Elköltöznél a családdal egy állás miatt? Többi lent.
Párom úgy kapott állást, hogy öszesen napi 4 órát kell utaznia. Az utazást leszámítva, jó lehetőség. De idáig is sokat utazott, este 6 helyett, most 7-re ér haza, hajnalban indul. Én két kicsivel vagyok itthon. Fontolgatom, hogy oda kéne költözni, hogy normális család maradhassunk. Szerintem így tönkremehet a kapcsolatunk. Mire hazaér nekem nem marad energiám rá, nyilván így már ő sem tud itthon semmit sem csinálni, fáradt is lesz stb stb.. Ráadásul alig látná a gyerkeket, akiket imád. A nehézség viszont a többletkiadás lenne, hiszen jelenleg hiteles lakásban vagyunk, amit ugye tovább kellene fizetni. A a nagy gyereknek óvódát kell keresni idegen helyen, nem tudom mi lenne a jó.
Szerintetek??
Én költöznék,első a család.
(mi pont ezért nem vettünk házat,inkább béreljük és gyüjtögetünk,ne hiteles lakásból keressünk másik jobban fizető állás miatt albit)
A lakásotokat adjátok ki albérletbe megbizható valakinek, akkoramit fizetni kell rá, az bejön a bérleti dijból.
És költözzetek.
Igen, koltoznek!
Mi magyarok vagyunk ilyen fafejuek, hogy nem merunk valtani, elkoltozni. Meg lehet nezni Amerikaban mindenki megy, ahol munka van, a tarsadalom be is rendezkedett erre,itt utalva a haz es lakasberlesek olajozottan mukodesere.
Termeszetes en is ugy erzem, hogy sok dologban majmoljuk USA- t, amiben nem kellene, de szerintem ez egy pozitiv dolog naluk. A embek nem felnek tovabballni. Nalatok nincs is az, hogy neked kellene munkat valtanod. A gyereke meg annyira konnyen atallnak, ezen kell a legkevesbe aggodnod.
Szerintem nezzetek korul a kornyeken, nefeltetlen kell azon a telepulesen lakni, ahol a munkahely is van, ha mellette jobb hely is van..
Batorsagot, es meszseget kivanok...
A hitel valahogy elkerülte a figyelmem. Bírnátok?
Ha igen akkor még mindig tartom, hogy én mennék.
Második
ha kiadnánk albiba, még akkor is kb 30-40-et rá kellene fizetni, + az albi! Épphogy kijönnénk!
DE! Én is arra dolgozom, tehát, ha költözünk, akkor nekem is kevesebbet kell majd utaznom, mikor visszamegyek dolgozni. Valamint a hitelből már csak 2 év van hátra. Tehát vagy 2 évig víz+kenyér és költözünk, vagy 2 év múlva költöznénk. De ennyi idő alatt símán tönkremehet egy házasság. Már így is nagyon rossz volt, hogy ilyen keveset lehettünk együtt. Amúgy nem magától ment ilyen messze, hanem áthelyezték, egyik napról a másikra.
Napi 4 óra rengeteg, ha közelebb költöznétek, ebből napi 1 óra is lehetne akár. A megmaradt idő tényleg számottevő, heti 15 óra, gyakorlatilag két teljes munkanap!
Nem tudom, milyen helyen éltek. Ha nagyobbacska város, a lakást talán ki lehetne annyiért adni, amennyiért az új helyen Ti bérelnétek egy másikat. Így nem kell a hitelt megbontani, kisebb a veszteség, vagy akár el is kerülhető.
A kicsik még rugalmasak, egy óvodaváltás nagyságrendekkel kisebb törés a gyerek életében, mint az, hogy alig látja az apját, és ha látja, akkor is leginkább aludni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!