Hogy vehetném rá a volt férjem, hogy a gyerek érdekeit vegye figyelembe és ne az egóját? Mit tehetek, hogy ne hazudozzanak a láthatáson rólam a gyereknek?
2 éve váltunk el, 4 éves a fiam. Sajnos azóta sem rendeződött köztünk a viszony az ő részéről.
Ha kérek valamit, amihez a beleegyezése kell, nemet mond, de ő folyamatosan többet követel, mint amiben a bíróságon megegyeztünk és addig zaklat, amíg megkapja.
Abban állapodtunk meg, hogy egyikünk sem viheti külföldre a gyereket a másik beleegyezése nélkül, mivel nála fennáll annak a lehetősége és veszélye, hogy nem hozza vissza. Én ha csak egy 1 napos kirándulásra vinném a fiam Belgiumba/Olaszországba repülővel, abba se egyezik bele, mivel én nem írom alá neki, hogy az EU-n kívülre vigye a fiam, ahol az én teljes feleleti jogomat nem vennék figyelembe. Apajogú társadalom.
Most például azért üvöltözött velem tegnap, mert hogy neki jár két hét vakáció. A bíróságon közös megegyezéssel abban maradtunk, hogy nincs nyári többlet ideje, csak a kéthetente hétvége. Ennek ellenére, abban maradtunk, hogy 1 hétre elviheti nyaralni. Erre, üvölt velem, hogy mi az, hogy nem két hét, holott nem is kérte a második hetet.
A hazugságok: én rossz anya vagyok, a fiam úgy jött haza, hogy az exem új nője azt hazudta neki, hogy az apja kifizette az úszótanfolyamot a fiamnak, de én cigarettára meg az új páromra költöttem, holott nem fizette ki. A megállapodás az volt, hogy én fizetem a fejlesztőpedagógust, ő az úszótanfolyamot, de az úszótanfolyamot is én fizettem egy darabig, mert ígérgette, hogy megadja, de a kettőt már nem bírja a pénztárcám és elvi kérdés is. A nője olyanokat hazudik, hogy használt meg kínai (és ha csak arra futná?) cipőkben járatom a gyereket, holott csináltatott ortopéd szandálja volt akkor.
Ha az én hétvégémen nem adom oda neki a gyereket, addig hívogat, fenyegetőzik, amíg odaadom neki, mert a fiamnak hiányzik és én szeretném, hogy foglalkozzon vele. Eljött a lakásomhoz, anyám lakására, hogy hol vagyunk éppen, amikor az én hétvégém van. Mondtam, hogy egy kiállításra mennénk, nem adom oda a fiam. Erre mondta, hogy elviszi ő, csak adjam oda. Pont arra mentem én is kocsival, amerre nekik kellett volna a kiállításra, de elkanyarodtak és tök máshova vitte, ahogy a fiam elmondta.
Ügyvéddel konzultálj, hogy mit tudsz tenni.
Ha kell kérd a láthatást újratárgyalását, mond meg exednek is, hogy ha szórakozik, addig viszed az ügyet, hogy egy fél napot sem fog kapni!
Gondolom arab a volt férj...
Ebben az esetben kérdező, semmit nem tudsz tenni. Egyszerűen annyira más a szemléletük, és ez nem fog megváltozni. Ne add be állandóan a derekad, ragaszkodj ahhoz, amit a bíróság megítélt láthatást. Igy kevesebbet tudja majd ellened hangolni a gyereket. Es mindig mondd el neki a masik verziót is, hogy ok hogy apa ezt mondta, de ez nem igy van, tenyekkel tamaszd ala az ő korosztalyanak megfelelően. Ha nagyobb lesz, talan kevesbe tudja igy majd befolyasolni.
Ne engedj neki, amiről tudsz készíts felvételt, ha a gyereknek ilyet hazudik jelezd a gyámhatóságnak, ha felkeres higy csak úgy ő most elviszi a gyereket hívj rendőrt, minél tovább hagyod annál jobban el fog fajulni.
Nem tudom mj ez az arabozás fehér embertől is láttam már ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!