16 évesen el mehetek egyedül nőgyógyászhoz?
Figyelt kérdés
Már szexuális életet élek egy fél éve. A kérdés az pontosabban, hogy ha elmegyek nőgyógyászhoz, akkor nem kell az anyámnak jelen lennie, se aláírnia valami papírt? A nőgyógyász ír fel ilyen esetben nekem fogamzásgátlót?2018. máj. 9. 07:18
1/2 anonim válasza:
Mehetsz egyedül dokihoz. Mivel már szexelsz, mindenképpen csináljon rákszűrést, ezt évente ismételni kell. A fogamzásgátló felírása normál esetben nem egy csettintés, hanem a doki továbbküld kivizsgálásokra/vérvételre. Aki helyben felír neked egyet hasraütésre, az felelőtlen orvos.
2/2 anonim válasza:
Mehetsz egyedül 14 éves kortól. Az orvos különben is csak akkor tájékoztatja a szülőt, ha műtét/terhesség/későbbi egészségre kiható gond áll fent, és csak annyit mond amennyit muszáj. Fog venni kenetet, annak az eredményével írja a fogamzásgátlót (jó
esetben). Nekem egyedül, szülői beleegyezés nélkül is felírták 15 évesen, szóval szerintem ez nem probléma, bàr én más célból kezdtem el szedni anno, nem a védekezés volt a cél. Mellesleg szülő csak akkor lehetne bent vizsgálaton ha te is beleegyezel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!