Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyes döntés ebben a...

Mi a helyes döntés ebben a helyzetben? Családon belüli pénzügy kérdés.

Figyelt kérdés

Felhívott apám unokahúga, hogy segítséget kérjen. Venni akar egy új kocsit és ki is nézett egyet, de neki csak négy milliója van, a kocsi meg 6,5-be fáj. Ő úgy gondolta, hogy mivel megtehetem, ezért természetesen ki fogom pótolni a hiányzó részt. Viszont. Mikor a szüleim a tanulmányom finanszírozásához sok milliót vettek fel hitelre, akkor nem voltak hajlandóak kezességet vállalni, pedig akkor se voltak szegények és a szüleimnek biztos állásuk volt, de az összeg miatt kellett kezes.

Ők akkor nem segítettek. Ezért én is nemet mondtam, de fontolgatom, hogy mégis rábólintsak.

A kérdés: "Vágjak vissza", vagy emelkedjek felül és legyek jobb ember, mint ők?

2010. jún. 29. 17:49
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
72%
23:31 tudod mit, igazad van...sőt ;)...
2010. jún. 30. 00:04
 32/47 anonim ***** válasza:
72%

Okos vagy kérdező, büszke vagyok rád!

Ne hagyd magad máskor se :) Sok sikert a továbbiakban!

2010. jún. 30. 00:37
 33/47 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de ez viccnek is rossz. Ez kérdés nálad?

1. Addig nyújtózkodjon mindenki ameddig a takaró ér! Annyiért vesz autót amennyire van pénze.

2. Családon belül is a pénz kérdés nagyon nagyon kényes téma. Soha ne adj kölcsön senkinek ha jót akarsz magadnak! Ezt a 80 éves mamám jópárszor elmondja a mai napig nekem! Max tesónak, ha nagy bajban van pl: betegség. De nem autóvétel!!!

Tanuláshoz pénz kérni más tészta, a szüleid jobb életet akartak neked gondolom. Azt is meg lehet értei hogy nem vállaltak kezességet. Én se tenném rokonnak sem. A saját családom a legfontosabb.

Ez nem bosszú állás ha nem adsz most. Egyszerűen mindenki annyit költsön amennyire futja!

2010. jún. 30. 10:07
 34/47 anonim ***** válasza:
75%
jól láttam,hogy sokkal tehetősebb körbe tartozol,a megoldásodon nagyon jót nevettem.Tettszik:))
2010. jún. 30. 10:21
 35/47 anonim ***** válasza:

Szerintem,ha már tényleg nem tudod hova tenni a pénzt,inkább segíts olyanon,akinek tényleg kell!

Téged jó érzés tölt el,h olyan emberen segitesz akinek tényleg kell,a család pedig örökké hálás lesz.

Rengeteg beteg kisgyermek van,egy családon segíts.

És a kérdésre a válasz: Ne h adj!!! nem kenyére kérte,még jó h nem a fia bulijait is te fizesd!

2010. jún. 30. 12:13
 36/47 anonim ***** válasza:
39%
gazdag vagy és jó fej!!!!!....teccik a párosítás ;)
2010. jún. 30. 13:31
 37/47 A kérdező kommentje:

Az utolsó epizód:

Tegnap bementem a Renault kereskedésbe, megvettem az első szembejövő Lagunát, lementünk barátnőmmel Siófokra, megmutattam a kedves rokonnak az új autóm, ő elküldött a pitsába és egyéb nyalánkságok, lesétáltunk a partra, fürödtünk, fagyiztunk, napoztunk, hazajöttünk. Ma délelőtt pedig beadtam az autót ugyanabba a márkakereskedésbe, ahol vettem. Vége.

P.S.: Még egyszer köszönet mindenkinek, aki hasznos választ adott, mentek is a zöld mancsok!

2010. júl. 1. 13:47
 38/47 anonim ***** válasza:
Adjál neki nyugodtan,és utána folyton a nyakadon fog logni egy pénznyelő automata.
2010. júl. 1. 14:08
 39/47 anonim ***** válasza:

Hát..attól függ milyen a viszonyotok....

ha van felesleges pénzed ugymmond..akkor esetleg adhatsz..de nem hiszem, hogy megérdemlik..

különbenis vegyen akkor olcsóbb kocsit, nincs előirva az, hogy 6,5 milláért kell neki kocsit vennie.

szerződés és kérj kamatot rá!!!!!!!!!!!!!

2010. júl. 1. 14:14
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne adj nekik, ha örökbe kérik!!!!!

Ki akarnak használni!

Neked is szükséged lehet arra a pénzre..

Én nem adnék, mert szemetek voltak

2010. júl. 1. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!