A trágár, csúnya beszéd mennyire megszokott a családodban?
Elég megszokott.
Egyik nagypapám mindig is elég sokat káromkodott, minden második mondatában található valami káromkodás. Ha ott alszunk, arra kelünk, hogy "a k**** anyját".
A szüleim is szoktak káromkodni, csúnyán beszélni, de azért nem annyira durván, mint ez a papám.
Én is szoktam, főleg, ha ideges vagyok, csak úgy nem, de a szüleim előtt sose.
Nálunk sose volt megszokott, kaptunk rendesen, ha káromkodtunk fiatalabb korunkban. Később, tizenéves kor után már elnézőbbek voltak a szüleim, de egy bizonyos korlátot akkor se léphettünk át.
Nálunk anyám volt az, aki ocsmány szavakat használt, apám nem. Sőt, a nagyszüleim se beszéltek csúnyán.
Érdekes, manapság "menőnek" számít, ha valaki folyamatosan káromkodik, kötőszavak helyett is trágár, ocsmány szavakat használ. Nem tudom, hogy alakult ki erre össztársadalmi igény, de hogy elég moslék dolog, az vitán felül áll.
Nálunk nem megszokott, és nagyon nagyon ritka amikor káromkodunk. A férjem vezetés közben szokott inkább.
Szerintem nagyon gáz ha valaki csak káromkodva tud beszélni. Van egy kollégám akinek minden második szava a B+. Pl: Elmentem a boltba B+ vettem kenyeret B+, és jó meleg volt még B+. Reggel majdnem elkéstem B+ etc.. A főnök már szólt neki, hogy kicsit figyeljen arra hogy beszél, mert amikor jönnek a céghez a megrendelők, ők is hallják, és nem egy jó pont a cégre nézve ha valaki így beszél. A válasz: OK főnök B+, figyelni fogok, hogy ne beszéljek csúnyán B+.. óó bocsi B+..
#6 igen, pontosan erre gondolok :D manapság rengeteg embernél ez a standard kommunikáció, hogy "bmeg", minden szó után. De a ronda minőségjelzőket se hanyagolják el főnevek elől. Nem tudom, miféle nevelést kaptak - vagy inkább nem kaptak - de sok ember olyan ocsmányul káromkodik, mint a kocsisok, és egyáltalán nem feszélyezi a dolog, talán még büszke is rá, hogy megbotránkoznak rajta a jobb érzésű emberek.
Egy biztos: nekem ilyenre nincs igényem, én érezném magam szarul, ha mellettem valaki ezt művelné folyamat. Mit gondolnak rólunk az emberek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!