Ellenem fordították a fiamat, mit csináljak? Bővebben lent.
Ne is haragudj,de akkor hogyan hagyhatod,hogy egy "elmebeteg"emberrel lakjon a gyereked?
Ha nem lehet velük érdemben beszélni,akkor megszakítom a kapcsolatot,ennyi.A gyerekemet akkor sem hagynám.
Te vagy az anyja,neked kellett volna felnevelned.
Ezzel nem bántani akarlak,ne haragudj,csak nem értem hogyan lehetnek a szüleid ekkora hatással az életetekre.
12:59-nek tudod az a helyzet a párom már az elején felismerte, hogy a mi családunkban nagy baj van, mégpedig az hogy a szüleim nem tudnak, akarnak minket elengedni, ugyanezt játszák a húgommal is, már 35 éves családja van, de
ha valami olyat tesz ami nekik nem tetszik akkor jön a nagy bili borogatás, és a legrondább az egészben, hogy nem néznek magukba, ők a hősök, a minta szülők, na mindegy ragozhatnám, de rohadt nehéz és csak nehezebb lesz. De a gyerekemet vissza fogom kapni, nem vagyok én egyáltalán nyuszi, ne gondoljátok, de én ha lépek, akkor nekik nagyon csúnya világ jön. Ezt most nem fejteném ki, de tudom mit beszélek, kulturáltan sajnos nem megy, ezt még megpróbálom megbeszélni a fiammal, ha megérti, ő nem hülye, csak gyerek. Rengeteg tanácsot kapok, sokan mondják, hogy legyek türelmes, és nem szabad a haragot szítani, ez így is van, de meddig kell várnom?? Már nagyon kezd elfogyni a türelmem.
NEm olvasom, ki az asok, aki arra buzdit, hogy türelmes legyél. Én olyanokat olvastam, hogy most hozd el onnan a gyereket és soha többé be se engedd őket a lakásodba.
Lehet, hogy te másik válaszokat látsz?
Miért kell egy 15 éves gyereket megkérdezni, hogy akar-e veletek nyaralni? Ha lebeszélik közben, akkor pláne miért kell otthon hagyni? Igy sose lesztek egy család, ha nem viszitek magatokkal nyaralni.
Értsd már meg: a te gyereked, azt teszi, amit te mondasz neki, mert azt KELL tennie. Nem azt, amit a nagyszülők. Fel nem foghatom, hogy nektek (neked és tesőd) nincs szátok? Nem tudjátok kinyitni???
Hát nyisd már ki egyszer, végre, mondd el anagyszülőknek a véleményedet és szakits meg velük minden kapcsolatot. Mi ebben olyan nehéz?
Elmenjünk mi is? Szivesen segitünk...
Anyám...
12,59 vagyok.
Tudom miről beszélsz.Nálunk nem csak az én anyám hasonló,de a férjem szülei még sokkal rosszabbak e téren.De a mi életünket akkor is mi irányítjuk nem ők, a gyerekeinket mi neveljük nem ők.Ha nem tetszik nem kell benne részt venni.
Ők a gyerekeinket szerethetik élvezhetik a társaságukat addig amíg elfogadják,hogy semmi beleszólásuk a dolgainkba.Nálunk is volt,hogy másfél évig felénk sem néztek,mert nem intézkedhettek.Hát nem egyszerű velük,nem könnyítik meg az életünket.De ettől függetlenül az akkor is a miénk,ahogyan a gyerekeink felelőssége és minden ami velük jár.
13.33
Nekem egyből lejött a kérdező kommentjéből, (amikor azt írta, hogy türelemre intik), hogy csak a környezete lehet, mert én sem olvastam az előzményekben ilyet.
Miért mondasz véleményt, ha igazából képben sem vagy. És nem is akármilyen véleményt alkottál.
