Tudom, hülyeség, de kicsit zavarnak a barátom "buta" dolgai (helyesírás, csúnya beszéd, értelmetlen beszólások), mihez kezdjek ezzel?
1 éve vagyunk együtt. Persze, nagyon szeretem, odavagyok érte, DE vannak bizonyos dolgok, amiket mostanában nehezen tolerálok. Például ott van a helyesírása. Egyszerűen katasztrofális, alap szavakat nem tud helyesen leírni (pl. mindjárt helyett mingyárt, ilyen helyett ijen). Mindig is lenéztem azokat, akik nem tudtak helyesen írni, mert nem fektettek bele elég energiát (természetesen itt nem a diszgráfiával és egyéb problémákkal küzdőkre gondolok). Már finoman említettem neki, de mindig kiakadt, hogy miért zavar ez engem. A másik dolog az, hogy olyan beszólásai vannak, melyekkel finoman jelzi, hogy szerinte az egyetem értelmetlen dolog és hogy felesleges bejárnom. Például kórházban voltam 2 hétig, utána otthon még egy hétig és nehezen pótoltam be a dolgokat. Ő röhögve közölte, hogy "haha, és akkor mi van, ha 1-es lesz a zh-d?".. Rengeteg ilyen beszólása van mostanában.
Végezetül pedig az a helyzet, hogy csúnyán beszél. Nagyon. Néha, mikor valamiben nem értünk egyet (nem veszekszünk, csak egy apró vitát folytatunk), ő úgy fejti ki a véleményét, hogy vagy a "f.aszomat" vagy a "b.azdmeg" vagy a "k.urva" kifejezést alkalmazza, míg közel sem kéne használnia ezeket, hiszen nem vagyunk olyan helyzetben, ahol ne lehetne higgadtan véleményt nyilvánítani. Ilyenkor rosszul esik, hogy ő ilyen trágár stílusban beszél, míg én nem használok ilyen szavakat, fel sem emelem a hangomat. Ezeket a dolgokat persze finoman megemlítem neki, de nem igazán változtat a stílusán. Szeretem őt, de ezek a dolgok mostanában szemet szúrnak és nem tudom közömbösen kezelni őket. Szerintetek így tönkre fogunk menni? Alapvetően értelmes ember, ezért nem értem, miért kell néha úgy viselkednie, mint egy buta, műveletlen srácnak. Ah, mit tegyek? Ne foglalkozzam ezekkel, igaz?
19/L
halálra van ítélve hosszútávon a kapcsolatotok!
ahogy telik az idő úgy száll el a kezdeti rózsaszín szerelemfelhő.
az ilyen "apróságok" szép lassan alámossák a kettőtök kapcsolatát mint ahogy a víz utat váj a sziklába.
ez van, ezt a nálad és nálam idősebbek is megmondják egyből. nem hiszem, hogy egy szinten lennétek fejben...
pedig ez lenne az alap.
23f
Nem tűnik értelmes embernek, inkább csak te akarod annak látni. De te tudod...
Amúgy jóképű fickó? Vagy izmos? Esetleg zenész? Jól bánik a gyerekekkel? Mi vonz benne?
Ha te egy értelmes, jó csaj vagy, úgyis jön valaki, aki sokkal jobb a mostaninál, aztán úgyis elgondolkozol, hogy mit is szeretnél.
Én is átmentem ezeken a dolgokon kivéve a csúnya beszédet. Nem tudott helyesen írni és nem is akart, eleinte elfogadtam ezt, mert nagyon odáig voltam érte. Az egyetem miatt nekem is flegmáskodott néha, de nem érdekelt. Aztán mikor kezdtem tisztán látni a helyzetet, hogy milyen is ő valójában, szakítottam. Büszke volt arra, hogy ő magyar de írni azt nem tudott. Ez szégyen. Állandóan lenézett azért, mert egyetemre járok holott ő nem és egy szalmaszálat sem tett keresztbe, hogy pénze legyen. Rájöttem, hogy nem vagyunk egy szinten. Visszatart engem és már nem tudom elviselni. Ettől függetlenül nem egy rossz emlék, mert voltak szép pillanataink, de azt a rózsaszín felhőnek és a naivságomnak tudom be.
Amit látok azok alapján nálad is hasonló a helyzet. Rossz ezt így leírni, de határozottan nem vagytok egy színvonalon.
22:05!
Én a 22:00 vagyok. Teljesen jól leírtad, hogy a változást akarni kell. Pozitív példa. Büszke lehetsz a párodra, hogy felismerte a dolgokat és tett ellene. Jó, hogy vannak ilyen emberek is, akik inkább felnőnek valakihez,valamihez minthogy a saját szintjükre rángassák azt vagy a másikat!
A válasz megírásának időpontja: ma 22:05
gratulálok, van ilyen is. 100-ból 1! de ettől függetlenül ez egy jó példa, kell az ilyen is.... meg a mesék is, mint a Hamupipőke, mert mindenkiért eljön a szőke herceg fehér lovon.
Te egy értelmes lány, talán már nő vagy, ő meg, hogy finoman fejezzem ki magam, egyszerű, mint egy tégla.
Ez szerintem hosszú távon komoly akadályokat gördíthet közétek.
És félreértés ne essék, nem a párod általam vélt iskolázatlanságával van gond, hanem a köztetek lévő intellektuális és műveltségi különbséggel.
21/F
P.S.: Jó látni, hogy vannak még olyan emberek, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!