Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehetném rá arra a...

Hogy vehetném rá arra a lányomat, hogy ne szórja annyira a pénzt?

Figyelt kérdés
Van egy 25 éves lányom, aki sajnos nem tudja beosztania pénzt, sőt. Hihetetlenül sokat költ ruhákra, cipőkre, mindenből a legdrágábbat veszi meg és nem érti meg, hogy ez nem vezet majd jóra. Az egész fizetését szinte ezekre költi és például volt olyan, mikor nekem kellett unszolni a kisasszonyt, hogy fizesse már be a villanyszámlát, különben kikapcsolják a villanyát. A barátjával is szakítottak, mert a fiú nem bírta elviselni, hogy a kislányom ilyen lazán vesz mindent és nem tud félretenni. Nem volt soha elkényeztetve, de mióta nagykorú lett, szinte minden pénzét elveri értelmetlen dolgokra. Jó az, ha egy fiatal lány csinosan öltözködik, de Ő már túlzásba viszi. Én nem akarok beleszólni az életébe, de kicsit megtanulhatna spórolni, mert lassan arra sem lesz pénze, hogy az átlagkiadásokat fedezze. Akinek szintén ilyen a gyereke, az hogy kezeli a "problémát" vagy hogy lehet egyáltalán rábírni a kislányomat, hogy változtasson? Lehet egyáltalán?
2009. dec. 31. 23:16
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
6%
Le kell csapni!
2009. dec. 31. 23:20
 2/30 anonim ***** válasza:
93%
Meg kéne tanulnia, milyen az élet munkanélküliként, talán az segíthet, ennyi idősen már te nem nagyon tudod nevelni.
2009. dec. 31. 23:33
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad legközelebb kapcsolják ki a villanyát. visszakapcsoltatni is pénzbe kerül. Majd rá jön.
2009. dec. 31. 23:35
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha már beszéltél vele erről, és mégsem javult a helyzet, akkor sajnos tapasztalatból fogja megtudni, hogy nem szabad szórni a pénzt.. nem igazán lehet mit tenni.
2009. dec. 31. 23:40
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is csak a saját kárán tanulhat ezen a téren.
2009. dec. 31. 23:40
 6/30 anonim ***** válasza:
7%

Mért nem ad haza pénzt?Fizetése felét.Ez a minimum.

Méghogy nincs elkényeztetve??A hajt tépném ki,az biztos.

2009. dec. 31. 23:48
 7/30 A kérdező kommentje:
Nem él itthon, miért adná haza a fizetését, amit Ő keres? Nem kérek tőle semmire, mert már független lány. Nem volt elkényeztetve soha, mert nem volt azért olyan anyagi helyzetünk, hogy akárhogy is elkényeztessük. Egyedül az a baj, hogy szinte az egész fizetését a ruhákra, cipőkre, táskákra meg mittudomén mikre költi és nem tesz félre semmire. A haját meg nem tépem ki, mert tudod, ez nálunk nem szokás.
2010. jan. 1. 00:10
 8/30 anonim ***** válasza:
21%
A hajtépést én se szó szerint értettem..De ha nem lakik otthon,akkor is adhatna haza,főleg,ha tudja,hogy rászorultok.Azt hiszem ez csak akkor fog megváltozni,ha férjhez megy és gyereke lesz.Akkor majd arra költi az összes pénzt.
2010. jan. 1. 00:26
 9/30 anonim ***** válasza:
83%
Ha van luxusra pénze, persze, adhatna haza inkább. Nekem mondjuk úgy fog kinézni, ha elköltözök, hogy amit megkapok fizetést, annak egyik fele lakáshitel törlesztésre megy, másik fele rezsire és kajára (amin tudok, spórolok majd), másra nem lesz pénzem, szerintem az első néhány évben még félretenni se lesz mit.
2010. jan. 1. 00:28
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocs a kérdésért,a lakást,amelyben él,csak ő fizeti,nem? Ha már vett magának egy lakást,meg azt fenntartja,akkor a többit elköltheti magára. Főleg,ha még nincs családja. Mikor az én lányom elvégezte az egyetemet,és keresni kezdett,én se kértem tőle egy fillért se.Ma már családja van,beosztja a pénzt,ennek ellenére az unokámnak szinte mindent én veszek,de nem azért,mert nekik nem telne rá,hanem mert amíg megtehetem,miért ne költsek a kicsire. Mellette eltartjuk az egyetemista fiúnkat,tőle se várom el,hogy dolgozzon,tanuljon,az a dolga. Jól is tanul,nincs okom panaszra. Mikor én voltam fiatal,nekem is a szüleim fizettek mindent, már férjnél voltam,de még tanultam,és a taníttatásomat még akkor is a szüleim fizették,mondván,sose hányhassa a férjem a szememre,hogy ő tartott el. Szerintem,ha már vett egy lakást magának,igazán nem mondhatod,hogy nem tud gazdálkodni a pénzzel.Ha meg családja lesz,rákényszerül,hogy beossza.
2010. jan. 1. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!