Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném rá a lányomat,...

Hogyan vehetném rá a lányomat, hogy többet tanuljon?

Figyelt kérdés
A lányom (ált. isk. 8.-os) 4-es tanuló történelemből, mindezt úgy, hogy csak a dolgozatok előtti napon tanul és akkor is általában 3-4 ponton múlik az ötös. Próbáltam már rábeszélni, hogy tanuljon minden órára, mert akkor simán meg lenne az ötös is, de hiába. Valakinek van valami ötlete, hogyan vehetném rá a rendszeres tanulásra. Egyébként nem magával a jeggyel (4-es) van bajom, hanem azzal, hogy úgy látom, hogy tudna ennél jobban is teljesíteni ha akarna...
2016. ápr. 20. 15:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9%
Hát Figyelj erről annyit tudok mondani hogy döntsd el.Ha úgy érzed ez javára válik, tiltással is rá lehet venni, baja nem lesz.Max +1 ok amiért majd ha akar sír hogy húdenagylelkiterror.Amúgy ártani nem árt.Én mondjuk világéletemben élveztem a törit, kedvenc tantárgyam volt.
2016. ápr. 20. 20:55
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem állj a lányod mellett, hiszen kevés munkával sem rossz tanuló. Engem a szüleim pont a maximalizmusukkal tettek vizsgadrukkossá és stresszessé a jegyek miatt, és emiatt egy idő után már nem tudtam mindig a legjobbat kihozni magamból vizsgahelyzetben, akkor sem, ha jól tudtam a tananyagot.
2016. ápr. 20. 21:00
 13/18 anonim ***** válasza:
8%
Tipikus nyugati gondolkodás. Hagyjuk rá a gyerekre, hogy lusta legyen, csináljon amit akar és nem baj, ha rosszabul teljesít. Gratulálok a gyerek munkamoráljához már most.
2016. ápr. 21. 06:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13

Ne beszélj hülyeséget. Hol van leírva hogy a kérdező gyereke lusta? Már miért lenne lusta négyes töri jeggyel? Lehet amúgy a többi tárgyból ötös. El vagy tájolva kicsit.

2016. ápr. 21. 08:18
 15/18 anonim ***** válasza:
8%
Ilyen hozzáállással biztos nem. Ha mégis, majd középsuliban biztos nem lesz. Én vagyok eltájolva ? Szerintem meg az, akinek egy általános iskolás parancsol felnőtt létére. A többiek meg tapsolnak is hozzá.
2016. ápr. 21. 08:25
 16/18 anonim ***** válasza:

8. osztályos gyerekről beszélünk, ráadásul a féléven túl vagyunk, már lassan itt a tanév vége is. Ez már be sem számít felvételibe. Én is lazábban vettem ezt az időszakot annak idején. Attól még nem voltam lusta.

Különben magolni soha nem tudtam, én mindig kötöttem valamihez a magolós tananyagot is. Ha értettem, megvoltak az összefüggések, nem kellett sokat készülnöm. Más kérdés, hogy hányas osztályzatot kaptam, mert az sajnos nem mindig a tudásomat tükrözte, mert mindig izgultam, mert belém nevelte a kedves maximalista család, hogy márpedig... Így meg meg akartam felelni és nem sikerült. Megjegyzem, az érettségim kitűnő lett, de végigparáztam, hogy nem tudok semmit, pedig tudtam, csak mert a szüleim úgy álltak hozzá, ahogy.

Ha képesek lettek volna elfogadni, hogy én nem magolós típus vagyok, nem váltam volna vizsgadrukkossá.

2016. ápr. 21. 12:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

jav. Megjegyzem, az érettségim kitűnő lett, de végigparáztam, hogy nem tudok semmit, pedig tudtam, csak nagyon izgultam mert a szüleim úgy álltak hozzá, ahogy.

Egyébként a vizsgadrukk megmaradt, és ha vizsgahelyzetben vagyok, most felnőttként is kellemetlen, és mások nem értik, miért izgulok, miért remeg a kezem... stb.

2016. ápr. 21. 12:24
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges többet tanulnia, ha így is 4-es tanuló. Én végigtanultam az iskolás éveimet, kitűnő voltam majdnem mindig, mert folyton stresszeltek a szüleim meg azt mondták, ha sokat tanulok, sokra vihetem. Gyerekként elhittem, ezért a barátok helyett a tankönyvekkel töltöttem az összes időmet. Aztán felnőttem, és most egy nyamvadt minimálbéres melóm van, amit utálok. Itt jöttem rá, hogy abszolút nem számít, hanyas tanuló vagy az iskolában, az bizony nem alapozza meg a jövődet. És felnőttként már sajnálom, hogy nem élveztem ki a gyerek éveimet, és nem barátkoztam, buliztam, stb. mint a többi gyerek, hanem csak magoltam meg házifeladatot írtam. Szóval én a helyedben hagynám a gyereket, had élvezze ki a fiatalságát, amíg még tudja. Nem azon fog múlni a jövője, hogy 4-es vagy 5-ös töriből!

30/N

2016. ápr. 21. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!