Mi a helyes döntés ebben a helyzetben? Családon belüli pénzügy kérdés.
Felhívott apám unokahúga, hogy segítséget kérjen. Venni akar egy új kocsit és ki is nézett egyet, de neki csak négy milliója van, a kocsi meg 6,5-be fáj. Ő úgy gondolta, hogy mivel megtehetem, ezért természetesen ki fogom pótolni a hiányzó részt. Viszont. Mikor a szüleim a tanulmányom finanszírozásához sok milliót vettek fel hitelre, akkor nem voltak hajlandóak kezességet vállalni, pedig akkor se voltak szegények és a szüleimnek biztos állásuk volt, de az összeg miatt kellett kezes.
Ők akkor nem segítettek. Ezért én is nemet mondtam, de fontolgatom, hogy mégis rábólintsak.
A kérdés: "Vágjak vissza", vagy emelkedjek felül és legyek jobb ember, mint ők?
Adj neki kölcsön, és jó hangosan búcsúzz el a pénzedtől, hiába ígér fűt, fát.
Tőlem egyszer ha a családom kérne kölcsön (szülők kivéve)
Megmondanám, hogy kár lenne tönkre tenni a rokoni kapcsolatot :)
Én biztosan nem adnék nekik kölcsön, majd megveszik jövőre, vagy várnak negyed évet és vesznek egyet használtan, kevés kilométerrel.
Az a baj,hogy rossz helyre tetted fel a kérdést.Ahogy az összegekről beszélsz,minden bizonnyal te sokkal tehetősebb rétegbe tartozol mint az itt válaszolók nagy része.(azt hiszem írhatom így)Mi,ha ekkora összegekről olvasunk,akkor az számunkra egy soha nem elérhető dolog,amit még hitelbe felvéve is nehezen fizetünk ki.Tehát,a pénzről,és minden azzal kapcsolatos dologról másként gondolkodunk mint te.Nem tudom,esetleg nincs valami gazdagréteg.hu?:)Ott számodra reálisabb válaszokat kapnál.
Nem gúnyból írtam ezeket,hanem ez így van.
ha valakit megbántottam vele,akkor sok-sok elnézést kérek!
néhányan azért akadunk fel a kérdésen, mert a legtöbb embernek most foglalta le az elmúlt időszakban a bank a 3 millás suzukiját, amit 10 éves uzsorahitelre vett fel, én a szerencsések közé tartozom, nekem van egy 600 ezer forintos csodajárgányom, amin nincs teher és tudod mit????......imádom.....nem mondom h nem vezetnék egy jobbat, de most erre telik
szóval szerintem a segítség kérdése akkor merülne fel, ha mondjuk nem lenne autójuk és a gyereküket minden reggel 50 km-ről kéne a suliba vinni (remélem elég képletes voltam)......
az szép h sokat keresel és nem költesz sokat, de szerintem még fiatal vagy, lehetnek vágyaid, céljaid, amihez kell a pénz.....vállalkozás, ház, továbbtanulás, utazás......bármi....ez nem visszavágás kérdése
a gazdagréteg.hu jó! :)
én is tudom, hogy nagyon sokan kerültek rossz anyagi helyzetbe mostanában, de szerintem ugyanúgy vannak itt tehetősebbek is. csak az ember nem ír erről, mert akkor "kérkedik".
a kérdésre válaszolva: nem adnék. ilyen "előzményekkel" biztosan nem.
Hát a kérdésnek úgy álltam neki, hogy nem tudom mit tegyek. Aztán döntöttem, megkapja a pénzt. Aztán elolvastam a kommenteket, változtattam. Gondoltam kap 10.000 eurót, adjon vissza 8 évig havi 100-at, nagyjából az annyi. Felhívom, elmondom mi az ajánlatom. Válasz, hogy nekik ez nem jó, mert alig tudnának megspórolni valamit, most kezd a gyerekük eljárni szórakozni, kell rá a pénz stb. és ne legyek már olyan smucig. Mondtam, de leszek, vagy kölcsön, vagy semmi. Erre olyan választ kaptam, hogy ha leírnám, akkor kitiltanának a világhálóról, úgy az egészről...
Ezen kicsit felhúztam magam, szóval holnap bemegyek a Renault kereskedésbe, megveszem az első új Lagunát, amit meglátok, leautózom hozzájuk Siófokra, és megmutatom a vadiúj verdám.
Csak, hogy g*ci legyek...
Jó éjszakát mindenkinek és kösz a hasznos válaszokat!
Csak ezért venni autót... nos, te pénzed, te döntésed. Szerintem egy ilyen elkényeztetett hisztis népségnek ez már nem lesz külön bosszúság, mivel nyilván magukat hiszik a világ közepének, úgyhogy az elutasításnál nagyobb pofára esést nem kaphatnának. Meg aztén most vagy vehetnek egy "szar" négymillás autót (szegénykék, az enyém 200 ezret ér...), vagy kereshetnek egy bankot, csak hát ők nulla költséggel akartak vagyonhoz jutni (mert nekik jár, nyilván), de sajnos a kiszemelt balek nem is olyan balek.
Egyébként ha ennyi pénzem lenne, én biztos nem vennék Lagunát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!