholisták? vagy csak tényleg nem foglalkoznak vele? itt a szülők a hibásak,mert ha foglalkoznának a gyerek nem lenne ilyen. amúgy ha most hülyeséget csinál 13 évesen akkor mi lesz 22 évesek ha sofőr akar lenni? buta embereket nem fognak felvenni.de reméljük h majd 18 évesen jó gyerek lesz :)
A helyzet az, hogy szerintem nem kell a szülőkkel beszélni. Ha nincs annyi eszük hogy lássák maguktól hogy valami nem stimmel, akkor attól se jön meg az eszük hogy elmondod a véleményedet. Maximum azt éred el, hogy bepöccennek, hogy hogyan mersz beleszólni az ügyeikbe, és majd jól balhéznak a gyerekkel hogy nem jöhet el hozzád. Szerintem felesleges bármit kezdeni a dologgal.
Ha szereted a gyereket, akkor neveld te, rád hallgat. A szülei már egyébként sem tudnák visszacsinálni amit elrontottak, de még egyszer mondom, hogy az intelligenciát nem lehet beléjük ültetni. Ennyi idősen mindenki olyan amilyen.
32/N
Igazán nagyon rendes tőled,hogy barátkozol velük és apjuk helyett apjuk vagy a srácoknak, a kamionos pasik mindig jó fejek mondjuk :) És nagyon felelős a gondolkodásod is.
Egyszerűen menj át és korrekten higgadtan mondd el nekik a gondod, de nagyon vigyázz nehogy sértő légy és ne engedjék át azt a szegény kisgyereket.
Ez valóban rendes Töled, hogy törödsz velük.
Szerintem nem szükséges a szülökkel beszélned, mert ha maguktól nem veszik észre a hibát, úgy hogy a gyerek a hülyeségeket a figyelemfelhívás miatt csinálja, akkor nem sokat érnél el vele.
Megpróbálni meg lehet, de azzal kockáztatod, hogy esetleg eltiltják Töled, bár gondolom nem sok kontrolljuk van a gyerekek felett.
Amit tehetsz, ha nem akadály számodra, hogy Te próbálod minél jobb irányba terelni a srácokat.
Szerintem is hiába mész át a szülőkhöz, semmi jó nem sülhet ki belőle -hacsak nem vagy zen mester ;)
Ha ez számodra nem teher, akkor próbáld meg a gyerekeket jó irányba terelni ha már így kötődnek hozzád. Fel kell hívni a figyelmüket rá, hogy azért mert szüleik ilyenek, nekik nem kell ilyenné válniuk.
Talan az Edesapaval erdemes lenne elbeszelgetni ugy, hogy ravezeted arra, hogy okos es tehetseges a gyermeke, de Te ugy erzed, hogy nagyon szuksege van a szeretetre, a dicseretre, az elismeresre.
Tehat nem kioktatoan, egy sima beszelgetessel, amikor valahogyan ratersz erre a temara. Ha nem sikerul, akkor pedig valoban Te tudsz segiteni ennek a gyermeknek, hogy az Apja helyett, Apja leszel. Tehat ellatod tanacsokkal, szamon kered, hogy mi tortent az iskolaba stb., s igy mar erezni fogja azt, hogy torodnek Vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!