Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magas,180 feletti nők, vannak...

Magas,180 feletti nők, vannak hasonló problémáitok?

Figyelt kérdés

Azért ide írom a kérdésem, mert a 'szépség és divat' olvasói átlagéletkora talán kevesebb, mint ennek a fórumnak, én pedig nők és férfiak véleményére lennék kíváncsi, akik már némi élettapasztalattal rendelkeznek.

A problémám a következő, mostanában elég gyakran tapasztalom, hogy a magas nőket simán le'colos'ozzák, kinézik alacsonyabb termetű társaságból, munkahelyen is megjegyzéseket tesznek, itt is sok olyan kérdést olvastam, ahol a magasabb, 180 fölötti lányok, nők panaszkodnak hasonlókra.

A másik probléma, ruhát hol lehet vásárolni manapság ilyen hosszú combokra? De ha még csak ez lenne a probléma. Blézereknek rövid a karja, nadrág ugye bokáig ér, az alap. Néha tényleg úgy érzem magam, mint elefánt a porcelánboltban, pedig a 184 centis magasságommal, 68 kilómmal elefántnak nem mondanám magam. Mikor egy molettebb barátnőm kísért el bevásárolni, én sírtam el magam, hogy már megint üres kézzel megyek haza, és semmi nem jó, ő csak nevetett, hogy vele is ugyanez van, és nem gondolta volna, hogy egy testalkatra normális lánynak is lehetnek ilyen gondjai.

Harmadik probléma, aki magasabb, annak értelemszerűen a lába is nagyobb, enyém 42-es. Mázli, ha találok egy szebb darabot.

Végeredményben csak besokalltam, amúgy minden oké. Csak most jöttek össze a dolgok. Érdekelne, hogy más jár e hasonló cipőben (micsoda metafora), vagyis küzd e hasonló problémákkal. Esetleg ajánlhatnátok olyan boltot, weboldalt, ahol magasabb nők is találnak maguknak ilyen gondok nélkül dolgokat. De inkább a lélektani oldala érdekel, hogy élitek meg, nem is a vásárlást (csak a besokallást ez váltotta ki), hanem a mindennapokat ilyen magasan. Ti nem érzitek 'kinézve' magatokat?

2010. jún. 25. 15:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Teljesen átérzem, a problémádat, 183 centi magas vagyok, 41-es lábbal. Farmert, nadrágot kész kínázs venni, mindnek rövid a szára, arról nem is beszélve, hogy a farmer vásárlása során mikor mondom hogy 31-32-es farmert kérnék, hát hogy olyan nagyot nem tartanak, vagy már elfogyott, emrt kabból nem redeltek csak 1-2 darabot. ok hogy az átlag méret nem ekkora, de hogy ne tudjak magamnak nadrágot venni?

A cipő vásárlással nincs különösebb gondom, a Deichmannban szoktam venni, ott mindig van nagy méret, vagy ha ép elfogyott, akkor áthozatnak másik boltjukból.

Egyetlen bajom a magasságommal-a nadrágok szárát és úgy általában a nadrágvételt leszámítva, hogy nem nagyon hordhatok magassarkút. Hétköznap nem is szoktam, sportcipőben közlekedem, vagy ilyen topánkában, nyáron csinos de lapos papucsban. Van egy magassarkúm, abban mentem el szakestre, mindenkinél magasabb voltam, át láttam a tömeg fölött-kb 5 centi a sarka, még csak nem is egy hú de nagy.

Egyébként a nadrág problémára van megoldásom, szoknyában járok. Szeretek is, meg a szoknyának leglaább biztos nem lesz rövid a szára.

2010. jún. 25. 15:56
 12/33 anonim ***** válasza:
65%
ja azt lefelejtettem, hogy én szeretek ilyen magas lenni, legalább nem olvadok bele a tömegbe ;)
2010. jún. 25. 15:57
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj kerdezo, mindenkit ki lehet nezni valamiert. En alacsony vagyok (159 cm), tarskereses szempontjabol lehet, hogy az nagyon elonyos, de pl. nekem minden nadragomat el kell vagatnom, en minden emberre szo szerint fel kell, hogy nezzek es vannak dolgok, amiket segitseg nelkul nem tudok levenni a polcrol. A labam 35-36-os, ha mar koromcipot kell felvennem, kijar a legkisebbol is a labam, mert nem gyartanak felnott tipusban az en meretemre. Igy elfogadtam magam, ezzel kell elni, tul lehet elni. Ennel nagyobb gondjaink ne legyenek. Legyunk egeszsegesek, ez a lenyeg.

