Fiatal férfiakhoz szól a kérdésem. Elköltöznél otthonról, ha lenne egy (újépítésű) házad?
Mindenképpen költözönék.
Ha a ház túl nagy, akkor esetleg keresnél lakótársat, de elöször mindenképpen jobb egyedül megtanulni boldogulni, és csak utána hívni oda valakit.
Attól függ, mivel járok jobban. Ha jó pénzen ki tudnám adni az üresen állót és amúgy elférek kényelmesen a többgenerációsban, akkor megfontolnám ezt az eshetőséget is. Mármint egyedülállóként.
Ha családot akarnék alapítani és lenne is kivel, pluszban normális jövedelmem lenne, nyilván kiköltöznék a sajátba.
Nem mellesleg én ezt a szitut még sok éve ugyan, de szinte szó szerint megéltem, átéltem.
Ha fenn is tudnám tartani, akkor el. Annak semmi értelme, hogy nem tudom fizetni a rezsit, elszedik a tetőt a fejem fölül, oszt mehetek haza...
Szóval az, hogy megvesszük a kérót, az csak a mese eleje.
Ez egyáltalán miért kérdés? Evidencia, hogy amikor valaki önellátásra képes felnőtté válik, akkor elköltözik a szüleitől, ez csak akkor nem tehető meg, ha anyagi akadályai vannak, de az is elég súlyos eset.
Felnőttél, nem vagy gyerek többé! Ez van. Élj! És keress barátnőt. És adj hálát a felmenőidnek a saját házért.
A 3as 4es válasz szerzője vagyok. Azért pontoztatok le, mert nem az elvárt, fősodor, mindenki által harsogott közvélemyényt szajkóztam, hanem ezeknél tovább látok?
Sajnálom az olyan nyomorult embereket, ahol a szülők és a gyerekek képtelenek harmóniában együtt élni, ahol képtelenek megoldani a konfliktusokat és csak a menekülés, a hárman 6fele költözés az egyetlen járható út.
Mi szerencsére nem ilyenek vagyunk. Mi közös vállalkozást is működtettünk, nagy, többgenerációs, többlakásos házban élünk. Ha gond van, megbeszéljük, de nem a szőnyeg alá seperjük és főéppen nem spriccelünk százfelé.
Továbbra is vallom, hogyha a fő családi rezidencia jó, akkor az újépítésű önálló házból pár év bérbeadással egész komoly dolgokat ki lehet hozni. Szerintem az érdekesebb, mint ez az azonnal, minél messzebb, mégha megdöglök is, de én aztán megmutatom... Ugyanmár, hagyuk ezt a proli mentalitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!