Hogyan vehetném rá a lányomat, hogy többet tanuljon?
13
Ne beszélj hülyeséget. Hol van leírva hogy a kérdező gyereke lusta? Már miért lenne lusta négyes töri jeggyel? Lehet amúgy a többi tárgyból ötös. El vagy tájolva kicsit.
8. osztályos gyerekről beszélünk, ráadásul a féléven túl vagyunk, már lassan itt a tanév vége is. Ez már be sem számít felvételibe. Én is lazábban vettem ezt az időszakot annak idején. Attól még nem voltam lusta.
Különben magolni soha nem tudtam, én mindig kötöttem valamihez a magolós tananyagot is. Ha értettem, megvoltak az összefüggések, nem kellett sokat készülnöm. Más kérdés, hogy hányas osztályzatot kaptam, mert az sajnos nem mindig a tudásomat tükrözte, mert mindig izgultam, mert belém nevelte a kedves maximalista család, hogy márpedig... Így meg meg akartam felelni és nem sikerült. Megjegyzem, az érettségim kitűnő lett, de végigparáztam, hogy nem tudok semmit, pedig tudtam, csak mert a szüleim úgy álltak hozzá, ahogy.
Ha képesek lettek volna elfogadni, hogy én nem magolós típus vagyok, nem váltam volna vizsgadrukkossá.
jav. Megjegyzem, az érettségim kitűnő lett, de végigparáztam, hogy nem tudok semmit, pedig tudtam, csak nagyon izgultam mert a szüleim úgy álltak hozzá, ahogy.
Egyébként a vizsgadrukk megmaradt, és ha vizsgahelyzetben vagyok, most felnőttként is kellemetlen, és mások nem értik, miért izgulok, miért remeg a kezem... stb.
Szerintem felesleges többet tanulnia, ha így is 4-es tanuló. Én végigtanultam az iskolás éveimet, kitűnő voltam majdnem mindig, mert folyton stresszeltek a szüleim meg azt mondták, ha sokat tanulok, sokra vihetem. Gyerekként elhittem, ezért a barátok helyett a tankönyvekkel töltöttem az összes időmet. Aztán felnőttem, és most egy nyamvadt minimálbéres melóm van, amit utálok. Itt jöttem rá, hogy abszolút nem számít, hanyas tanuló vagy az iskolában, az bizony nem alapozza meg a jövődet. És felnőttként már sajnálom, hogy nem élveztem ki a gyerek éveimet, és nem barátkoztam, buliztam, stb. mint a többi gyerek, hanem csak magoltam meg házifeladatot írtam. Szóval én a helyedben hagynám a gyereket, had élvezze ki a fiatalságát, amíg még tudja. Nem azon fog múlni a jövője, hogy 4-es vagy 5-ös töriből!
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!