Hogyan vehetném rá a hugomat, hogy kezdjen el munkát keresni?
Hárman élünk együtt, a hugom, édes anyám és én.
Én a sulit követően egyből munkába álltam, ezzel együtt betöltöttem a családfentartó szerepet...
A hugom lassan második éve munkát "keres". Ez alatt elvégzett 2 okj-szakmát de sokra nem megy velük. Besegít a háztartásba, de ezen kívül csak itthon ücsörög.
Többször is felvázoltam már, hogy jobb lenne a helyzet ha a hugom is dolgozna, de úgy látom folyton süket fülekre találnak a szavaim...
Anyám leszázalékolt, az egészsége sem az igazi szóval tőlle nem várnám el a megoldást természetesen. Sajnos ő is hibás, mert nem noszogatja a lányát, letudja annyival az egészet, hogy -"nehéz manapság munkát találni és amúgy is jó hogy besegit a hugom a háztartásba"...
Talán én vagyok a barom, hogy eltűröm az egészet...
Kissé "folytónak", kilátástalannak érzem a helyzetet... Már ott tartok, hogy semmi megtakarításom sincs...
Kedves #9-es.. hát no comment...
Budapest és egy szatmári kis község között van egy kis külömbség. Itt ténylegesen nehéz munkát találni.
Már vagy egy tucat melóhelyet felkerestem az állásokat illetően, de egyik sem volt "megfelő" a hugomnak... Tényleg az lehet, hogy beleszokott ebbe a számára "kényelmes" helyzetbe és nem is akar váltani.
Csak egy pl, javasoltan neki, hogy képezze magát a nyelv terén, még a nyelvvizsgát is álltam volna, de semmi...
Szerencsére anyám nincs annyira elveszve, szóval kicsit nehezebben de meglenne a tesóm "társasága" nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!