Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudom, hülyeség, de kicsit...

Tudom, hülyeség, de kicsit zavarnak a barátom "buta" dolgai (helyesírás, csúnya beszéd, értelmetlen beszólások), mihez kezdjek ezzel?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk együtt. Persze, nagyon szeretem, odavagyok érte, DE vannak bizonyos dolgok, amiket mostanában nehezen tolerálok. Például ott van a helyesírása. Egyszerűen katasztrofális, alap szavakat nem tud helyesen leírni (pl. mindjárt helyett mingyárt, ilyen helyett ijen). Mindig is lenéztem azokat, akik nem tudtak helyesen írni, mert nem fektettek bele elég energiát (természetesen itt nem a diszgráfiával és egyéb problémákkal küzdőkre gondolok). Már finoman említettem neki, de mindig kiakadt, hogy miért zavar ez engem. A másik dolog az, hogy olyan beszólásai vannak, melyekkel finoman jelzi, hogy szerinte az egyetem értelmetlen dolog és hogy felesleges bejárnom. Például kórházban voltam 2 hétig, utána otthon még egy hétig és nehezen pótoltam be a dolgokat. Ő röhögve közölte, hogy "haha, és akkor mi van, ha 1-es lesz a zh-d?".. Rengeteg ilyen beszólása van mostanában.

Végezetül pedig az a helyzet, hogy csúnyán beszél. Nagyon. Néha, mikor valamiben nem értünk egyet (nem veszekszünk, csak egy apró vitát folytatunk), ő úgy fejti ki a véleményét, hogy vagy a "f.aszomat" vagy a "b.azdmeg" vagy a "k.urva" kifejezést alkalmazza, míg közel sem kéne használnia ezeket, hiszen nem vagyunk olyan helyzetben, ahol ne lehetne higgadtan véleményt nyilvánítani. Ilyenkor rosszul esik, hogy ő ilyen trágár stílusban beszél, míg én nem használok ilyen szavakat, fel sem emelem a hangomat. Ezeket a dolgokat persze finoman megemlítem neki, de nem igazán változtat a stílusán. Szeretem őt, de ezek a dolgok mostanában szemet szúrnak és nem tudom közömbösen kezelni őket. Szerintetek így tönkre fogunk menni? Alapvetően értelmes ember, ezért nem értem, miért kell néha úgy viselkednie, mint egy buta, műveletlen srácnak. Ah, mit tegyek? Ne foglalkozzam ezekkel, igaz?

19/L

2010. nov. 30. 21:09
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából gondolkodtam és rájöttem, hogy ez annyira fáj nekem, meg lelkiismeretfurdalásom van hogy ezen az oldalon tulajdonképpen "kibeszélem" őt. Az a problémám, hogy látom és tudom, hogy ő nem egy ilyen primitív ember, nagyon is sokra vihetné, ha kicsit más körökben kezdene el mozogni és nem adná fel a céljai megvalósítását. Szeretném őt támogatni, hogy ki tudjon bontakozni, de nehéz rávenni arra, hogy változzon. Annyi dologban lehetne jó, ha fejlesztené magát és nem elégedne meg a jelenlegi helyzetével. Ő ugye művészi beállítottságú, de most fizikai munkát végez. Szeretném, ha elmenne legalább valami okj-s képzésre (persze legjobb lenne a fősuli), mert most olyanokkal van körülvéve, akiktől nem tud kibontakozni, inkább visszafejlődik. Na nem a fizikai munkát nézem le, szó ne essék róla, csak tudom, hogy ezt valójában nem is szereti csinálni, sokkal teljesebb életet tudna élni, ha azt csinálná, ami érdekli is és tehetsége van hozzá.
2010. nov. 30. 23:48
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy tízessel már több vagyok mint te, de nekem is volt ilyen pasim, és nekem is 18 évesen... nos nekem a rózsaszín köd akkor kezdett feloszlani mikor érettségire készültem és állandóan lógott rajtam (ő 4 évvel volt idősebb nálam és persze nem volt érettségije). Bárhogy kértem, nem hagyta hogy tanuljak, már addig fajult a dolog, hogy mikor otthon voltam egyedül és kopogott nem nyitottam ki az ajtót. Kiderült az volt a célja hogy megbukjak az érettségin. (bevallotta) Nos ezt még benyeltem, de jött a nyár és tudod akkor derülnek ki a fősulis felvételik, nos nekem sikerült a felvételi és olyan arcot vágott mintha valaki egy adag sz@rt nyomott volna a képébe, de ez még semmi. Azt akarta hogy hazudjam azt a szüleimnek hogy kéthetente járok haza és a másik kéthetentét meg náluk töltsem, amiről persze a szüleim nem tudtak volna. Nos a fősuli és a lakóhelyem között kb 6-7 órás út volt és csak egy irányba. Ebbe már nem mentem bele, leépítettem a kapcsolatomat vele, és szakítottam. Még hogy hazudjak a szüleimnek -akik anyagilag is támogatnak???? Ilyet kérni még alapjába véve is bunkóság! (szerintem)

