Hogy vehetném rá arra a lányomat, hogy ne szórja annyira a pénzt?
25 évesen már késő megtanítani a pénz beosztására, ezt kicsiként kellett volna. Én, mikor gyerek voltam, csak ötösökért kaptam pénzt (200Ft-ot), 4-esekért nem volt semmi, 3-astól lefelé vissza kellett fizetnem (100-200-300Ft-ot). Ezen kívül kaptam pénzt táborra, ami megmaradt, azt megtarthattam, ünnepekre csak nagyon ritkán kaptam pénzt, inkább alkalmakra. Én megtanultam bánni a pénzzel, de időben el volt kezdve, 25 évesen az ilyen már késő.
Én csak azt tanácsolom, hogy ne adj neki, ha kér, találja meg a módját, ez neked is fájdalmas lesz, hogy látod a lányod szűkölködni, de ez neked is jó lecke lesz, hogy talán nem a legmegfelelőbb spórolási nevelési módszert választottad gyerekkorában.
Én most költöztem el 22 évesen, és most tanulgatom beosztani a pénzt. Igaz, hogy míg otthon laktam, dolgoztam, és nem kellett "hazaadnom" semennyit, úgyhogy tettem félre.
Eddig ugye nem néztem az árakat, csak hogy ez kell, az kell. Most már figyelek, meg spórolok, akciókra vadászok. Ráadásul az arctisztító, amit használok, hipermarketben 600 ft-tal olcsóbb, mint drogériában. Majd' beájultam. Amin meg teljesen kiakadtam, hogy nyáron is kell a fűtésért fizetni (panel).
Szerintem sokat nem tudsz tenni, ha eddig nem tudtad erre ránevelni, már nem is fog menni. Reménykedj, hogy a saját kárán megtanulja.
"Én nem akarok beleszólni az életébe, de"
De bele akarsz. Az ő baja. Majd rájön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!