Ismerek egy ikerpart, 183 centi korul van a ket lany. Hat nagyon nehez dolguk van, mert keves az ennel magasabb ferfi. Elhiszem, hogy nehez, de probald a pozitiv oldalat nezni. Senkinek sem mindene elonyos. Ha alacsony lennel, annak is lennenek arnyoldalai. Fogadd el ugy magad, ahogy vagy, mert addig nem tud mas elfogadni, amig magadat nem fogadod el! A magassag olyan dolog, amin valtoztatni nem lehet es nem is kell. A ferfiak kozt is van, aki a magas lanyokat szereti es mondjuk engem alacsony novesunek nevez.

2010. jún. 25. 16:06
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

182 vagyok és 55 kiló. Ha gatyavásárláson van a sor, már előre kiakadok tőle, mert tudom, hogy rémálom lesz. Általában bő a derekuk, vagy rövid a lábuk...

Én csak egyszer éreztem magam kinézve, mikor összebarátkoztam egy 155 centis lánnyal. Engem abszolút nem zavart, fel sem tűnt, de ő mindig beszólt, hogy kisebbségi komplexusa van ha velem van. Párom 192, úgyhogy nagyon örülök. Talán annyi volt a lélektani oldala, hogy amíg kerestem a párom kikötöttem, hogy nálam alacsonyabb pasival nem jövök össze és sajnos ezért elszalasztottam egyet-kettőt.

Azt ajánlom ha látsz valami jó rucit, mielőtt hazaviszed, térj be egy varrónőhöz.

15/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én 15 éves vagyok és 181 cm...utálom :(

16/33 A kérdező kommentje:

Én is veszek nem egyszer nagyobb méretet, mint ami kell, hogy a hossza valahogy meglegyen, de soha nem az igazi. Valahogy úgy kéne lennie hogy csípőre 38, lábra 36, hosszra 48as méretnek megfelelnie, elég nehéz. Egyszer életemben, ismétlem egyszer vettem olyan nadrágot a méretemben, ami hosszú volt, nem is Magyarországon, na azt szentként tiszteltem:)

Deichmannból én is szoktam néha cipőt venni, az egyetlen baj, hogy hamar tönkremegy, az nem az a fajta amit következő évben is előkap az ember. Vagabondban szokott még néha 42-es lenni, csak néha persze az is kicsi, másfelől meg drága.

A magassarkú problémát teljesen átérzem.. Még ősszel mentünk el az egyetemi gólyabálra néhány barátnőmmel, magassarkút vettem fel, de nem hogy 5 centivel néztem el a tömeg feje felett, hanem legalább 15-el. Pedig ez sem az az ultra magassarkú volt.

Kedves válaszoló: 170-valahány centivel nehogy ne merj felvenni magassarkút, iszonyú jól áll egy nőnek! Irigyellek is miatta, hogy gátlástalanul hordhatnád, hát tessék kihasználni :)

2010. jún. 25. 16:08
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 173 centi vagyok de már ezt is borzasztó magasnak találom. Utálok ilyen magas lenni. Olyan aranyosak a a pici törékeny lánykák de én olyan sose leszek:(:(:(
2010. jún. 25. 16:08
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia! : )

Elsőként is.. sztem ne csüggedj.. ahogyan leírtad nagyon szép alakod lehet. Sajnos én 160 cm-mel az osztálytársaim között.. akik miért is ne lennének 170-175 cm.esek.. :) törpillának érzem magam..Rengeteget sírtam amiatt, h mi a francnak nem vagyok 5.. legalább 5 cm-rel magasabb.. de ez van. :) Mindig azt szeretnénk, ami nincs.

Másodjára pedig.. az előző válaszoló okos dolgot írt.. ha nadrágot nehezen kapsz.. merd megmutatni a lábadat! Hordj szoknyát. :)

2010. jún. 25. 16:09
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, bocsi 15:56 osra gondoltam. scak közben sokan írtak. :D
2010. jún. 25. 16:10
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 cm-rel kevesebb vagyok (174), de időnként engem is zavar a magasságom... Bár nekem a ruhavásárlással többnyire nincs különösebb gondom, inkább amiatt, hogy a legtöbb fiú tényleg nem valami magas, ráadásul általában olyanok tetszenek, akik magasságban vhol ott vannak, mint én... Túl magas sarkú cipőket nem szoktam hordani, már csak azért se, mert nem bírja túl jól a lábam, de mondjuk olyan 5-8 centiseket igen, és sajnos már azzal is sokkal magasabb vagyok. Egyébként nem zavarna, sztem jobb, mint ha alacsony az ember, csak sokszor amikor azt látom, hogy a fiúk a 160-170 közötti csinos lányokat udvarolják körbe, olyan hosszúnak érzem magam :SS Egyébként visszatérve a cipőkre, nem tudom, csak én vagyok-e így, de elég nehezen tudok olyat találni mostanában, ami lapos sarkú vagy legalábbis nem "holdjáró" XD és még tetszik is...
2010. jún. 25. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!