Ti is ezt éreznétek vajon?
Nos még volt munkahelyem addig spóroltam.
Eü.betegségem miatt rokkantnyugdíjat kapok. De ellátom magam nem szorulok ápolásra.
Szüleimnek két vállalkozása van ahol segítek illetve éjjel 3 órát dolgozok segítek apunak. Ezekért semmit nem kapok. De ami az üzletekben kaphato azert nem kell fizetnem, sokszor vásárolnak nekünk cuccokat főz nekunk anyu.
Barátnőmmel élek a lakás is az ő segítségükkel lett, benne van az én pénzem de nem én vagyok a tulaj.
Tesóm is otthon dolgozik de ő fizut kap és ugyanazokat megkapja mint én. Nem vagyok féltékeny csak haszontalannak erzem magam es nincs látszata..
Ök azt mondták h ez a fizetés úgymond h nem kell fizetnem a cuccokért 30f
Igen, jó volna letisztázni a dolgokat. Így gyakorlatilag "zsebbe" fizetnek téged, hivatalosan fizetést nem kapsz (nem tudom, ennek gondolom te utána néztél már: a rokkantnyugdíj mellett lehet bejelentett állásod? Ha igen, milyen támogatások járnak a téged foglalkoztatóknak?).
A te általad elvégzett munka minősége és mennyisége kb. egyezik a tesód által elvégzett munkával?
A ket vállalkozás kozul hol ide hol oda kell mennem. Havi 18 nap éjjelente is dolgozok 3 v 4 órát utana tovabb nappal.
A nyugdíj mellett lehet munkahelyem. A munkám nem rosszabb mint tesómé.
98e Ft rokkantnyugdíj 10 év munkaviszonnyal?persze.
annyit tudok javasolni hogy képezd magad olyan irányba amellyel el tudsz helyezkedni megváltozott munkaképességűként is.
Sokadszorra írod ki ezt a kérdést.
A látásoddal van baj, ezért kapsz rokkantnyugdíjat (bár úgy emlékszem, egyik szemedre rendesen látsz), a barátnőd meg az állása mellett műkörmös mellékállásban, és téged zavar, hogy emiatt időnként hazautazik a szülei falujába.
A szüleidtől meg üdítőket kapsz, meg efféléket. Pedig a napközbeni és éjjeli munkával együttvéve kb. megvan a 7-8 óra munkád.
Előre mondom, hogy kb. hasonló válaszok fognak érkezni, mint a legutóbbi kérdésednél.
Látjátok, milyen rendes vagyok, megkíméltem mindenkit egy csomó kérdés feltevésétől és a kérdezőt a válaszolástól.
:DDDDDDDDDD
Azt nem tudom, hogy mit kapsz, de rokkantsági nyugdíjat biztosan nem, mert az az ellátási forma 2012-ben teljesen megszűnt. Korodnál fogva még rokkantsági ellátást sem kaphatsz, max. rehabilitációs ellátást vagy rokkantsági járadékot + vakok személyi járadékát (ha tényleg a szemed a gond, ahogy előttem írta valaki).
Ezen ellátások mellett lehet dolgozni, ha a szüleid nem jelentenek be, akkor keress olyan állást, ahol igen. Sok helyen alkalmaznak csökkent munkaképességű embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!