Másodjára keresnek meg, hogy itt töltenék a hétvégéket. Mit mondjak, hogy észrevegyék magukat?
Budapesten élek, a lakás az enyém. Hétköznap mindig itt vagyok, hétvégente hazajárok (egyetemista vagyok, nincsen családom).
Apukám testvére is Pestre jár, de ő levelezős, pénteken és szombaton vannak órái. Minden héten, és már augusztusban kérdezte, hogy nem-e alhatna nálam péntekenként, merthogy neki fél nap elmegy az utazással, többet van vonaton, mint az egyetemen. Én ezt már akkor sem akartam, ezért kidumáltam azzal, hogy olyankor a barátommal vagyok, és szeretnék kettesben lenni. Azóta szakítottunk, de néha ettől függetlenül itt maradok hétvégén, és fel is hozok valakit. De ezt nem nagyon reklámozom a családi ebédeknél.
Most újra írt, hogy nem-e lehetne, hogy péntektől szombat estig/vasárnap reggelig itt legyenek, merthogy ez így nagyon rossz, a gyerekével sem tud eleget lenni, a férjével sem és hogy meghúzzák ők magukat a nappaliban, nem zavarnának. Viszont de, zavarnak. A gyerekük neveletlen, apa testvére mindenért ordibál és hisztizik, nem akarom, hogy a szomszédok szóljanak... A lakásom sem gyerekbarát, drága volt a kanapé, a szőnyegek, stb. Egyszer volt itt az unokatesóm, eltört két poharat (mert ő koccintani akar), tiszta kaja lett a nappaliban minden, meg az étkezőben a székek is. Pedig nem kisgyerek már annyira, hogy ezt ne értse meg.
Imádom ezt a lakást, nem akarom, hogy lelakják, tönkretegyék. Ráadásul kicsi 4 embernek, egy hálószoba és egy nappali.
Egyetértek a többséggel. Határozott nem vagy költségek kiszámolása.
Majd írd meg, mi lett, kérdező!
Utolsó!
Nincs főbérlő, a kerdezo a lakás tulajdonosa.
Kérdező!
Mondd simán, hogy nem, mert az a te lakásod és nem hotel.
Nalunk van az egyetemi koliban csaladi szoba ilyen esetekre, es mivel Bp, igy Airbnb es kisebb hostelek is teljesen elerhetok szamukra. persze ezek nem ingyen vannak, mint hozzad koltozni az osszes hetvegere ingyen...
szerintem ezeket vesd fel nekik. nalunk a ferjemnek vannak neha hetvegi elutazasai munkaugyben, szoval en megertem, hogy ilyenkor egyutt akar lenni a csalad, de mi mindig lefoglalunk valami olcso kis szallast. meg lehet ezt azert oldani felnotteknek...
Egyszerűen meg kell mondani, hogy nem.
Már az is elég nagy kompromisszum, ha valaki csak heti 1 napot, estét ott lóg. Egyszerűen az embernek kialakul egy privát szférája az otthonában amiben zavaró idegenek jelenléte. Legyen az akár családtag akár barát. Az pedig kifejezetten nem egészséges, hogy az egész pereputty beköltözzön valaki nyakára egy NAPPALIBA. Nem a középkorban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!