Hova mehetek 17 éves?
Tehát azt várod hogy valaki fogadjon be és tartson is el?
Ilyet max akkor lehet ha te pl a testeddel fizetsz neki.
A te cipődben jártam egy az egyben 17 évesen (de tényleg, még az ekcéma is stimmel 😂), a gyámügy egy évre már nem akart foglalkozni velem. 21 vagyok, 8 általánossal, 3 műszakban dolgozom és így tudok bérelni egy kis szobát. Kilátástalan helyzet, de más nincs, élvezd ki te is a maradék egy évedet, mert utána csak küzdelem van. Külföld felé kacsingatok én is, csak egyedül nőként még nem mertem belevágni, pedig 3 idegennyelvet beszélek folyékonyan. :( Gyorsan szerezz valami szakmát ha még nincs, vagy tanulj nyelveket, utána könnyebb önállósodni és több a lehetőséged.
Sajnálom, hogy egy-két itteni válaszadó minimális empátiával sem rendelkezik, de azért én sok sikert és kitartást kívánok neked ebben a nehéz helyzetben! Egyszer kitörünk belőle. :)
Aki ilyenkor beszól vitriolost a bajban lévő kérdezőnek, az mit kompenzál? Aki rendben van magával, az nem rombol senkit, nem bánt senkit, csak az bántja a másikat, csak rosszindulatúskodik, akinek a saját harmóniája kibillent, úgyhogy azokat a projektáló szerencsétleneket, akik rád vetítik elcseszett kis életük frusztrációit, azokat kakáld le nagy ívben, kedves kérdező.
Én jelen esetben a te helyedben először a pasimmal leülnék megbeszélni, hogy mi a dörgés. Elmndanám neki, hogy ez a helyzet, megpróbálnék vele békülni, letisztázni. Ha megnyugodtál utána el lehet kezdeni keresni valami melót és legrosszabb esetben valami társbérletet keresni hasonló csajokkal, vagy afféle magánkoleszt, ahol kapsz egy ágyat és fürdő-konyha használatot.
#3: "Azt írtad, hogy kiskorú vagy, ami 14 év alattit jelent, és "
Nem. 18 év alatt kiskorú a PTK alapján. Amire te gondolsz, az a fiatalkorúság, de az a BTK-hoz tartozik.
Tehát a kérdező kiskorú a polgári jog szerint és fiatalkorú a büntető jog szerint.
Jönnek az ítészek, nullázva ítélkeznek (lsd: #4)
Régi ítészek, aztán tovább... mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!