Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sokan...

Miért van az hogy sokan felkerekítik az életkorukat?

Figyelt kérdés

Engem nagyon idegesít ha valaki pl novemberbe van a szülinapja és akkor lesz 23 már az év áprilisába vagy augusztusba azt mindja hogy 23 éves. Engem ez nagyon zavar meg ha anyámék ha megkérdezik tőlük hány évesek a gyerekeik egyből kerekítenek.De ha valaki januári ( akkor 20)arra nem mondják már júniusba hogy 21 éves vagy hogy annyi lesz.

Van még valaki akit ez zavar?

Én speciel decemberi vagyok és 20 éves és majd csak december 10én leszek 21 és zavar hogy sokan már most 21 nek mondanak ( anyámék ők saját magukat is felkerekítik)

Írjatok. Vélemények?

Adrienn 20

2010. jún. 28. 14:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Az én esetemben Anyukám speciel azért kerekít, mert tudja, hogy qrvára nem akarok 30 éves lenni, de már 27-28 éves koromban úgy kezdte a az osztást, hogy "30 éves létedre" stb. :D Most 29 vagyok, és a születésnapomig az is maradok. :D
2010. júl. 1. 13:31
 12/22 A kérdező kommentje:

13:19-es akkor egy 1 napos gyerek is már 1 éves ez hülyeség. Meg a januári gyereket nem kerekítik . Sőt egy 1989 januári és egy 1989 decemberi között majd egy év van. Ezért zavar.

Amúgy köszi az eddigieket várom a további véleményeket ezzel kapcsolatba.

Adrienn

2010. júl. 1. 14:54
 13/22 anonim ***** válasza:
Én például azért kerekitem,mert ha megkérdezik hány éves vagyok rohadtul nem érdekel senkit ,hogy én jövő hónapban töltöm a 21 et,szerintem reálisabb ilyenkor már azt mondanom h 21 mint 20.
2010. júl. 1. 14:58
 14/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben az is benne van, hogy sokan nem a kort tartják számon, hanem a születési évet, mert az ugye nem változik, és gyors fejszámolással bemondják a különbséget. De egyébként megértelek, én novemberi vagyok és engem is mindig zavart ez, főleg az értetlenség, amikor mondtam, hogy nem vagyok még annyi. Mire ők: na de 19xx-es vagy, nem? Kamaszkoromban sem szerettem öregíteni magam, és most még kevésbé :)
2010. júl. 1. 15:03
 15/22 anonim ***** válasza:

engem is idegesít!! :D

engem apám öregit folyton! Hiába vagyok 29,nemrég töltöttem be,folyton azt mondogatja hogy 3

2010. júl. 1. 15:26
 16/22 A kérdező kommentje:
Oké 1-2 hét engem sem zavar de ha 8 -9 hónappal a szülinapom előtt ... Attól a falra mászok. Meg hogy csak az évet nézik. Könyörgök Két '89-es között is lehett majd egy év. Meg én nagyon utálom öregíteni magam. Jó nem dedózok de akkor is.
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

bocsi,elszállt

szóval azt mondogatja hogy 30 vagyok!! ÁÁÁÁ

ezt ugy utálom! Nem vagyok 30. :S

18/22 anonim ***** válasza:
Én mindig azt mondom, 18 múltam. Mert az én koromban már nem illik megkérdezni, hány éves vagyok.
2010. júl. 1. 15:57
 19/22 anonim ***** válasza:
Én direkt kerekítem magam felfelé, mindig pont amikor X és fél éves vagyok, onnantól már a következő évet mondom. Ez azért jó, mert akkor nem kell hirtelen átállni egy másik számra, egy fél évem volt rá, hogy megszokjam az új életkoromat. :)
2010. júl. 1. 16:24
 20/22 anonim ***** válasza:
6%

Adrika,drága.

Igen egy egynapos gyermek az első évét tölti éppen be.Aztán amikor ejön a születésnapja,akkor egy éves lesz és másnaptól a második életévét tölti.

Csodás anyanyelvünk adta ezt a játékot az évekkel,nagyon kár,hogy a mai fiatalok egyszerűen képtelenek ezt felfogni,csupán némi piccsogásra képesek...

Egyébként,nem ezt nem én találtam ki,ez anyám,nagyanyám,dédanyám így használta,sőt biztos vagyok benne,hogy már az ő őseik is.

Az,hogy te és a többiek azt a nüansznyi különbséget képtelenek vagytok felfogni,hogy az között,hogy valaki 30 éves(ez csak egy napig tartó állapot) és akközött,hogy a 30-at tölti,azt mondjuk az elértéktelened világnak számolom fel,ami körülöttötötek van.

Na de azt,ha valaki elmagyaráz neked valamit és te akkor is váltig állítod,hogy az nem úgy van,az már a saját böszmeséged....

2010. júl. 1. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!