Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltöznél a családdal egy...

Elköltöznél a családdal egy állás miatt? Többi lent.

Figyelt kérdés

Párom úgy kapott állást, hogy öszesen napi 4 órát kell utaznia. Az utazást leszámítva, jó lehetőség. De idáig is sokat utazott, este 6 helyett, most 7-re ér haza, hajnalban indul. Én két kicsivel vagyok itthon. Fontolgatom, hogy oda kéne költözni, hogy normális család maradhassunk. Szerintem így tönkremehet a kapcsolatunk. Mire hazaér nekem nem marad energiám rá, nyilván így már ő sem tud itthon semmit sem csinálni, fáradt is lesz stb stb.. Ráadásul alig látná a gyerkeket, akiket imád. A nehézség viszont a többletkiadás lenne, hiszen jelenleg hiteles lakásban vagyunk, amit ugye tovább kellene fizetni. A a nagy gyereknek óvódát kell keresni idegen helyen, nem tudom mi lenne a jó.

Szerintetek??

2013. márc. 12. 08:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Budapest valóban drágább sajnos. Amivel még lehet próbálkozni, hogy a jelenleginél kisebb lakást vesztek ki. Biztosan nehéz lesz megszoknotok, de talán nem lesz vészes, a gyerekek még kicsik. A kerületek között is nagyok a különbségek, és az olcsóbb helyek közül sem mind rossz környék ám, csak jól körül kell nézni.
2013. márc. 12. 09:22
 12/20 A kérdező kommentje:

A hitelt mindenképp fizetnénk, hiszen már csak 2 év van hátra, hülyék lennénk, most ekkora veszteséget bevállalni. Meg igen, ha vissza kell jönni, akkor legyen hova...

Ennél kisebb megoldás sajna nem megoldás. Jelenleg 50 nm"-ben vagyunk, ebben is alig férünk el.

Igazából, ahogy visszaolvasom, arra jöttem rá, hogy a költözés felé hajlok. Valahogy az anyagiakat kell megoldani.

2013. márc. 12. 09:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tehették még, hogy kiszámoljátok, hogy tényleg jobb hónapokat zártok akkor, ha összehasonlítjátok az az összeget ami nektek plusz kiadás az befolyó és a kimenő albérleti díjak különbsége miatt azzal amennyivel a férjed többet keres, mintha ott dolgozna ahol éltek.

De ha ott akar maradni, jobban megéri/nincs is másra lehetőség/előrelépés számára akkor én mennék. A gyerekeknek is fontosabb az apjuk, mint a lakás. Plusz férjed is el fog fáradni egy idő után.

2013. márc. 12. 09:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen, igen. Ezt csináljuk/fogjuk csinálni. Sztem várunk néhány hónapot, és lesz összehasonlítási alapunk.
2013. márc. 12. 09:40
 15/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk én egy 10esért nem költöznék. Legalább 40ezer körül azért legyen több összességében így a bevétel. Szerintem :) De ti tudjátok mi éri meg nektek. 10-15 ezer nem hiszem hogy meggyőzne, arról, hogy "új" életet kezdjünk.
2013. márc. 12. 09:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Fizetése nem változott, csak áthelyezték. Tehát a másik megoldás, hogy új helyet keres, vagy az életszínvonalunkon kell csökkenteni. (ami amúgy átlagos) Viszont, amikor majd én is visszamegyek dolgozni, akkor a kettőnk keresete jelentősen több, mintha itt mennénk el dolgozni mindketten.
2013. márc. 12. 09:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nos hát akkor előre kell gondolkodni és költözni :)
2013. márc. 12. 10:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt is számold bele, hogy napi 4 óra autózás mennyibe kerül. Azért nem mindegy, hogy napi egyet utazik vagy 4 benzinben sem. Ha meg kiadjátok az albérletet akkor talán már kijön a hitel. Ha te is vissza mész lassan dolgozni akkor szerintem mindenképp megéri költözni.:)
2013. márc. 12. 10:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Számomra a család lenne a legfontosabb. A gyerekeknek nem mindegy, mennyi időt tölt velük az apjuk, és hogy közben félkómás-e a fáradtságtól vagy tud rájuk figyelni. Ezenkívül az sem mindegy, hogy este jut-e kettőtökre egy kicsi idő.

Én mindenképp megpróbálnám a költözést, még ha kicsit kevesebb marad is a családi kasszában de meg kell próbálni abból kihozni a legjobbat.

Pl.: a munkahelyhez közel albit keresni, és a férjed akár gyalog is bejárhat. Ha ez nem megoldható, akkor aszerint keressetek albit, hogy hol van 10 perces közelségen belül játszótér, gyerekorvos stb.. ahova te gyalog is el tudsz szaladni a gyerekekkel, férjed meg BKV-zik a munkába és egyből el is adható az autó. Te meg ha kell, akkor veszel kismamabérletet és úgy közlekedtek családilag (gyerekeknek ingyenes.) A két bérlet ára: 10500 + 3850 = 14350-ből megvan oldva mindenki közlekedése, idáig tuti több ment el benzinre és az autó fenntartására (biztosítás/kerék stb...)Ezenkívül az eladott autó árát be lehet fektetni a hitel törlesztésébe, lehet így lerövidülne az idő, amíg fizetnetek kell. Aztán még azon is tudtuk spórolni, hogy rengeteg Budapesten az ingyenes program (pl. most március 15-én többféle ingyenes koncert, bábelőadás lesz a kerületünkben) ahova vihetitek a gyerekeket és akkor szórakozásra sem kell költeni (bérletetek már megvan, h odamenjetek, és lehet szendvicset pakolni ha hosszabb a program.) Ha olyan albit kerestek, ahova be tudtok jelentkezni ideiglenesen akkor felkeresheted az önkormányzat szociális irodáját és ott is lehet hogy tudnak valamiféle segítséget, kedvezményt vagy netalántán önkormányzati bérlakást adni. A vásárlási lehetőség is nagyobb, mint vidéken, jobban össze tudod válogatni, hogy hol mi olcsóbb, ezzel spórolhattok is kicsit az élelmiszeren,ha nem is adtok le a minőségből. Turikban is lehet a gyerekeknek és magatoknak is jó minőségű ruhát venni potom áron, ebből is nagy a választék. Hajrá!

2013. márc. 13. 14:40
 20/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Várunk néhány hónapot és ha beválik az új hely, akkor költözünk.
2013. márc. 14. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!