Mit éreznétek/gondolnátok a leírtak alapján?
Ma családlátogatóban voltunk a szüleimnél, és a testvéremék is ott voltak. Este amikor indultunk, és köszöntünk el a tesóméktól és a gyerekeiktől, hallottam és láttam, hogy anyukám pénzt ad a tesómnak azzal, hogy ez az ő része a földtámogatásból, amire tesóm olyan arcot vágott, hogy "nem kell, nem kellett volna". Anyukám látta, hogy láttam a dolgokat.
Majd mindenki ment haza.
Kicsit rosszul esett/érintett anyukám cselekedete, hogy az egyik gyerekének juttat, a másiknak semmi. Sokat segítek nekik a földekkel kapcsolatos ügyintézésben és minden másban, persze tesóm is segít nekik. Nem erről van szó.
Hozzáteszem, nincs szükségem a pénzükre, csak mégis azzal szembesülni, hogy nem ugyanúgy vagyunk kezelve, nem testvériesen meglepett és rosszul eset, csalódott lettem.
Nem hoztam fel és nem is szeretném felhozni ezt a dolgot a szüleimnek...
Ti hogyan reagáltatok volna? Hogyan érintett volna Titeket ez a dolog?
Szerintem anyukáddal és apukáddal hármasban beszéljétek ezt meg.
Egyébként extra bunkóság, hogy akkor intézte ezt anyukád, amikor ti is ott voltatok és láttátok.
Ha szüleid nem adnak méltányolható magyarázatot a történtekre, akkor ezentúl ne segíts nekik a földdel kapcsolatos ügyintézésben. Ez a legkevesebb, habár én a velük való kapcsolatot is eléggé takaréklángra tenném.
Tesómék nem szorulnak rá az anyagi támogatásra, hiszen szinte minden hétvégén mennek kirándulni.
Az ő pénze persze, csak ő hangoztatja is, hogy a gyerekeit egyenlően támogatja. 50-50.
OK, az ő pénzük, úgy osztják el, ahogy jónak látják, de akkor ne csodálkozzanak, ha én is így állok hozzájuk, amikor segítségre van szükségük.
Vagy összetartunk, vagy nem. Ha csak a másiknak adnak, akkor menjen és segítsen mindig ő.
Rákérdeztem ma anyukámnál a dologra. A válasza/magyarázata még jobban megbántott.
Annyit mondott, hogy nemcsak most, eddig is adott neki és azért, mert a legelején (több, mint 10 évvel ezelőttről van szó) ő segített... persze ez változott, azóta tesóm nem segít, hanem én támogatom a szüleimet, ha egy levelet/megkeresést kell írni, vagy telefonálni az ügyekben.
A válasza eléggé megrázott és fáj, hogy az én támogatásom semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!