Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez az állapot nemnormális?...

Ez az állapot nemnormális? Vagy csak én vagyok béna hogy engem zavar? Ígykell gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és van egy féléves unokahúgom.

Tesómék még itt laknak velünk, tesóm dolgozik is. De én egyre nehezebben viselem a helyzetet.

A lány nagyon hisztis, ha már valamit nem kap meg elkezd ordítani, de könny egy szál se!

Nem lehet előtte enni, mert hogy ő megkívánja menjek odébb enni. Ha pl. anyám vesz valamit akkor azt a gyereknek egyből megkell kóstolnia mert ő azt akarja pl. paradicsom, pogi stb.

És ha nem kapja meg lehúzza a terítőt és ordít.

Délután csendbe kell lenni, mert alszik, este azért mert MÁR laszik, reggel meg azért mert MÉG alszik.

Persze az senkit sem érdekel amikor pl.éjjel a gyerek ordít és már a saját apja meg az anyja nem bír vele.

Most is hisztizik, hallom...

Aztán naponta kb 5en körülugrálják, anyám, apám, tesómék. És még én vagyok a tahó hogy nem gügyögök neki, minek? ugyis ordít meg hisztizik nálam. Széttépi a hajamat, és végigmászik a 8kilójával a hasamba. Meg karmol.

Amióta megszületett aanyám csak ordítva tud velem beszélni, az unoka folyton a kezében van és hgozzám nincs egy normális szava sem! Ugy viselkedik mintha a kislány lenne a lánya. Apám dettó. Kiabál velem, akármit csinálok vagy mondok, bunkó vagyok, veszekszik velem, de mihejt megjelenik az unokája megszünik a világ.

Anyám most 18 évesen fenyeget hogy felpofoz, mert kijön 1-1 ba*meg, g*cibe, k**vaéletbe...

Arról ne is beszéljünk, hogy senkire nincsenek tekintettel ha pl reggel 8-9kor még alszom, és a gyereket kihozzák akkor csak ordítva tudnak neki gügyögni, a gyerek meg visítozik... Szóval az a játék hogy mindent elkér, ledobál és túlvisitják.

Mindent megkap, van kb 50féle ruhája egy csomó játéka, meg holdkompja... mindene! És folyton mindenkinél a gyereke a téma, ha átjön nagyanyám nála is az a téma... Unalmas már.

Ha fél évesen ilyen, mi lesz vele 1-2 évesen?

2010. jún. 25. 10:51
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy kicsinek énis mindent megkaptam! De nemtudom hogy a kedves válaszoló honnan szűri le, hogy én elkényeztetett majom vagyok. és egyáltalán milyen joggal itél el ugy, hogy nem is ismer.

Egy normális 18éves lány vagyok, csúnyán szoktam beszélni, és ki nem? Te talán szent vagy?

Mellesleg van 2 bátyám meg 2 unokabátyám, tőlük nem éppen a szép beszéd ragadt át rám

2010. jún. 25. 17:55
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
a gyerek nem hibás, mert kicsi és a hiszti a kommunikációja, inkább hibás a család. nekem két kisgyerekem van, mégsem a kizárólagos témám a gyereknevelés, és a pelenkák. attól, hogy nem te vagy a legkisebb neked is szükséged van rájuk, de legalábbis nyugalomra. ugyan nem érek mindenben egyet a hozzáállásoddal, de az biztos, hogy nem az ideális környezetben élsz. kérdezd meg szeretnék-e ha jól tanulnál és kiegyensúlyozott lennél, mert ha igen segítsenek abban, hogy veled is törődnek, és biztosítanak némi nyugalmat, legalábbis amennyiben rajtuk múlik
2010. jún. 25. 19:38
 33/39 anonim válasza:
100%
Nem minden gyerek ilyen. Nekem van egy 8 hónapos unokaöcsém. Meg kell hogy mondjam, de még a mai napig is meglepődök, hogy hogyan viselkedik, amikor én vagy a szüleim ott vannak. Egyszer sem hisztizett, és amúgy is nagy ritkán csinálja. Mondjuk ő is húzza a hajamat, de arra van megoldás. Az a gyerek nincs igazán nevelve, szerintem.
2010. jún. 25. 21:36
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

63%-os!

