Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érzitek magatokat,...

Hogyan érzitek magatokat, éltek, külföldön, idegenek közt, család nélkül?

Figyelt kérdés
Ti , akik család nélkul mentetek ki , hogyan érzitek magatokat konzervativ , nem túl befogadó társadalmakban?

2018. nov. 23. 19:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
96%

35 évesen jöttem ki Londonba (most épp Magyarországon vagyok látogatóban a szüleimnél egy hétig.)

Szóval, én válás után mentem ki, mérnöknő vagyok. Közepes méretű cégnél helyezkedtem el kint, és pl. a főnököm (idősebb férfi, vérangol) már első évben meghívott a születésnapi partijára, az otthonukba. A felesége is nagy örömmel fogadott, azóta is jóba vagyunk. A kollegák is normálisak, nyitottak. Lett egy indiai barátnőm is (ő már ott született Angliában, de viszi tovább a családi hagyományokat, és összejárunk főzőcskézni). Nekem semmi gondom az új életemben a barátkozással.

2018. nov. 24. 17:19
 22/29 anonim ***** válasza:
96%

En Amerikaban elek a felesegemmel. O amerikai es a szulei kozel laknak tehat nem vagyunk teljesen egyedul.

Viszont nekem itt egyaltalan nincsenek barataim.

Amerikaban konnyu ismerosoket talalni viszont baratsagokat kotni mar nehezebb.

En a csaladommal messengeren beszelek hetente kb 2 alkalommal.

2018. nov. 24. 20:22
 23/29 anonim ***** válasza:
29%
Adtak neked rengetegen normalisan tanacsot. A valaszok kifogasok es panaszkodas volt, pont ezert innen is csak hasonlo jokat tudunk viszont kivanni a szamodra.
2018. nov. 24. 20:28
 24/29 anonim ***** válasza:
31%

Aki férjnél/kapcsolatban van, akár külföldi a férje/barátja, akár magyar, az nincs egyedül. Aki portugáliában/spanyolországban lakik, az ne mondja, hogy nyugat-európában lakik, az kulturálisan (és amúgy földrajzilag is) dél-európa,és mint tudjuk, ott sokkal közvetlenebbek az emberek, nem egy nagy művészet beilleszkedni.

Én skandináviában és beneluxban éltem éveket, és teljesen megértem, amit a kérdező mond. ha lettek is barátaim, azok ottani külföldiek voltak, mert a bennszülöttek nem fogadtak be, max. barátságosak voltak felszínesen, de mint valami egzotikus kis állatkát, úgy kezeltek, aki mindenképp alattuk áll. Az országok nyelveit folyékonyan beszélem, szóval nem ez volt a gond. Számomra nagy szenvedésbe csapott át ez az izolált létezésmód, végülis az elmagányosodás miatt pszichológusi kezelésre szorultam, és kb. másfél év alatt sikerült ebből kijönnöm, persze közben haza is költöztem. Itthon sokkal boldogabb vagyok, ma már nem költöznék sehova.

2018. nov. 24. 21:50
 25/29 anonim ***** válasza:
63%
Hol él a kérdező amúgy? Mert az se mindegy...bár nála lehet hogy teljesen mindegy...
2018. nov. 24. 23:32
 26/29 anonim ***** válasza:
77%
25-ös, ebben nincs semmi. Egyszerűen nem mindenkinek való a külföldön élés.
2018. nov. 25. 07:48
 27/29 anonim ***** válasza:
24%
Kérdezö: ha MINDENKI azt mondja, hogy BENNED van a hiba, NEKED kell változni, akkor értelmesebb lenne nem átkozódni (ami igencsak primitív szokás és teljesen értelmetlen dolog, mert semmit nem érsz el vele, csak lejáratod magad), hanem meggondolni, hogy nem kellene-e tényleg magadon javítani, akár szaksegítséggel (pszichológus) is?
2018. nov. 25. 08:15
 28/29 anonim ***** válasza:
78%
Hagy tudja már a kérdező, hogy mit tapasztal. Ti csak egy kérdést láttok, ő viszont ebben él. Én a 24-es válaszoló vagyok, mint mondtam, én is ugyanezt tapasztaltam. És ismerősi köreimben is még sokan. Nagyon sok olyan ismerősöm van, akik hazajöttek, emiatt. Mert nem fogadták be őket, és nem lehet hosszú távon így élni. Lehet, hogy van, akinek sikerül, mert olyan országba/térségbe került, ahol befogadóbbak az emberek. Engem nagyon barátságos emberként ismernek, sokan szeretnek, de külföldön csak az outsiderek vagy a szintén külföldiek álltak velem komolyan szóba. Mások szemében én egy szerencsétlen kelet-európai voltam. Tényleg sokaktól hallom ezt, hogy így jártak. És több helyen is éltem, tehát nem egyedi jelenség.
2018. nov. 25. 09:16
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Én jól megvagyok Olaszországban, olaszokkal és más országból származókkal is. Az olaszok szeretnek dumálgatni, ezt mindenki tudja, de a belső, saját kis életükbe nehezen engednek be. A pasik nagy része valóban olyan, amilyennek leírják őket, vigyázni kell velük, mert fele sem igaz abból amit mondanak... :D Ha fiatal vagy, akkor ajánlom a Tindert, könnyű ismerkedni, kapcsolat is összejöhet és akkor sok sok embert megismerhetsz. Járj edzőterembe, ide oda és biztos összeismerkedsz valakikkel. Az olasz társadalom sem túl befogadó vagy modern, főleg a 40+os emberek, egy szintig persze nagyon barátságosak stb. de nehéz áttörni a héjat. A fiatalokkal könnyebb. :)
2018. nov. 26. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!