Hogyan érzitek magatokat, éltek, külföldön, idegenek közt, család nélkül?
Konzervatív , nem túl befogadó társadalmakban?
A vicc h az pont a magyar..
Èn Németországban élek, a férjem német. De pont ö nem igazán barátkozó, de nyitott, pl szomszédokkal vagy ha én barátokat viszek öket mind nagyon kedveli.
Nekünk ami nehéz volt, hogy a férjem mikor kiköltöztem hozzá, a családjától 600km-re lakott... Közben már 2x költöztünk.(gyarapodott a család, munkahely váltás), így 6 éve élünk ugyan azon a helyen, és most már rengeteg barátunk van, akikre mint egy családtagra támaszkodhatunk. De leginkább mi ketten vagyunk a legerösebbek.
Mikor éjszaka közepén mentö vitt el, a férjem rögtön tudta, hogy kell a napjait átállítani, ellátni a gyerekeket. Persze rögtön jött az összes szomszéd is és magyar barátaim is.
De mikor párom többnapig uton volt, és a kisebbik eltörte a kezét rögtön 3 család jelentkezett a nagyobbik lányom, hogy náluk aludhat míg mi korházba megyünk.
De szerintem nekünk férjemmel pont ezért olyan erös a kapcsolatunk mert tudjuk akármi is van csak mi ketten vagyunk!
Èn nem érzem a Németeket konzervatívnak. Ami biztos, hogy ök nem fognak kibeszélni a munkahelyeden és nem ítélkeznek elsö látasra. De nem is zavarnak, ha te nem közeledsz hozzájuk.
Én itt (Németország) jobban érzem magam: a régi család MO-on csak problémákat okozott nekem, le akartak húzni, az itteni társadalom nem konzervatívabb, mint a magyar, de sokkal befogadóbbak.
És nem idegenek közt élek, hanem barátok, jó ismerösök közt, söt idöközben itt lett egy normális saját családom is.
Itt sokkal kevesebb ellenségeskedést tapasztalok, mint régen Mo-on, az emberek sokkal becsületesebbek, egyenesebbek, nem olyan kétszínüek, mint akiket MO-on ismertem.
Életem legjobb döntése volt, hogy eljöttem onnan.
Elöször a legtöbben nem házasok, és egyedül élnek. De ha tudod a nyelvet rendesen, akkor nem maradsz egyedül, lesznek barátaid, meg ismeröseid, és attól kezdve nem vagy egyedül.
Persze ha ben tudsz semmit az ottani nyelven, akkor ne csodálkozz!
"Ti , akik család nélkul mentetek ki , hogyan érzitek magatokat konzervativ , nem túl befogadó társadalmakban?"
Úgy, hogy csak addig nem befogadóak a társadalmak, amít te nem tudsz beilleszkedni, mert pl nem beszélsz az adott nyelven, nem nyitsz feléjük. Ugyanis az általam ismert, szerinted "konzervatív meg nem befogadó társadalmak" egyáltalán nem azok, ha nem eleve elutasítóan állsz hozzájuk, ahogy a magyarok többsége teszi, mert ök azok, akik tele vannak elöítélettel, emellett nyelvtudás hiányában esélypk sincs megtapasztani az ottani valóságot.
Beszelem perfektul a nyelvet
Es nyitok is mindneki fele megsem vezet sehova
Nöként nehez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!