NA lényeg a lényeg, ő is ilyen "nem tudok helyesen írni de magasról sz@rok rá" és az "utálom az embereket" és " én mindig mindent jobban tudok nálad" típusú srác volt... olyan dolgokba akart beleokoskodni amihez még - bocsi- de fing_ja sem volt...

és én nem bántam meg, hogy anno dobbantottam :)

Ja és utált táncolni én meg imádtam. A szalagavatón nálam akkor verte ki igazán a biztosítékot: pofákat vágott, holott azért mutathatta volna hogy jól érzi magát. Nos engem sem kellett félteni, azt mondtam, hogy húzzunk a ruhatárhoz és benyögtem, mikor kérdezte a ruhatáros hogy milyen kabát volt az enyém: erre én: fekete színű adidas kabát a másik meg valamilyen kék.... (pedig nem vagyok és nem is voltam felvágós, erre a dzsekire is vagy 5 évig spóroltam) Pár hétre rá kiderült hogy hogy megbántottam "szegénykét" ezzel a mondattal :) (ez csak egy tipp, hátha vérszemet kapnál :)

2010. dec. 1. 00:01
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy ilyen barátom, 3 évet voltam vele, 15 éves kroomtól 18 éves koromig. Gondolhatod, 15 évesen mennyire érdekeltek az ilyesmik, első szerelmem volt, imádtam. Aztán ahogy 17-18 évesek lettünk, már kezdtek zavarni a dolgai. A helytelen írás engem is nagyon zavart, de ezt még toleráltam volna, akkoriban még nem volt internet itthon senkinek, nem sokat komunikáltunk mi írásban. Még a trágár beszéddel is kibékültem volna, volt ami sokkal jobban zavart. Őt se érdekelte az iskola, se semmi igazából, csak a számítógépes játékok...Mindig velem akart lenni, nem értette meg, hogy nekem suli után tanulni kell. Mindig nagy veszekedések voltak, mert én úgy akartam volna, hogy hazamegyek suliból, pihenek egy órát, aztán tanulok 1-2 órát, és aztán találkozzunk. Persze, neki nem felelt meg, nem értette, miért kell tanuljak, miért akarok én egyetemre menni, hülyeség az iskola, hülyeség a tanulás, hülye mindenki, aki tanul. A házifeladatait folyamatosan én írtam meg. Semmi célja nem volt, álmodozott ő olyanokról, hogy majd megy az idegenlégióba(180 centis, kb 50 kilós srác), meg ehez hasonló elképzelései voltak. Nehezen, hiszen együtt nőttünk fel, de szakítottam vele, tudtam, hogy nem felel meg nekem. Igazam is lett, nem jutott sehová, most épp a szülei nyakán él, a barátnőjével együtt, egyikőjük se dolgozik(zsák a foltját). Életem legjobb döntése volt, hogy szakítottam vele, ő feleségül akart volna venni, bele se merek gondolni, milyen életem lenne mellette.

24/N

2010. dec. 1. 10:09
 24/24 anonim ***** válasza:
Mi az a diszgráfia? :o
2010. dec. 2. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!