Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez az állapot nemnormális?...

Ez az állapot nemnormális? Vagy csak én vagyok béna hogy engem zavar? Ígykell gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és van egy féléves unokahúgom.

Tesómék még itt laknak velünk, tesóm dolgozik is. De én egyre nehezebben viselem a helyzetet.

A lány nagyon hisztis, ha már valamit nem kap meg elkezd ordítani, de könny egy szál se!

Nem lehet előtte enni, mert hogy ő megkívánja menjek odébb enni. Ha pl. anyám vesz valamit akkor azt a gyereknek egyből megkell kóstolnia mert ő azt akarja pl. paradicsom, pogi stb.

És ha nem kapja meg lehúzza a terítőt és ordít.

Délután csendbe kell lenni, mert alszik, este azért mert MÁR laszik, reggel meg azért mert MÉG alszik.

Persze az senkit sem érdekel amikor pl.éjjel a gyerek ordít és már a saját apja meg az anyja nem bír vele.

Most is hisztizik, hallom...

Aztán naponta kb 5en körülugrálják, anyám, apám, tesómék. És még én vagyok a tahó hogy nem gügyögök neki, minek? ugyis ordít meg hisztizik nálam. Széttépi a hajamat, és végigmászik a 8kilójával a hasamba. Meg karmol.

Amióta megszületett aanyám csak ordítva tud velem beszélni, az unoka folyton a kezében van és hgozzám nincs egy normális szava sem! Ugy viselkedik mintha a kislány lenne a lánya. Apám dettó. Kiabál velem, akármit csinálok vagy mondok, bunkó vagyok, veszekszik velem, de mihejt megjelenik az unokája megszünik a világ.

Anyám most 18 évesen fenyeget hogy felpofoz, mert kijön 1-1 ba*meg, g*cibe, k**vaéletbe...

Arról ne is beszéljünk, hogy senkire nincsenek tekintettel ha pl reggel 8-9kor még alszom, és a gyereket kihozzák akkor csak ordítva tudnak neki gügyögni, a gyerek meg visítozik... Szóval az a játék hogy mindent elkér, ledobál és túlvisitják.

Mindent megkap, van kb 50féle ruhája egy csomó játéka, meg holdkompja... mindene! És folyton mindenkinél a gyereke a téma, ha átjön nagyanyám nála is az a téma... Unalmas már.

Ha fél évesen ilyen, mi lesz vele 1-2 évesen?

2010. jún. 25. 10:51
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%
Én megértelek. Én is 18 vagyok, nálunk is vadi új unoka van, nem lakik velünk de engem is így is lesz*rnak. Lehet elkényezetni a gyereket, de azért mondja már az sok okos gyerekmániás itt: az teljesen normális hogy apám közli velem a fél éves gyereket szereti nem engem, mert az jó és nem okoz neki csalódást (csalódás=nem akkor és nem azt az iskolát fejezem be amit ő akar, nem drogozok piálok...). Hát könyörgöm egy fél éves gyerek hogy tudna csalódást okozni? Anyám meg nem láthatja az unokát mert sz*rba van a nővéremmel. Azárt is én szívok persze, mert én szenvedek hogy zokog, velem kiabál stb. A 18. szülinapomra tudjátok mit kaptam? Két piaci bugyit. De bezzeg a gyereknek az ausztráliai rokonoktól több kilós csomagot kértek. Annyit sem tudtak mondani hogy boldog születésnapot. A szalagavatómon nem volt ott senki mert a gyerek beteg (nem a szüleit vártam volna, hanem a SAJÁT szüleim, többi tesóm). Persze ha eljönnek és örülnek nekem attól a gyereknek biztos rosszabb lesz (volt pénz gyógyítani és a legjobb orvosok). Az összes fontos és egyszeri alkalmat tönkre tették... Dehát igen ez mind mind természetes... :) És mi vagyunk az irigy, féltékeny emberek akik elköltözhetnek vagy kuss a nevük? Tényleg ez a természetes mindenki szerint? Érdekes világ...
2010. jún. 25. 11:14
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha már félévesen így elkényeztetik,akkor ez csak rosszabb lesz. Egy 6 hós babának sem kell hisztizni,még akkor sem,ha a foga jön.

A szüleinekj kellene megnevelni. Te sajnos nem tudsz semmit tenni,legfeljebb nem engedsz a hisztijének.

3 gyerek anyukája

2010. jún. 25. 11:16
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
És ha pl most a kérdezőnek érettségizni kell és a gyerek miatt nem tudja megtanulni és nam kp jó jegyet az is természetes és el kell fogadni?
2010. jún. 25. 11:17
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

nem akarlak elkeseríteni, de nálunk dettó ez volt!

mindent megkapott, ha sírt felvették. akkor még türelmesebb voltam, de érettségire készültem, elég kész volt.

most a picike 5 éves, és már mindenki ki van borulva, hogy mennyire kezelhetetlen. én meg nem mondhatom azt, hogy ugye én megmondtam. szóval valamit csináljatok mert elviselhetetlen lesz.