15.07
Biztos neked is kiirja a rendszer, hogy "Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
Köszönöm. Engem tökre nem érdekel a véleményed, hidd el. Nem ez volt az első hozzászólásom, mellesleg, de neked ahhoz sincs közöd. Csá.
12.09-es vagyok. Teljesen megértelek, és csak azt tudom írni: előbb neked kell felnőni a helyzethez, hogy a fiaddal rendbe jöjjön ez a szitu. Nemcsak hangosan, felrúgva mindent mögötted, lehetséges, erre utalnak azok az ismerősök, akik türelemre intenek. Ezt nem tudom leírni egy hsz-ba, bocsi, ezért javasoltam külső segítőt.
1.Előttem van a szüleim családja. Ők, anyu (mert apu meghalt, de amíg élt, néha ráhagyta anyura, néha nem, gyakorlatilag veszekedtek, míg élt) ugyanígy köti magához a tesómat. Látszólag több előnye származik belőle tesómnak, annyi gyerek, amennyit akar, mellette karrier, de köszönöm, nem kérek belőle. A gyerekeket anyu neveli. Nem így, mint nálatok, de hasonlóan, mint minket. Engem nem tud irányítani, mert már 18 éves korom előtt is láttam, máshogy kellene, és 18 éves koromtól igyekeztem ezt megvalósítani. 29 évesen elértem, hogy albérletbe tudtam költözni, majd a férjemet megismerve külön életet élünk. Ugyanazt tudom írni, mint az egyik előttem író: "Hát nem egyszerű velük,nem könnyítik meg az életünket."
2.Előttem van a férjem családja, ahol ugyanez van, após szolga módjára anyóst lesi, semmi ellentmondás, sógornőm függetlenedett, de anyjától látott módon uralni akarja a környezetét, így minket is. Egyszerűsítve, egyszerűbb szavakkal, röviden írtam le, amiből mégis érthető legyen. Na, ez az a rokonság, akikre semmiben sem lehet számítni, mert segíteni nem akarnak, amiben pl. kérjük, és amit segítésnek állítnak be, az meg nem az, hanem az ő ego-játékuk, játszmáik, színjátszás a rokonok, ismerősök előtt. Férjem 2 tűz között. Látja, ami nem oké, ha felhívom a figyelmét, valami megmagyarázhatatlan (amit beléneveltek) mégis még eddig visszahúzta. Szájába kell adni a szavakat, szinte hihetetlen! (Mert azokkal meg egyetért.) Nem akarlak untatni a mi történetünkkel, a lényeg ezzel a rokonsággal is, amit az előttem író leírt: "Hát nem egyszerű velük,nem könnyítik meg az életünket. De ettől függetlenül az akkor is a miénk,ahogyan a gyerekeink felelőssége és minden ami velük jár."
Szerintem nem lehet összehasonlítani azok életét, akiknek a rokonsága ilyen, "nem megkönnyítő módon" viszonyul hozzájuk, és akiknek azért van akire számíthatnak. Mást vállalunk, pl. nem annyi gyereket, amit akkor vállalnánk, ha lenne kire számítani...stb.
Hát ezért írom, hogy kitartást! Ne azokhoz mérd magad, akik nem éltek át hasonló szitut, hanem csak magadhoz. Csak jobb lehet, ha mától fogva jól csinálod. Sok sikert!
Amikor azt írtam, "előbb neked kell felnőni a helyzethez", nem minősíteni akartalak. Hanem logikus, hogy téged is ezek a szülők neveltek, ugyanilyen (vagy tán még rosszabb) elvekkel. (És egyébként őket is, ennek is érdemes utánagondolni.) Lehetséges, hogy azóta sokat változtál, hogy idáig eljutottál!
Ha ez segít, a nevelési könyvek azt írják, gyerekekkel csak őszintén, és ha a saját hibáinkat elismerjük, azzal csak megnövünk a gyerek szemében (hogy sokat a szüleidre hagytál, mert tanácstalan voltál...stb), de inkább olvass utána! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!