Hogyan vehetném rá a lányomat, hogy többet tanuljon?
És most következik egy helyesebben leírt vélemény.
Az én anyám ha négyeseket hoznék haza annak ellenére,hogy képes vagyok az ötösre,elvenné a telefonom,gépem stb.
A végeredmény látszatos,jeles tanuló vagyok,egyidős a lányoddal.:D
A mai oktatásban (régiről nem tudok nyilatkozni) 18 évesként azt tudom mondani, hogy mint szülő ne érdekeljen a jegy. Amikor sokkal fontosabb a jegy, mint a valós tudás, akkor elkezdenek bizonyos emberek csalni, és ez is a mai rendszer egyik nagy hibája a nagyon nagyon sok közül. Ha amúgy minden másból 5-öse van (mondom, sokat nem jelent), és nem is igazán érdekli a töri, akkor rá kell hagyni, mert a ráerőszakolással semmire nem lehet menni. Inkább le kell vele ülni elmagyarázni, hogy miért tanul, kinek tanul (nem a szüleinek, hanem saját magának!), hogy tanul, mikor tanul, és ebbe nem kell belevenni egy adott tantárgyat sem. Ösztönözni kell, hogy tanuljon, nem ráerőszakolni, ami alatt nem azt értem, hogy ha 5öst ír, kap egy új telefont/akármit, hanem meggyőzni, hogy van értelme tanulni stb. Remélem segíthettem.
18F
A motivaciot nem lehet kieroszakolni. Viszont most jon majd a XX. szazadi tori - lehet, h ez felkelti az erdeklodeset. Csaladi vagy kozelmultbeli dolgokat kapcsolhattok hozza.
En amugy utaltam a torit: telefonkonyvhoz hasonlito evszamlista, mindenkit nyomorba donto kakaskodo ferfiak.
Ha eddig még nem sikerült neki megszeretnie a tanulást, akkor ezek után - ha csak nem éri valami nagy sokk - nem is fogja.
Továbbtanulás miatt szeretnéd, ha többet tanulna?
Mert akkor kicsit motiváld és egyszerre éreztesd vele, hogy mi a különbség a tanult ember és a kétkezi munkás életszínvonala között, mert ha 9.-ben nem lesz négyes vagy ötös tanuló, akkor halvány esélye sem lesz továbbtanulni.
Én mindig akkor lettem motivált a tanulásra, amikor diákmunkát végeztem. Utána "belebegtették" a szüleim,hogyha nem tanulok, akkor egész életemben ennyi pénzért kell majd szenvednem...azóta meg már magamat motiválom, amikor pakolok a Teszkóban :D
9-től...*
Tudom,hogy a 11. év vége és a 12. év vége számít, de időben hozzá kell szokni a könyvek bújásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!