én elköltöztem otthonról, nem véletlenül, és azóta elgondolkoztam, hogy akarok e én is gyereket:(

2010. jún. 25. 11:20
 15/39 A kérdező kommentje:

mivel most töltöttem be a 18.at és évvesztes vagyok, ezért csak jövőre leszek 12.es és akkor fogok érettségizni.

Hát akkor ez mégjobb lesz:S

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és köszi azoknak külön, akik saját sztorit irtak:)

Ja hát azt mondanom sem kell, hogy amióta megszületett, nem rakják be napközbe a kiságyba és ha sír azonnal flekell kapni, sosem sirhatja pl. álomba magát. pedig néha jót tenne neki.

2010. jún. 25. 11:23
 16/39 anonim ***** válasza:
89%

Biztos rossz lehet.

Az én lányom is fél éves, nincs elkényeztetve, jó baba, DE

Ő is visít. Élvezi a hangját. ezzel telik el a nap, hogy víííííííííííííííííí és nevet rajta:D

Engem persze az őrületbe kerget vele, de nem tudok vele mit csinálni.

Ahogy írod, gondolom hogy el van kapatva a pici, de erről nem Ő tehet, nem ő a hibás, ha így nevelték.

Az én lányom biztos nincs elkapatva, mert 2en vagyunk késő estig, és nem tudnám elkényeztetni:D

2010. jún. 25. 11:24
 17/39 anonim ***** válasza:
65%
Szia,hát egy pici baba sajna így működik,szerintem ne rá haragudj,ha elkényeztették,akkor az a szülő hibája,nem a baba tehet erről.Szerintem szólj a szüleidnek finoman,hogy rosszul esik,ha csak vele foglalkoznak és igen is rád is figyeljenek picit,legalább minimális szinten.Sokan laktok kis helyen?Mert az tényleg nem egészséges,a tesódék miért nem költöznek el,vagy legalább meg kéne oldani,hogy egy telken belül,de külön bejáratú lakásba éljenek,ahol nem zavarják a másik családot.Amúgy azért Te is el voltál kapatva már ne is haragudj,mert az én lányom hét éves a kistesója 10 hónapos,de minden féltékenység nélkül megérti azt,hogy csendesebben kell lenni,ha ő alszik és hogy a programjainkat is a picihez igazítjuk.Igaz,hogy mikor a baba alszik,addig én a naggyal játszok és megpróbálom a szeretetemet a kettejük között elosztani.Ez az ami hiányozhat nálatok.
2010. jún. 25. 11:34
 18/39 anonim ***** válasza:
27%

Egy fél éves baba még nem hisztizik.

Szerintem teljesen normális, h gügyögnek vele, az nem, h kiabálnak, az a babának sem tesz jót.

De! A gyerekek bizony húzzák az ember haját, éjszaka sírnak, este korán fekszenek, reggel korán ébrednek.Ez teljesen normális, és azért az fura, h ezen kiakadsz. Nem egy fél éves fog hozzátok alkalmazkodni, az tuti, nektek kell őhozzá.

18 évesen beláthatnád, h persze, h a kicsit ajnározzák, hisz ő pici, mikor te voltál az, akkor téged ugráltak így körbe. Az írod, el van kényeztetve, ilyenkor még az is a rokonok dolga, a nevelés később jön. Bár, te is eléggé elkényeztetnek tűnsz, szóval lehet, h később a kicsit is el fogják, de addigra már elköltözöl otthonról, és kész.

Én azt ajánlom, h próbáld meg szeretni egy kicsit a babát, hisz ő nem tehet semmiről, vedd fel, még akkor is, ha a hasadba tapos, vagy húzza a hajad, nem rosszaságból csinálja, ő még nem tudja, h az neked fáj, ő még ösztönlény. Soká lesz még, h megérti, h az neked nem jó.

2010. jún. 25. 11:34
 19/39 A kérdező kommentje:

meg a szüleim a barátom előtt me mások előtt is aláznak azzal, hogy "Ő (én) utálja a gyerekeket, azt mondta neki sosem lesz..." erre mondja apám:"Adnék én neki ha 18évesen szülne, repülne itthonról stb"

Nem utálom...csak nem értek hozzájuk, csak bátyáim vannak, unokatesóban is. Én vagyok a legkisseb. De nem hiszem el, hogy nem lehet elfogadni, hogy van aki kijön a gyerekekkel van aki nem.

2010. jún. 25. 11:38
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
méghoyg nem hisztizik. mindneki azt hiszi, hogy egy baba hülye, pedig jóval okosabbak, mint gondolnánk. nekem az unokatesóm dettó ilyen, mintha őt és a szüleit írtad volna le. épp elégszer láttam már hogy fél évesen is ment a hiszti, mert ha ordít és valaki odamegy, azonnal felkapja és szórakoztatja akkor nem baja volt, hanem hisztizett. az én unokatesóm most 8 éves, ha valami kell neki egy boltban és nem kapja meg akkor ordítva a földhöz vágja magát. legyen az bolt, étterem, akármi. szép nevelés.
2010. jún. 25. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!