Mi a helyes döntés ebben a helyzetben? Családon belüli pénzügy kérdés.
Felhívott apám unokahúga, hogy segítséget kérjen. Venni akar egy új kocsit és ki is nézett egyet, de neki csak négy milliója van, a kocsi meg 6,5-be fáj. Ő úgy gondolta, hogy mivel megtehetem, ezért természetesen ki fogom pótolni a hiányzó részt. Viszont. Mikor a szüleim a tanulmányom finanszírozásához sok milliót vettek fel hitelre, akkor nem voltak hajlandóak kezességet vállalni, pedig akkor se voltak szegények és a szüleimnek biztos állásuk volt, de az összeg miatt kellett kezes.
Ők akkor nem segítettek. Ezért én is nemet mondtam, de fontolgatom, hogy mégis rábólintsak.
A kérdés: "Vágjak vissza", vagy emelkedjek felül és legyek jobb ember, mint ők?
Jól tetted!!
Mekkora pofátlanság már???
Gondolom te megdolgoztál ezért a pénzért, h neked legyen jobb, menjen el azt dolgozzon
Mekkora királyság!!!!!
Nagyon nagy arc vagy.:))))))))))))))
Megnéztem volna a rokonod arcát mikor meglátta a verdát.:)))
Gratulálok,jól csináltad.:)
:-)))))))))
Ott a pont nálad kedves kérdező!!!!
Ritka jót szórakoztam az egész kérdés kiírástól a végéig is!
Köszi!!!!!
Máskor is ha ilyen jellegű dilemmád van , szerintem kérdezd csak a "jónépet"!
Jó fej vagy!
Ez marha nagy! :))
Ügyes vagy!Én pont ezt csináltam volna...
Milyen érdekes,hogyha az embernek van pénze,akkor a rokonok lehetnek felé pofátlanok.
Ha nyernék a lottón,akkor biztos,hogy több rokonom látogatna meg,olyan is akit soha a büdös életben nem láttam 22 év alatt...:DD
Vágj vissza, azaz emelkedj felül és legyél jobb ember, mint Ök, azaz a világért se segíts pénzzel. Mert az egy mocskos piszkos dolog, aki ilyet kér nem is az igazi barát!
De nem ez az igazi ok. Személyes tapasztalatból mondom, hogy amikor pénzt adtam valakinek, az hosszú távon csak rontott a kapcsolatunkon, még aha előtte jónak is volt mondható!
Ha bajba kerülne valamelyik rokonod, akkor viszont kötelességed lesz azonnal pénzzel is segíteni.
Utolsó vagyok.
Csak most olvastam el, hogy hogy oldottad meg a problémát.
Egy ellenséget szereztél a rokonság körében, pedig talán ezt azért el kellett volna kerülnöd.
Egy dologgal kérlek vigyázz: ha továbbiakban a munkádban is így jársz el, jó fizetésed előbb-utóbb sajnos elevesztheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!