Mi a helyes döntés ebben a helyzetben? Családon belüli pénzügy kérdés.
Felhívott apám unokahúga, hogy segítséget kérjen. Venni akar egy új kocsit és ki is nézett egyet, de neki csak négy milliója van, a kocsi meg 6,5-be fáj. Ő úgy gondolta, hogy mivel megtehetem, ezért természetesen ki fogom pótolni a hiányzó részt. Viszont. Mikor a szüleim a tanulmányom finanszírozásához sok milliót vettek fel hitelre, akkor nem voltak hajlandóak kezességet vállalni, pedig akkor se voltak szegények és a szüleimnek biztos állásuk volt, de az összeg miatt kellett kezes.
Ők akkor nem segítettek. Ezért én is nemet mondtam, de fontolgatom, hogy mégis rábólintsak.
A kérdés: "Vágjak vissza", vagy emelkedjek felül és legyek jobb ember, mint ők?
Nem teljesen világos. Kölcsönbe kérik? Ha igen, akár rokon akár nem feltétlenül írjatok szerződést, mert később csak baj lehet belőle ha nincs.
Ilyen formában szerintem adhatsz, de konkrétan felvethetnéd ezt a régebbi sérelmet, hogy gondolkozzanak el rajta.
Hát én írnék egy szerződést, és kizárólag kölcsönbe!
De hogy őszinte legyek, még ezen is elgondolkodnék. Többnyire nem jó keverni a családot meg az "üzleti" dolgokat.
Miért is adnál valakinek csak úgy 2 és fél millió ft-t?
Vannak a lánynak szülei, kérjen tőlük. Vagy keressen egy pénzes pasit. Vagy vegyen fel hitelt..
1. vagyok. Nem kölcsönbe? Eszedbe ne jusson adni, ha csak nem vagy milliárdos (én akkor sem adnék).
4,5 millájuk van? Annyiért is lehet venni autót. Ne a múltbéli sérelmek miatt ne adjál, hanem azért mert a fejedre nőnek és te leszel a fejőstehén.
Nem kölcsönbe?????????? Úristen! Hová fajul a világ???
Nem, én egy forintot sem adnék! Nem élelemre kéri, nem a megélhetése függ tőle, szóval ne legyen lekiismeretfurdalásod.
Ha odaadod, ha nem, egyiktől sem leszel jobb ember.
Azt az autót biztos meg lehet venni használtan is 4 millióért, ha meg mindenáron újat akar, akkor nézzen olcsóbbat!
Ne legyél madár!
Nem tudom.honnan van felesleges pénzed,de az a tiéd.Ha van családod,vagy lesz.akkor még jöhetnek olyan idők,amikor neked is szükséged lesz rá.
A helyedben még a kölcsönt is meggondolnám,de ajándékkén biztosan nem adnék ennyi pénzt. Főleg,hogy nem szükséges dologra kellene neki. Vegyen egy olcsóbb autót,vagy várjon addig,amíg nem lesz rá elég pénze.
Nekem ugyan kicsi a jövedelmem,és van igen gazdag unokatesóm. De soha nem jutna eszembe kérni tőle,még kenyérre sem. Ő dolgozott meg a pénzéért,és nem várható el tőle,hogy a rokonokat segítse.
Nem leszel rosszabb ember,ha nem bólintasz rá a kérésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!