Ki örököl, ha nem vagyunk összeházasodva?
A párommal 42 éve vagyunk együtt, de vallási okokból nem házasodtunk össze, és semmi egyéb hivatalos.
Nekem korábbi kapcsolatomból vannak felnőtt gyerekeim (az házasság volt, elváltunk), mostani párommal viszont nincs közös gyerekünk. És a páromnak egyáltalán nincs gyereke.
Neki két nővére meghalt már, azoknak sincsenek utódai, szülei sem élnek, hanem csak unokatestvérei.
A legközelebbi unokatestvéreivel jó a kapcsolata, de szerintem csak az örökség miatt jópofiznak a párommal.
KÉRDÉSEM:
Ilyen hosszú nem hivatalos együttélés után, ha a párom halna meg előbb, akkor lehetek én az örökös, vagy a bájolgó rokonai visznek majd mindent?
(Beszéltünk már róla, hogy írjunk mindketten végrendeletet, de nem nagyon hajlik rá. Azt mondja ne aggódjak még ilyenek miatt. Szerintem csak nem akar haragot a rokonaival.)
Mit tehetnék, hogy bebiztosítsam magam?
Vagy ha sose lesz hajlandó végrendelkezni a javamra és véletlen meghal, akkor tehetek valamit, hogy enyém legyen a ház? (A ház egyébként az ő saját tulajdona, amit örökölt szüleitől, én csak ott éltem vele és rengeteg munkát és pénzt áldoztam már bele.)
Néhány hónapja mesélt nekem egy ismerősöm egy tök hasonló sztorit, csakhogy ott már meg is halt az örökhagyó. Végrendelet nélkül.
Na ott is az volt, hogy hosszú évtizedeken át voltak egy pár. A meghalt férfi háza volt a bázis (ami gyakorlatilag egy nagy tanyasi ház), de jól megközelíthető helyen van. A nőnek volt saját lakása egy picike, de abban már a felnőtt fia élt régóta a családjával. Merthogy a nőnek 2 felnőtt gyereke volt már, úgy jött össze a későbbi párjával, és nekik közös gyerekük nem lett, s a férfinak egyáltalán nem volt gyereke. Rokonsága akivel jó kapcsolatban volt, az viszont igen.
Náluk is a plafonon volt a pár nőtagja, amikor az úr halála után kiderült, hogy egy kanyi vas nem jár neki.
Ő is hosszasan hebegte-habogta-hazudozta mindenkinek, hogy hát ez nem lehet a fél életét ide áldozta, hogy ő mennyit dolgozott, szenvedett, hogy mindent ő vett, mindent ő intézett.
Csakhogy akik ismerték jobban az életüket, mint az ismerősöm is, ők tudták, hogy az egészből semmi sem igaz. A nő a saját pénzéből sosem költött a férfi házára. A nő megunta például a régi kopott fürdőszobát, megszervezte a munkát, hívott szakembereket, kiválasztotta a fürdőszoba bútorokat, de mindennek költségét a férfi állta...
Voltak földek, állatok, ott a nő csak annyit dolgozott, amennyit kedve volt, és az általa elkészített lekvárok, befőttek,savanyúságok nagy részét mind a saját gyerekeinek juttatta tovább. Folyton nagy disznótorokat szerveztek, ahol ott voltak a nő gyerekei és unokái is. Alig dolgoztak a nap során, de a lakomából ki nem maradtak, és persze a levágott állatokból is rengeteget vittek magukkal, nem kellett húsra sem költeniük! De máskor a tanya közelébe se mentek és még csak fel se hívták a férfit mondjuk születésnapja alkalmából...
A férfi okos volt és nem hagyta, hogy a nő elvegyen tőle mindent a számára vadidegen mostohagyerekek és unokák részére.
Megmondta a nőnek, hogy mivel már elvált, nem fogja feleségül venni (tudta, hogy már az előző pasiját is megkopasztotta), És végrendelet sem lesz.
A nő mégis járt hozzá, használta a házát, a földjeit és ebből elvitte a hasznát, amiért a férfi sosem reklamált.
Ez is bőven sok volt, amit kapott a nő. Pláne, hogy undok volt és mindig kiabált a férfival....
Hát meghalt és a nő állította mindennek az ellentétét. Nem tudom mi lett a vége az ügynek. De akkor a nő olyan erőszakos volt és tömte mindenki fejét a hazugságaival, hogy az ismerősöm is úgy betelt vele, hogy még nekem is előadta a szitut...
Undorítóak az ilyen örökségvadász emberek!!!
Azt a férfi és rokonainak közös ősei építették fel és dolgoztak a földjén, mi jogon kerüljön egy betolakodó vadidegen pereputty tulajdonába?
Kedves utolsó!
Ez egy férfigyűlölő oldal és ha igazat írsz, akkor nullára pontoznak a nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!