Mát értem,miért írod azt,amit.

A szüleid meg nemcsak pedagógusok,szadisták is.Lehet szakemberhez kellene fordulnod,hogy segítsen feldolgozni a gyermekkorodat.Most nem bántani akarlak,ez komoly.

Az,hogy valaki hirtelen pofont ad a gyereknek,még elmegy,emberek vagyunk,vannak indulataink.

De az,hogy valaki eltervezi és kivitelezi,hogy hideg vizzel leönti a gyermekét,az már szadizmus és rettentően helytelen....a szomorú,hogy ezt a pedagógus szüleid tanulták!

2010. jún. 25. 21:40
 35/39 anonim ***** válasza:
Na ide figyelj kedves utolsó ,szüleimet ne sértegesd,kiváló pedagógusok,nem szadisták,amikor pofont kaptam és hideg zuhanyt,akkor minden esteben ön és közveszesélyes dolgot műveltem,megérdemeltem,a gyerek nem cukorból van,akinek meg olyan a gyereke h folyton rinyál,meg karmol verekszik,hisztizik az a nevelés hiányára utal,mondom két diplomás lettem,persze szadista szüleimnek köszönhetően kedves utólsó segíts már feldogozni brutális gyermekoromat légyszíves ,aminek hála ember lettem és nem drogos, piás ,estleg elkényeztetett hisztip*csa.
2010. jún. 28. 10:50
 36/39 anonim ***** válasza:
előttem szóló, ez azért kétélű dolog. engem a pedagógus anyám szadizva próbált tökéletesíteni, kissé szétszórt voltam és nem ment a matek(minden más igen) ezért folyton kaptam pofontól kezdve mindent , amivel elérte, hogy dacból sértettségből és haragból minden létező hibát elkövettem tinikoromban. most ebből tanulva próbálom a kisgyerekeim nevelni. akit így nevelnek hajlamos úgy érezni, hogy nem is szeretik, és mindenkinél szeretetet keres onnantól, és ez balul sülhet el.
2010. jún. 28. 11:30
 37/39 anonim ***** válasza:
Igen kétélű dolog,de ha nincs túlzásba vive,néhány pofon még egy kis hideg zuhany szerintem még simán elmegy,de ha már lelki terror van,zsarolás stb az már gond,amúgy szóval,szavakkal jobban lehet ütni mint kézzel.
2010. jún. 28. 11:37
 38/39 anonim ***** válasza:
Amugy a hideg vizes megoldás nem szadizmus ,hisztinél jól bevállt módszer ,de ezt a liberálisok család védők családon belüli erőszaknak szadizmusnak tartják. Sajnos azért van ennyi neveletlen óvodás,tini,és sajnos az ilyen okos felnőtteknek van a legneveletlenebb kölke.
2010. jún. 28. 11:40
 39/39 anonim ***** válasza:

én 3 gyerekt felneveltem. ha egy gyerek nem éhes, tiszta a pelenkája, nem fáj a hasa akkor hisztizik, bár a liberálisok ezt sosem ismerik el. kitapasztaltam én ezt már eléggé. a férjem azonnal felkapta őket, ha bőgtek, én nem. odamentem, megnéztem hogy van-e baja, jeleztem, hogy ott vagyok, nincsen egyedül(amúgyis abban a helyiségben voltak ahol én is), de nem kaptam fel, 3 gyerek mellett erre se idő se energia. nekem sosem bőgtek, ha nem volt nyilvánvaló oka. a férjemnek mindig, mert tudták, hogy ő rohan. megvolt a napi több óra közös játék, csak nem feltétlenül épp akkor amikor ők úgy gondolták. ugyanígy a nagyszülőket is kiidegelték, mert tudták, hogy van hatása. én sem gonosz voltam, neveltem őket. ez egy marhaság, hogy jajj szegény el akar mondani valamit. éppen eléggé okosak, nem csak hülye gépek, akik ordítanak, mert nekik minden pillanatban rossz.

aztán felnőa sok liberális gyerek, a tanárverésekkel és társaikkal meg nem tudunk mit kezdeni.

2010. jún. 29. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!