Hasonló esetben mit éreznétek a másik család iránt?
2,5 éve a bátyám halálos balesetet okozott, ő és a 23 éves barátnője is meghalt valamint a vétlen autó 70 éves sofőrje is.
Mi egy teljesen átlag család vagyunk, tisztességes,becsületes emberek, megviselt minket a tragédia.
A szüleimmel hárman kerestük fel a két érintett családot, hogy bocsánatot kérjünk tőlük a magunk, és a bátyám nevében.
Az idős bácsi családja nagyon rendes volt, vendégül láttak, több órát voltunk velük.A bácsinak 5 unokája volt, és három gyereke, a bácsi felesége azt mondta,hogy ők nem haragszanak, mert a "papa" sem haragudna, és nagyon sajnálják,hogy mellette két fiatal élet is ilyen véget ért.
Megköszönték,hogy felkerestük őket.
Anyukám nagyon lelkiismeretes ember, neki ez fontos volt.
Ritkán de anyukám felszokta hívni a bácsi feleségét, és elbeszélgetnek, illetve egyszer az egyik évfordulón az emlékhelyen találkoztunk a családdal, akkor is normálisak voltak.
A lány szüleit természetesen ismertük, hisz 8 éve voltak együtt a bátyámmal, és külön is éltek.
Sosem volt szoros kapcsolatunk velük, de jóba voltunk.
A lány anyukája viszont látni sem akart minket, az apukája és a húga jött el hozzánk, ők viszonylag normálisak voltak, de azért tettek megjegyzéseket.
Az anyuka nem engedte azt sem,hogy együtt temessük el őket, és azt mondta,hogy a családunkból senkit sem akar a temetésen látni mert "mi öltük" meg a lányukat.
Anyukám viszont egyedül elment, viszont a másik anyuka nem volt túl kedves, végső búcsúként azt kívánta anyukámnak,hogy reméli,hogy engem is megöl majd egy felelőtlen ember, akit olyannak neveltek a szülei mint amilyen a bátyám volt.
(semmi baj nem volt a bátyámmal, dolgozott,normális ember volt és legkevésbé sem a neveltetése miatt történt a baleset)
A lány húga nagyjából velem egy idős, az utóbbi 2 évben egy szót sem váltottunk.
Pár napja bejelölt engem facebookon, és képeket küldött a húgáról és a bátyámról, illetve kérte,hogy én is küldjek róluk képeket.
Beszélgettünk sokáig, azt mondta,hogy sajnálja ha bunkók voltak amikor itt jártak, csak nehéz volt nekik akkoriban.Ezt megértem.
Abban is egyetértettünk,hogy a bátyám és a barátnője így "boldogok", együtt.Bármelyikük élte volna túl a balesetet nagyon sokat szenvedett volna a másik nélkül, mert ők tényleg 8 évig töretlenül szerették egymást, egészen a halálukig.
Anyukámnak is mutattam a beszélgetést, ő pedig most újra találkozni akar velük, szeretné ha megbocsájtana az anyuka nekünk(???) -nem értem miért-, de őt megviseli,hogy még mindig harag van.Nem barátokat akar szerezni, csak azt,hogy béke legyen a két család között.
Én tartok attól a nőtől, hogy megint bekattan, bár a lánya azt mondta,hogy azóta lenyugodott, de ő sem tudja hogy hogy fogadná a látogatásunkat.Azt mondta,hogy ő és az apja szívesen látna minket, ha az ő anyja nem is, de akkor is benne lennének,hogy beüljünk valahová beszélgetni, felidézni a közös emlékeket.
Szerintem nem erőltessétek!
Majd ha az anya kíváncsi lesz rátok, fog jelentkezni.
A lánya és a férje tudja, hogy ti nyitottak vagytok egy találkozásra, majd ha ők úgy látják, ráhangolják az anyát is, de addig nem kellene nyomulni.
Ne haragudj, de anyukádnak nem kéne ezt erőltetnie. Van, akinek ez segít, van, akinek ez zavaró.
A lány szüleinek zavaró, és zaklatásnak veszik anyukád megkereséseit. Hagyja őket békén.
A nő meg nem bekattant, hanem teljesen jogos a fájdalma és a felháborodása. A tesód okozta a balesetet. Miért kéne veletek jópofiznia? Nem akar és kész. Ezt tartsátok tiszteletben.
Teljesen megértem a fájdalmát, de miért haragszik ránk?Ránk,akik semmiről sem tehetünk.
Miért kívánja az én halálomat amikor nekünk is ugyan olyan nehéz, ugyan azt éltük át amit ők.
Most ők,pontosabban a lányuk keresett meg minket/engem, aminek örültünk, jól esett.
Viszont az anyuka tudhatná,hogy a lánya szerette a bátyámat, beült mellé, vele volt, szólhatott volna neki,hogy ne menjen olyan gyorsan mint ahogy ment.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani,hogy ő a hibás, de még csak azt sem,hogy tehetett volna a baleset ellen.De nem úgy halt meg a lánya mint pl. az az idős bácsi, aki csak a boltba ment.
Viszont annak a 70 éves öreg bácsinak a családja, akinek az unokái nem lehetnek együtt a nagyapjukkal, az az öreg néni akitől 45 év házasság után idő előtt vették el a férjét meg tudott bocsájtani, sőt...
Mások vagyunk mind, máshogy éljük meg a dolgokat, nem bánom ha az anyuka soha nem szól hozzánk.
Anyukámnak fontos lenne, mert ő lelkiismeretes ember, ő egyszerűen ilyen.
Nem valami olcsó önigazolásnak vagy magyarázatnak szánom, de ahogy fentebb is leírtam, a bátyám és a barátnője mindig együtt voltak boldogok.
Ha valamelyikük túlélte volna a balesetet talán még ma sem tudta volna túltenni magát a másikon.
Persze ezt soha sem fogjuk megtudni, kár is belemenni, ők most is együtt vannak valahol, és remélem így boldogok.
4-es
Azt megkérdezhetem,hogy miért érdemelte meg a bátyám a halálát?Ismerted?Ismered a baleset körülményeit?
Ő hibázott, és Ő ölt meg magán kívül még két másik ÁRTATLAN embert.
Ennyi a lényeg... én hasonló okból vesztettem el egyik öcsémet, pont nem érdekelt a másik család "bocsánatkérése".
Viszont az anyuka tudhatná,hogy a lánya szerette a bátyámat, beült mellé, vele volt, szólhatott volna neki,hogy ne menjen olyan gyorsan mint ahogy ment. - és neked még van képed a csajt okolni, mikor a bátyád menőzött meg száguldozott!
Hát, nem csodálom, hogy anyuka a háta közepére nem kíván titeket...
Nyilván azért gondolja így a 4, mert a bátyád okozta a balesetet.
Amúgy eleve értelmetlen volt bocsanatot kerni, hiszen nem ti tehettek az esetről
Én nem értem egyáltalán, hogy miért vagytok ilyen erőszakosak.
Teljesen normális a lány családjának a reakciója. Egyáltalán nem kötelességük megbocsátani. Én lehet, hogy valakit agyonvertem volna a helyükben. Lehet, hogy nem ti tehettek a lány haláláról, de akkor is ő halt meg ártatlanul.
Szerintem nagyon gáz vagy anyáddal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!