Tudom, hülyeség, de kicsit zavarnak a barátom "buta" dolgai (helyesírás, csúnya beszéd, értelmetlen beszólások), mihez kezdjek ezzel?
1 éve vagyunk együtt. Persze, nagyon szeretem, odavagyok érte, DE vannak bizonyos dolgok, amiket mostanában nehezen tolerálok. Például ott van a helyesírása. Egyszerűen katasztrofális, alap szavakat nem tud helyesen leírni (pl. mindjárt helyett mingyárt, ilyen helyett ijen). Mindig is lenéztem azokat, akik nem tudtak helyesen írni, mert nem fektettek bele elég energiát (természetesen itt nem a diszgráfiával és egyéb problémákkal küzdőkre gondolok). Már finoman említettem neki, de mindig kiakadt, hogy miért zavar ez engem. A másik dolog az, hogy olyan beszólásai vannak, melyekkel finoman jelzi, hogy szerinte az egyetem értelmetlen dolog és hogy felesleges bejárnom. Például kórházban voltam 2 hétig, utána otthon még egy hétig és nehezen pótoltam be a dolgokat. Ő röhögve közölte, hogy "haha, és akkor mi van, ha 1-es lesz a zh-d?".. Rengeteg ilyen beszólása van mostanában.
Végezetül pedig az a helyzet, hogy csúnyán beszél. Nagyon. Néha, mikor valamiben nem értünk egyet (nem veszekszünk, csak egy apró vitát folytatunk), ő úgy fejti ki a véleményét, hogy vagy a "f.aszomat" vagy a "b.azdmeg" vagy a "k.urva" kifejezést alkalmazza, míg közel sem kéne használnia ezeket, hiszen nem vagyunk olyan helyzetben, ahol ne lehetne higgadtan véleményt nyilvánítani. Ilyenkor rosszul esik, hogy ő ilyen trágár stílusban beszél, míg én nem használok ilyen szavakat, fel sem emelem a hangomat. Ezeket a dolgokat persze finoman megemlítem neki, de nem igazán változtat a stílusán. Szeretem őt, de ezek a dolgok mostanában szemet szúrnak és nem tudom közömbösen kezelni őket. Szerintetek így tönkre fogunk menni? Alapvetően értelmes ember, ezért nem értem, miért kell néha úgy viselkednie, mint egy buta, műveletlen srácnak. Ah, mit tegyek? Ne foglalkozzam ezekkel, igaz?
19/L
"Alapvetően értelmes ember, ezért nem értem, miért kell néha úgy viselkednie, mint egy buta, műveletlen srácnak"
mert ő egy buta műveletlen srác...
és még mondja valaki,hogy nem ütközik ki a tanultság...
volt hasonló kapcsolatom,amíg szerelmes az ember,addig minden szép,de ha már a szülőknek kell bemutatni és ott sem tud viselkedni,és inkább nem mész sehova,mert beéget,nah akkor szakad a cérna,és szelektál rendesen az ember párkereséskor...
(nem,nem a diploma a lényeg,de azért egy 8 osztályt/szakmunkást végzett mai fiatal messziről se olyan művelt mint egy 20 éve hasonlót végzett,ugyhogy nem kell olyan pasi példának,aki szakmunkás és lassan 40 évesen műveltebb,kultúráltabb mint a 6diplomás felesége...az más korosztály)
Milyen ismerős :)
Ennyi idősen volt az első igazi, komoly kapcsolatom, és kb 1,5 év után kezdtek az ilyen és ehhez hasonló dolgai zavarni. Még 1,5 évet ráhúztunk, azt hiszem, nem kellett volna. Először én is arra gondoltam, hogy milyen hülye is vagyok, ilyen apróságokon nem kéne problémáznom. De akkor is nagyon zavartak és egyre több ilyen lett. Végül is szakítottunk. Azóta férjhez mentem, és az az érdekes, hogy Neki is olyan, de olyan dolgai vannak :) Hosszú sorokon keresztül sorolhatnám, de mégsem, mert Neki elviselem, mert nem esik nehezemre elnézni ezeket a "dolgait" mert ezekkel együtt szeretem és hiányoznának, ha nem lennének :)
Na, szólvan csak annyit akartam ezzel, hogy......biztos hogy szereted? És ő téged? Gondolkozz el rajta, beszéljetek a problémákról...... Ne csak finoman említsd meg, hanem mondd el, mi a bajod vele!!!! (azt hiszem anno ezt én sem csináltam jól....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!