Elköltöznél a családdal egy állás miatt? Többi lent.
Párom úgy kapott állást, hogy öszesen napi 4 órát kell utaznia. Az utazást leszámítva, jó lehetőség. De idáig is sokat utazott, este 6 helyett, most 7-re ér haza, hajnalban indul. Én két kicsivel vagyok itthon. Fontolgatom, hogy oda kéne költözni, hogy normális család maradhassunk. Szerintem így tönkremehet a kapcsolatunk. Mire hazaér nekem nem marad energiám rá, nyilván így már ő sem tud itthon semmit sem csinálni, fáradt is lesz stb stb.. Ráadásul alig látná a gyerkeket, akiket imád. A nehézség viszont a többletkiadás lenne, hiszen jelenleg hiteles lakásban vagyunk, amit ugye tovább kellene fizetni. A a nagy gyereknek óvódát kell keresni idegen helyen, nem tudom mi lenne a jó.
Szerintetek??
A hitelt mindenképp fizetnénk, hiszen már csak 2 év van hátra, hülyék lennénk, most ekkora veszteséget bevállalni. Meg igen, ha vissza kell jönni, akkor legyen hova...
Ennél kisebb megoldás sajna nem megoldás. Jelenleg 50 nm"-ben vagyunk, ebben is alig férünk el.
Igazából, ahogy visszaolvasom, arra jöttem rá, hogy a költözés felé hajlok. Valahogy az anyagiakat kell megoldani.
Annyit tehették még, hogy kiszámoljátok, hogy tényleg jobb hónapokat zártok akkor, ha összehasonlítjátok az az összeget ami nektek plusz kiadás az befolyó és a kimenő albérleti díjak különbsége miatt azzal amennyivel a férjed többet keres, mintha ott dolgozna ahol éltek.
De ha ott akar maradni, jobban megéri/nincs is másra lehetőség/előrelépés számára akkor én mennék. A gyerekeknek is fontosabb az apjuk, mint a lakás. Plusz férjed is el fog fáradni egy idő után.
Számomra a család lenne a legfontosabb. A gyerekeknek nem mindegy, mennyi időt tölt velük az apjuk, és hogy közben félkómás-e a fáradtságtól vagy tud rájuk figyelni. Ezenkívül az sem mindegy, hogy este jut-e kettőtökre egy kicsi idő.
Én mindenképp megpróbálnám a költözést, még ha kicsit kevesebb marad is a családi kasszában de meg kell próbálni abból kihozni a legjobbat.
Pl.: a munkahelyhez közel albit keresni, és a férjed akár gyalog is bejárhat. Ha ez nem megoldható, akkor aszerint keressetek albit, hogy hol van 10 perces közelségen belül játszótér, gyerekorvos stb.. ahova te gyalog is el tudsz szaladni a gyerekekkel, férjed meg BKV-zik a munkába és egyből el is adható az autó. Te meg ha kell, akkor veszel kismamabérletet és úgy közlekedtek családilag (gyerekeknek ingyenes.) A két bérlet ára: 10500 + 3850 = 14350-ből megvan oldva mindenki közlekedése, idáig tuti több ment el benzinre és az autó fenntartására (biztosítás/kerék stb...)Ezenkívül az eladott autó árát be lehet fektetni a hitel törlesztésébe, lehet így lerövidülne az idő, amíg fizetnetek kell. Aztán még azon is tudtuk spórolni, hogy rengeteg Budapesten az ingyenes program (pl. most március 15-én többféle ingyenes koncert, bábelőadás lesz a kerületünkben) ahova vihetitek a gyerekeket és akkor szórakozásra sem kell költeni (bérletetek már megvan, h odamenjetek, és lehet szendvicset pakolni ha hosszabb a program.) Ha olyan albit kerestek, ahova be tudtok jelentkezni ideiglenesen akkor felkeresheted az önkormányzat szociális irodáját és ott is lehet hogy tudnak valamiféle segítséget, kedvezményt vagy netalántán önkormányzati bérlakást adni. A vásárlási lehetőség is nagyobb, mint vidéken, jobban össze tudod válogatni, hogy hol mi olcsóbb, ezzel spórolhattok is kicsit az élelmiszeren,ha nem is adtok le a minőségből. Turikban is lehet a gyerekeknek és magatoknak is jó minőségű ruhát venni potom áron, ebből is nagy a választék. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!