A trágár, csúnya beszéd mennyire megszokott a családodban?
Figyelt kérdés
2018. szept. 6. 21:07
21/37 anonim válasza:
Itthon, szűk családi körben most egyáltalán nem. Ennek az oka, hogy most tanul beszélni a gyerek.
Amúgy én hívő vagyok, tehát az istenkáromlások nálunk nem elfogadottak alapból sem, de mivel nem vagyok álszent, nem akadok fenn ilyeneken, hogy qva, p.cs.a, f@s.z, b. meg... Nálam is kicsúszik, ha pl nagyon ideges vagyok, csak nem a gyerek előtt.
22/37 anonim válasza:
Igyekszünk odafigyelni és elkerülni az erősebb kifejezések használatát. Persze, óhatatlanul kicsúszik az ember száján egy- egy húzósabb szó, kifejezés, ha valami nagy hülyeséget követ el, vagy ügyetlen volt, stb.
23/37 anonim válasza:
Semennyire! Egyébként pedig mi a f.. közöd van hozzá? 😁
24/37 anonim válasza:
-Joska ba, azt beszélik a faluba’, hogy magànak szegényes a szókincse!
- Faszt!
25/37 anonim válasza:
Anyám borzalmasan rondán beszél,annak dacára,hogy pedagógus. Nem vagyok álszent,nekem is kicsúszik néha, de neki már kötőszóként. Hiába szólok rá. (Közönséges és agresszív). Én próbálom moderálni magam.
26/37 anonim válasza:
Otthon soha, tabu volt a csúnya beszéd. Hál' Istennek, így nem lettem egy mocskosszájú kocsis. :)
27/37 anonim válasza:
Apám alkoholista proli volt, minden értelmes szóra jutott két káromkodás. Sajnos nekem is nagyon beépült a szövegkörnyezetembe és úgy használom hogy észre sem veszem.
28/37 anonim válasza:
Mikor összejöttem párommal, nagyon ügyesen kibővítettük egymás szókincsét. Aztán hogy később megszületett a gyermekünk, megbeszéltük hogy az első évében nem mondunk ocsmány szavakat, vagy ha nagyon nem bírjuk ki, akkor valami enyhébb , aranyosabb jelzőt mondunk. Akkor már nem a b+ meg társai voltak a porondon, hanem a macska vigye el, irgum burgum , amit a paci himbál meg ilyenek. Mostmár iskolás a gyerekünk, és sokszor csak lesek, milyen szavakat használ amit valszeg ott tanul. Na aztán már mi sem fogjuk vissza magunkat néha. Most keverjük a kettőt. Tegnap pl kiöntöttem véletlenül a kávét a konyhában, erre azt mondtam, hogy a macska vigye el b+.
29/37 anonim válasza:
Nálunk megszokott volt, anyám folyton ordított és káromkodott, a mai napig, apa szinte sosem, csak ha ideges, de akkor sem nagyon. Én is szoktam, főleg ha feszült vagyok, vagy ideges. Nem szép dolog, de sajnos ez van.
30/37 anonim válasza:
Anyum ha kiborít, vagy leejt valamit, azt szokta mondani, de csak úgy magának méregből: a ku.rva fa.szát! Nagyon találó!:D
Én is szoktam. Ritkán, de akkor megcifrázom rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!